Schäfer gólja is kellett, simán nyert a Dunaszerdahely a Pohronie ellen

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.08.27. 19:50
Magabiztos játékkal már az első félidőben kétgólos előnyt harcolt ki magának a Dunaszerdahelyi AC, amely végül 3–0-ra győzött az FK Pohronie otthonában a szlovák labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában.

Schäfer András is gólt szerzett az első félidőben (Fotó: Lelkes Ernő)
Schäfer András is gólt szerzett az első félidőben (Fotó: Lelkes Ernő)
Schäfer András is gólt szerzett az első félidőben (Fotó: Lelkes Ernő)
Schäfer András is gólt szerzett az első félidőben (Fotó: Lelkes Ernő)
Schäfer András is gólt szerzett az első félidőben (Fotó: Lelkes Ernő)

 

FORTUNA LIGA
6. FORDULÓ
FK Pohronie–Dunaszerdahelyi AC 0–3 (0–2)
Garamszentkereszt,
FK Pohronie Stadion, 998 néző, V.: Ziemba
FK Pohronie: Hrdlicka – Paluszek, Cmovs, Mazan, Záhumensky – Pajer, Scislak, Mallé (Spiriak, 89.)– Badolo (Adler Da Silva, 61.), Blahút, Lacny Vezetőedző: Geri Gergely
Dunaszerdahelyi AC: Jedlicka – Blackman, Brunetti, Beszkorovajnij, Davis – Schäfer, Fábry (Njie, 60.), Dimun, Ciganiks – Divkovic (Rymarenko, 90.), Nicolaescu (Sharani, 60.) Vezetőedző: Németh Antal
Gólszerző: Schäfer (15.), Dimun (40.), Sharani(82.)

ÖSSZEFOGLALÓ

 

 

A jelenleg érvényes előírások értelmében, és a hazai klub döntése alapján a szurkolóknak nem volt szükség oltási igazolásra, de így összesen csak ezer néző lehetett jelen. Ebből a vendégszektorbaötven szurkolót engedhetett be a házigazda, s a neki szóló jegyek pár óra alatt elfogytak, így egy év után idegenben is zúgott a ,,Hajrá DAC!”

És ilyen is már nagyon régen volt: a szlovák legfelső bajnokság két olyan csapata mérkőzött meg, amely kispadján magyar edző ült. A hazain a bodrogközi Geri Gergely, aki tavaly még a Diósgyőrt vezette, míg a vendégekén Németh Antal.

Schäfer András lapunknak a múlt heti, Trencsén elleni találkozó után jelezte, legközelebb nagy valószínűséggel már játszani fog. A hétfői MRI-vizsgálat nem mutatott ki súlyosabb térdsérülést, így a magyar válogatott futballista már pályára léphetett. Kruzliak és Balic viszont nem épültek fel.

Garamszentkereszten a héten mindennap esett, és ez meglátszott a pálya talaján is, amely nagyon nehéz volt. A bemelegítés közben Schäfer András cipőt is cserélt. Mint később kiderült, ez remek húzás volt.

Kiegyenlített kezdés után a vendégek átvették az irányítást, majd a 12. percben két óriási helyzetet hagytak ki. Nemsokára azonban megszerezték a vezetést, hiszen Davis szabadrúgása után, noha előbb elpattant a labda Schäfer Andrástól, a védő felszabadítása a magyar középpályásról a kapuban kötött ki. Ezzel először vezetett a DAC az új idényben. Jól ment a dunaszerdahelyieknek a játék, több kecsegtető lehetőséget dolgoztak ki, végül a szünet előtt egyet ki is használtak, Dimun fejelt a kapuba.

A fordulás után két gyönyörű egyéni akciót mutatott be Schäfer András, ám lövéseit fogta a hazai kapus. A második után a magyar játékos a földön maradt a térdét fájdítva, de szerencsére tudta folytatni a játékot. Az utolsó szó Sharanié volt, aki Schäfer mesteri kiugratása után talált a kapuba.

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: ITT A MÉRKŐZÉS VÉGE! A Dunaszerdahely nagyon simán, 3–0-ra legyőzte az FK Pohroniét.

90+1. perc: A két perccel ezelőtt beállt Spiriak is sárga lapot kap.

90. perc: NÉGY PERC A RÁADÁS!

90. perc: Divkovic is elhagyja a pályát a vendégeknél, a helyén Rymarenko.

90. perc: Nagy helyzetet hagyott ki Lacny, aki közvetlenül az ötös közepéről lőhetett.

89. perc: Az utolsó percekre Spiriak is megkapja a lehetőséget a hazaiaknál, Mallét váltja.

86. perc: Újabb sárga lap, ezúttal Davis beszélt túl sokat a játékvezetőnek.

83. perc: A csereként beállt Njie is sárga lapot kapott.

82. perc: GÓÓÓÓÓL! Kiütéses győzelem: Schäfer András szerzett labdát a középpályán, majd ugratta ki Sharanit, aki egy az egyben a kapussal már nem hibázott, és gólt szerzett. 0–3!

78. perc: Elhagyja a pályát a második gólt szerző Dimun, a helyén Nebyla a hátralévő bő negyed órára. A hazaiaknál Pajer helyére érkezik Adamec.

76. perc: Hatalmas lehetőség a hazaiak előtt! Szépen tette középre a labdát Scislak, de Ladji Mallélesen érkezett, így nem válthatta gólra a helyzetet.

71. perc: Újabb hazai sárga. Davisszel szemben szabálytalankodott Blahút.

65. perc: A második félidőben eddig a Pohronie szeretne jobban gólt szerezni, azonban az utolsó pillanatokban nem elég pontos a hazai támadójáték.

63. perc: Schäfer cselezgetett a tizenhatoson belül, azonban a lövése már gyengére sikerült.

60. perc: Az első csere a találkozón. Fábry hagyta el a pályát a vendégeknél, a helyén Njie folytatja. Mellette elhagyta a pályát Nicolaescu is, helyette ZuberuSharani állt be, míg a másik oldalon Badolo helyett Adler Da Silva érkezett.

53. perc: Sárga lap hazai oldalon! Pajer „sárgult be" miután hátulról fellökte Schäfert.

47. perc: Nagy helyzet a hazaiak előtt! Scislak adott nagyszerű labdát Lacnynak, azonban Jedlicka védeni tudott.

46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

45+3. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45+2. perc: Divkovic kapott labdát a tizenhatos közepén, eltekerte a labdát, de a kapu jobb oldala helyett az alapvonalon túl kötött ki a labda, kirúgással jöhet a Pohronie.

45. perc: HÁROM PERC A RÁADÁS!

40. perc: GÓÓÓÓL! A szögletnél Hrdlicka jött ki rosszul a kapujából, a hosszú oldalon érkező Dimun pedig az üres kapuba fejelt. 0–2!

39. perc: Divkovic tört be a tizenhatoson belülre, Záhumenskyt kicselezte, majd lőtt, azonban Hrdlicka védeni tudott.

37. perc: Záhumensky húzott el a pálya bal szélén, ívelt középre, Badolo akrobatikusan lőtte el a labdát, de az a kapu fölé szállt.

34. perc: Lacny végezte el a szabadrúgást, azonban az erőtlen lövés a kapus kezében kötött ki. A másik oldalon közben Nicolaescu lőtte telibe a jobb rövid oldalról a jobb oldali kapufát.

32. perc: Az első sárga lap a mérkőzésen! Dimun rántotta vissza a két védő közt kiugró Blahútot, így jó helyről következhet szabadrúgással a Pohronie.

27. perc: Schäfer kapott labdát a jobb szélen Blackmantől, befele cselezett, majd éles szögből lőtt, de a kapus hárítani tudott.

23. perc: Nicolaescu tette vissza a tizenhatos közepén érkező Fábry elé, azonban a középpályás nem tudta leszorítani a lövését.

17. perc: Érvényes a gól! A videóbíró is megerősítette, hogy nem történt semmi szabályellenes a gól előtt, vezet a Dunaszerdahely.

15. perc: GÓÓÓÓL! Davis szabadrúgása után az ötösön belül pattogott a labda, ami végül Schäferről Paluszek elé pattant, azonban a védő felszabadítása végül a magyar középpályásról a kapuban kötött ki. 0–1!

14. perc: Kezezés miatt szabadrúgással jöhet a pálya bal széléről Davis.

12. perc: Ciganiks cselezte magát szépen a tizenhatoson belülre, de a kapus védeni tudta a bal oldalról leadott lövését. A kipattanót Fábry még kapura lőtte, de az egyik védő blokkolt, de a szöglet után már Hrdlicka jöhet egy szabadrúgással.

A szurkolókon semmi sem fog múlni, már az első percektől zúg a „Hajrá DAC!".

3. perc: Az első nagyobb hazai helyzet Jedlicka kezében kötött ki, a középről érkező erőtlen fejes Badolótól nem jelentett veszélyt a kapura.

2. perc: Hrdlicka kezében a labda, miután a jobb szélről középre tett labda nem jelentett veszélyt a Pohronie kapujára.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! Feketében a Dunaszerdahely, sárgában a Pohronie.

Köszöntjük olvasóinkat az FK Pohronie–Dunaszerdahelyi AC szlovák élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés élő közvetítésében!

ELŐZMÉNYEK

A Dunaszerdahelyi AC számára nem a legjobban indult a 2021–2022-es idény, hiszen a bajnokságban öt forduló alatt csupán öt pontot tudott szerezni az együttes. A Pohronie nem sokkal, csupán egy ponttal marad el ettől a teljesítménytől, így a nyolcadik helyezett DAC a kilencedik otthonában javíthat. A találkozó előtt Németh Antal vezetőedző a klub honlapjának elmondta, hogy többen is sérüléssel bajlódnak, azonban Schäfer András már felépült, és pályára léphet Garamszentkereszten.

„Bár idegenben lépünk pályára, a legutóbbi eredményeink után nem lehet más a célunk, csak a három pont megszerzése. Láttuk a Pohronie mérkőzéseit, mindegyik ellenfelének alaposan meggyűlt a baja a védelmük feltörésével" – mondta a mérkőzést megelőzően a dac1904.sk-nak Németh Antal, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője.

A két csapat korábban négyszer játszott egymás ellen az élvonalban, ebből hármat megnyert a Dunaszerdahely, egyen pedig gól nélküli döntetlent játszott a két együttes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik