DUDUCZ TIBOR (Pozsony) 2020.03.09 19:08 Frissítve: 2020.03.09 19:24

Fortuna Liga: elhalasztották a következő két fordulót

Elhalasztják a következő két fordulót a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga).

Elhalasztották a Slovan–DAC mérkőzést is (Fotó: Dömötör Csaba, archív)

 

Szlovákiában folyamatosan emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma, hétfő kora estig hét személynél mutatták ki. A Szlovák Labdarúgó-szövetség hétfőn délelőtt úgy döntött, hogy a felnőtt első és másodosztály mérkőzésein kívül, amelyeket nézők nélkül játszottak volna le, elhalasztja az összes bajnoki találkozókat.

ZÁRT KAPUS VÁLOGATOTT MECCS

A szlovák szövetség hétfő délutáni közleményében azt írta, felkészült arra, hogy a szlovák egészségügyi miniszter javaslatának megfelelően a közelgő tömegrendezvényekhez hasonlóan a Szlovákia–Írország Eb-pótselejtezőt is zárt kapuk mögött rendezzék meg, és a meccsre jegyet váltó szurkolóknak visszatérítsék a belépők árát.

Szlovákiában az országos öregfiúk és korosztályos bajnokságok hétvégi fordulóját is későbbre halasztották.

Kora este azonban a válságstáb értekezlete után Peter Pellegrini leköszönő miniszterelnök bejelentette, hogy két hétre Szlovákia területén felfüggeszti az összes sportesemény megrendezését.

Ez azt jelenti, hogy tizennégy napig nem lesznek Fortuna Liga-meccsek sem. Így elhalasztják a DAC–Nagymihály (március 15.) és a Slovan–DAC (március 21.) találkozót is.

„Természetesen elfogadjuk a döntést, az első helyen az emberek egészsége van. Ki kell értékelnünk a helyzetet, és el kell dönteni, hogyan folytatódhatnak a küzdelmek” – mondta Ivan Kozák, a Fortuna Ligát irányító szervezet elnöke.

A jelenlegi állás alapján csak a válogatott szünet után, április 4-én lenne bajnoki találkozó. A Nemzeti Sport információi alapján megtörténhet az is, hogy a válogatott szünetben is pótolhatják az elmaradt találkozókat.

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.