Megszakadt a DAC rossz sorozata, legyőzte a Zilinát

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.02.26. 16:46
null
Nikola Krsztovics háromszor is betalált (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák Fortuna Liga 22. fordulójában a negyedik helyen álló, de gödörben lévő DAC Dunaszerdahelyen fogadta az 5. Zilinát, és magabiztos teljesítménnyel le is győzte. Ezzel eldőlt, hogy a DAC a negyedik helyen zárta az alapszakaszt.    

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
22. FORDULÓ

DAC 1904–Zilina 3–1 (Krsztovics 3., 68., 83., ill. Rusnák 48.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Megszerezte a 2022-es év első győzelmét, a Fortuna liga 22. fordulójában A DAC, mert 3–1-re legyőzte a Zsolnát. Több újdonsággal szolgált a mai dunaszerdahelyi mérkőzés. A DAC vadonatúj busszal érkezett a találkozóra, mely természetesen sárga-kék színekben pompázik. A modern, minden igényt kielégítő csapatbusz mindkét oldalán a klub három betűje díszeleg.

„Csodaszép. Remélem, győzelemmel avatjuk fel” – mondta a Nemzeti Sportnak a találkozó előtt Balogh Norbert, aki a cserepadon kezdte találkozót, és végül nem is kapott lehetőséget.

Két év után a nézőtéren visszatért a Covid előtti időszak. A stadionban, melyben a szurkolók a MOL Aréna befogadóképességének 50 százalékát foglalhatták el, nem volt szükség oltási igazolványra, a belépéshez elegendő volt felmutatni a bérletet vagy a belépőjegyet. 4076-an látták a találkozót.

A múlt heti gyenge aranyosmaróti teljesítmény után a dunaszerdahelyiek nagyon elszántak voltak, és maximálisan összpontosítottak, hiszen szinte kötelességük volt javítani.

A kezdőrúgásra annak a tudatában állt fel a DAC, hogy az utolsó 11 egymás elleni találkozó mindegyikén rúgott legalább egy gólt a Zsolnának. A jelenleg a Fortuna Ligában szereplő csapatok közül egyik csapat ellen sincs jobb sorozata. Ez a remek széria folytatódott, hisz már három perc játék után gólt kiállthatott a dunaszerdahelyi szurkolótábor. Hahn János harcolt ki egy labdát, Krsztovicsnak továbbította, aki kilőtte a jobb alsó sarkot. Pár másodperc múlva már kettővel vezethetett volna a DAC, de Andzouana csak az oldalhálóba küldte a labdát. Nagyon erős volt a hazai nyomás, de maradt az egygólos sárga-kék vezetés.

Ezután ellaposodott a játék, majd egy molinót emeltek a fejük fölé a szurkolók, melyen a „Köszönjük, András” felirat volt olvasható, és zengett az Union Berlinhez távozó játékos neve. Mindez a 26. percben történt, hiszen ez volt a mezszáma a magyar játékosnak a DAC-ban. Bátrabb lett a zsolnai csapat, néha-néha nagyon veszélyesen pattogott a labda a hazai tizenhatoson belül.

Amilyen jól kezdődött a csallóközieknek az első félidő, olyan rosszul a második. Egy középre adott labdát röviden fejeltek ki a hazai védők, és Rusnák kapásból, 17 méterről kiegyenlített. Nemsokára Slebodník alig lőtt mellé. Fütyült a MOL Aréna közönsége....

Az akarat megvolt, de nem ment a DAC-nak a játék. Jött azonban a 68. perc. Sharani remek alakítása után még védett a vendégek kapusa, de a labda ismét a ghánai játékoshoz került, aki Krsztovicsnak passzolt, és a hazai 45-ös ismét felrobbantotta a MOL Arénát. Óriási volt az öröm, Janeiro edző befutott a pályára, ott ünnepelt a játékosaival. Majd ismét jött Krsztovics, és pontos fejese után eldőlt a találkozó. Janeiro ismét a pályán találta magát, amit sárga lappal honorált a játékvezető. De ezt senki sem bánta, állva tapsolt a MOL Aréna közönsége.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Vége a meccsnek, a DAC győzött. 3–1

83. perc: GÓÓÓL! MESTERHÁRMAS! Balic ment el a jobb oldalon, felnézett, remekül ívelt át a másik oldalra, ahol érkezett Krsztovics, és 7 méterről gyönyörű mozdulattal fejelt a jobb alsóba. 3–1

82. perc: Kezezést reklamált a közönség, amikor a becsúzva mentő Nemcík kezére pattant a labda a tizenhatoson belül. Nézi is a videobíró. Nincs tizenegyes.

80. perc: Andrezinho akarta bevenni a zsolnai kaput, de a lövés gyatra volt.

68. perc: Sharani tört be a tizenhatoson belülre, nagyot védett a vendégek kapusa, de nem szabadult fel a zsolnai kapu, mert a védők ügyetlenkedtek, ráadsául nem figyeltek Krsztovicsra, aki szép labdát kapott, és 15 méterről a bal alsóba lőtt. 2–1

60. perc: 4076 a nézőszám.

59. perc: Veselovsky húzott befelé jobbról, majd megcélozta a bal alsót, csakhogy Petrás védett.

52. perc: Újabb védelmi megingás a hazaiaknál, Slebodnik 23 méterről alig lőtt mellé.

48. perc. GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT A ZILINA! Egy középre adott labdát röviden fejeltek ki a hazai védők, Rusnák érkezett, és 17 méterről, kapásból óriási gólt lőtt a jobb alsóba. 1–1

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, vezet a DAC. 1–0

44. perc: Jobb oldali DAC-szöglet után ketten is fejelhettek volna, de mindketten lemaradtak a labdáról.

30. perc: Nemcík hozta fel a labdát, senki sem lépett ki rá, ezért 19 méterről elvállalta, és ezzel úgy meglepte a kapust, hogy ha nem ment volna a lövés mellé, aligha éri el Ferreira.

29. perc: Andzouana vállalta el 25 méterről, és az erős löket nem sokkal ment el a bal felső fölött.

A DAC szurkolótábora Schäfer Andrásnak mondott köszönetet (fotó: Duducz Tibor)
A DAC szurkolótábora Schäfer Andrásnak mondott köszönetet (fotó: Duducz Tibor)

 

27. perc: Kiegyenlítettebbé vált a meccs, felbátorodott a Zilina,de helyzetig még nem jutott.

15. perc: Sharani engedett el egy lövést 18 méterről amely elzúgott a léc fölött.

6. perc: Nagy nyomás alatt van a zsolnai kapu, nem hagyják a hazaiak, hogy fellélegezzenek a vendégek.

A DAC-játékosok gólöröme (fotó: Duducz Tibor)
A DAC-játékosok gólöröme (fotó: Duducz Tibor)

 

3. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A DAC! Hahn lopott labdát a zsolnai tizenhatos előterében, azonnal passzolt Krsztovicshoz, aki 16 mtéerről, kapásból lőtt a jobb alsóba. 1–0

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a DAC sárga-kékben, a Zilina tiszta zöldben játszik.

A DAC kezdőcsapata:Ri. Ferreira – Pinto, Kruzliak, Muhamedbegovic, Davis – Andzouana, Balic – Sharani, Nebyla – Krsztovics, Hahn.

Hahn János a kezdőben szerepel, Balogh Norbert csere, Szánthó Regő nincs a keretben.

 

ELŐZMÉNYEK

Botlott az előző fordulóban a DAC a szlovák élvonalban, kikapott az Aranyosmarót vendégeként. Szombaton hazai pályán javíthat, és Balogh Norbert szerint így is lesz.

„A történteket megbeszélve megállapítottuk, ilyen botlás nem fordulhat elő még egyszer – mondta lapunknak a Honvédtól a múlt héten Dunaszerdahelyre érkező csatár, aki az Aranyosmarót ellen be is mutatkozott a sárga-kékeknél. – Százszázalékos teljesítmény kell tőlünk, csak a győzelem az elfogadható a Zsolna ellen, nincs más alternatíva.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik