Ismét eljutott a DAC az európai kupaszereplésig!

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 19:55
null
Fotó: Lelkes Ernő
A Dunaszerdahely 2–1-re nyert a Trencsén ellen a szlovák Fortuna Liga rájátszásában, így bejutott az Európa-konferencialigába. Sorozatban ötödször lesz ott a DAC az európai kupaporondon.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, DÖNTŐ

DAC (Dunaszerdahely)–Trencín (Trencsén) 2–1 (1–0)
Dunaszerdahely, MOL Aréna, 5257 néző. Vezette: I. Kruzliak
DAC:
Veszelinov – Blackman, D. Kruzliak, Brunetti, Ciganiks – Dimun, Nebyla – Andzouana (Davis, 58.), Balogh N. (Moumou, 74.), Verlinden – Krsztovics (Sharani, 89.). Vezetőedző: Joao Janeiro
Trencsén: Iliev – Yem, Sztojszavljevics, Pirinen, Kozlovsy (Jendrisek, 90+2.) – Bainovics – Azango, Kadák, Holly (Lavrincik, 66.), Kmet (E. Soares, a szünetben) – Kupuszovics (Ikoba, 66.). Vezetőedző: Juraj Ancic
Gólszerző: D. Kruzliak (26.), Krsztovics (85.), ill. Azango (72.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Sikerült! Sorozatban ötödször is ott lesz a DAC az európai kupaporondon. A mindent eldöntő találkozón a felvidéki csapat 2–1-re legyőzte a Trencsént.

Az idény utolsó, egyben legfontosabb összecsapására Janeiro mester agyőztes Liptószentmiklós elleni találkozóhoz képest csak egy változást eszközölt. ACovid-fertőzés után még nem teljesen egészséges Szánthó Regő helyett Andzouana kezdett. Az említett keddi összecsapáshoz képest még volt egy változás. Ez ahazai B-középről szólt. Ameccs elején akék-sárga füstfelhőt piros-fehér-zöld váltotta fel.

Csak száz másodperc telt el ameccsből, amikor már mindenki felugrott ahelyéről. Brunetti közeli fejese után az egykori Arsenal-kapus, Iliev óriási bravúrt mutatott, be. Nemsokára Balogh Norbert ünnepelhette volna meg góllal aszerződése meghosszabbítását aDAC-cal, de atizenhatosról mellé lőtt. Majd ismét amagyar játékos fejében volt ahazai vezető gól, de a26 éves csatár nem találta el jól alabdát.

A22. percben Dimun erős lökete után már Iliev kapus is csak alabdát nézte, amely abal kapufáról kifelé pattant. Amásik oldalon szerencséje volt ahazai csapatnak, Kadák nagy helyzetben nem találta el akaput.

Majd jött ahazaiak negyedik szöglete, amely meghozta ateljesen megérdemelt dunaszerdahelyi vezetést. Balogh lekészítette alabdát Kruzliaknak, aki kegyetlenül bevágta. Ezután két remek Veszelinov-védésre volt szüksége aDAC-nak, hogy maradjon az egygólos vezetése. Közvetlenül aszünet előtt Krsztovics lábában volt amásodik hazai gól, de amontenegrói csatár sokat totojázott, és odalett alehetőség.

Aszünetben elkezdett adunaszerdahelyi tartalékkapus, Vantruba intenzíven melegíteni, mivel az első félidő vége felé Holly csúnyán beleszállt amagyar kapusba. Ám a második félidőre is az U21-es válogatott hálóőre érkezett aDAC kapuba. Az 55. percben Kupuszovics kellemetlen lövését kellet hárítania. Ez előtt még több kék-sárga játékos próbálkozott lövéssel, végül Nebyla pár centivel akapufa mellé küldte alabdát.

Közben felerősödött aszél aMOL Arénában, az 5257 néző trencséni fölényt látott. A71. percben még Veszelinov óriásit védett, de pár másodperccel később Azango kilőtte ajobb alsó sarkot.

Hét perccel a vége előtt hosszú labda után Iliev szó szerint elütötte Krsztovicsot, de Kruzliak játékvezető óriási meglepetésre csak sárga lapot mutatott fel a macedón kapusnak.

De megmutatkozott az igazság! Davis beadása után Krsztovics közelről bevágta a labdát a kapuba. Tombolt a MOL Aréna! Meglett az Európa-konferencialiga! 2–1

 

PERCRŐL PERCRE



90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, EKL-BE JUTOTT A DAC!

90+4. perc Soares szép megindulása után Kadák lőne kapura ballal 14-ről, de odalép neki testtel Moumou... tovább! EZZEL ELDŐLT?

90+2. perc Sárga lap Filip Bainovicsnak reklamálásért.

89. perc Öt perc lesz a ráadás.

89. perc Zuberu Sharani be, Krsztovics le, ékcsere.

85. PERC ITT A BÜNTETÉS, Davis balról ballal középre adja a szabadrúgást, Dimun középre fejeli a labdát, NIKOLA KRSZTOVICS ballal öt méterről, középről a lécre lő, a labda onnan a gólvonal mögé pattan. 2–1!

Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő

 

84. perc Éric Davis, Milan Dimun és Lazar Sztojszavljevics kap sárga lapot. Előbbi reklamált, utóbbi kettő dulakodott.

83. perc SÁRGA LAP CSAK? Ilijev sárga lapot kap csak, az oldalvonal mellett a bal oldalon felrúgta a Davis indította Krsztovicsot. Nem kicsit...

81. perc Soares kissé balról ballal a léc fölé lő, 14 méterről. Mintegy. Lavrincík indította őt ballal laposan.

78. perc Újabb bravúr, Verlinden kissé jobbról, 16-ról nagy lövést ereszt meg a kapu jobb, azaz túlsó felső sarka felé, de véd a nagyot homorító Ilijev!

A VAR hosszasan vizsgálódik, mert a korner Sztojszavljevics könyökéről pattant a szélső elé, véletlenül. DE GÓL A GÓL SAJNOS.

74. perc Brahim Moumou be, Balogh le. A közönség egy része fütyül.

72. PERC EZ MÁR BENT VAN, ballal a jobb alsó sarokba lő 16 méterről, középről PHILIP AZANGO. Kadáké a gólpassz: 1–1!

71. perc Nagy védés ismét Veszelinovtól, eléri a jobb felső előtt hatalmas légi út végén Ikoba nyolcméteres fejesét.

70. perc Balogh Norbert kap sárga lapot, akadályozta a kapust egy kézből elvégzett kirúgás közben.

66. perc Samuel Lavrincík be, Holly le, a Zalaegerszegtől vett Eduvie Ikoba be, Kupuszovics le.

61. perc Verlinden ballal kapura lő a 16-os jobb sarkáról, közbelép a szerb-angol
Sztojszavljevics, Ilijev a nevető harmadik.

58. perc Yhoan Andzouana le, Éric Davis be. A közönség örül.

57. perc Nagy vendégfölény, kezdi ezt megunni a hazai közönség.

54. perc Nagy védés, Azango beadását nem érik el középen, Kupuszovics jobbal kapura lő az ötös jobb sarkáról, de véd a léc alatt Veszelinov! Robinzonáddal.

52. perc Krsztovicsról a léc fölé pattan Azango nyolcméteres, balról jövő, jobblábas, igen erős lövése.

52. perc Sebastián Nebyla kap sárga lapot Kupuszovics lekönyökléséért.

48. perc A 16-oson belül egy lecsorgóra lecsapó Balogh lövését blokkolják, majd Nebyla jobbal 17-ről nem sokkal lő a jobb sarok mellé.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Veszelinov folytatja, a vendégeknél Kmet le, E. Soares be, szélsőcsere.

Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő

 

A szönetben a tartalékkapus Vantruba bemelegített, mivel Veszelinov egy ütözésben megsérült.

Tagja volt az összes magyar korosztályos válogatottnak, és 2017-ben a felnőttcsapatban – Oroszország és Andorra ellen – is szerephez jutott.

Légiósévei alatt nem igazán jöttek be a számításai: az olaszoknál, az APOEL-nél, valamint a Hull Citynél is szerepelt, de egyik helyen sem tudott alapemberré válni.

A 26 éves Balogh a DVSC-ben nevelkedett, és 18 évesen bemutatkozott a klub színeiben a magyar élvonalban. A patinás Palermo is felfigyelt a 196 centiméter magas támadó játékára: 2016 januárjában – több mint 2 millió euró fejében – átigazolta a debreceniektől.

„Az előző hónapokban éreztem a klub és a szakmai stáb bizalmát, így bizakodtam, hogy a kölcsönjáték lejárta után is a DAC-ban maradhatok. Bevallom, csak a holnapi záró meccs utánra vártam a vezetés döntését, kellemesen meglepett, hogy már előtte lezajlottak a tárgyalások – mondta Balogh Norbert, aki eddig 11-szer szerepelt a DAC színeiben, és 2 gólt szerzett. – Már az érkezésemkor nagyszerű, otthonias közösség és környezet várt. Mindezt persze a szurkolóknak is köszönhetem, de úgy érzem, ki kell emelnem, hogy Joao Janeirónak is hálával tartozok. Az új szerződéssel most már végleg itthon vagyok Dunaszerdahelyen, aminek nagyon örülök.”

A csallóközi gárda érvényesítette opciós jogát, így végleg megszerezte a Honvéd által februárban kölcsönadott Balogh Norbertet.

E párharc legjobb góllövői:
Gino van Kessel 5
Vida Kristopher 5
Hamza Catakovic 4
Fanendo Adi 3
Rangelo Janga 3


45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+1. perc Thibaud Verlinden
kap sárga lapot, Yemnek lépett oda túl keményen.

Három perc a ráadás.

43. perc Krsztovics szereli Bainovicsot a 16-os előtt, az ötös bal sarka elől jobbal kapura lő, de véd a rövid alsó előtt Ilijev.

A vendégek nagy hiányzója Lucas Demitra.

40. perc Nikola Krsztovics kap sárga lapot jogosan Pirinen orrba vágásáért.

37. perc Brunetti nagyot rúg Kadákba véletlenül, ápolás.

Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő



Janeiro nagyon reklamál valamit, kap egy utolsó szóbeli figyelmeztetést a játékvezetőtől.

Nem nehéz észrevenni: Veszelinov válogatott formában véd mostanában.

35. perc Dominik Holly kap sárga lapot, rálökte Brunettit az ötös bal sarkára bátran kivetődő Veszelinovra.

33. perc Kissé jobbról Azango ballal ugyanilyen messziről a bal alsó sarkot veszi célba, Veszelinov erre is odaér! Szöglet... veszélytelen.

31. perc Azango jobbról középre cselezi magát, 19-ről ballal a jobb alsó felé lő, de Veszelinov szép vetődéssel eléri a labdát.

29. perc Kadák jobbal 18-ról, kissé jobbról lazán a bal felső fölé teker egy szabadrúgást. Brunetti lökte el a 16-os előtt Kupuszovicsot.

26. PERC EZ MÁR BENT VAN! DOMONIK KRUZLIAK az ötös jobb sarka elől ballal irgalmatlan nagy gólt lő a rövid felső sarokba! Egy bal oldali Verlinden-szögletet nem ér el rendesen az elforduló Brunetti, Balogh mellel leveszi a labdát, majd gyorsan elugrik Kruzliak lövése elől. 1–0!

23. perc Kadák nem sokkal lő a bal alsó mellé középtávolról, ballal.

22. perc KAPUFA! Krsztovics harcosan megtartja a labdát, a felfutó Dimun elé passzol, aki jobbal félmagasan kapura lő középről, 21-ről... a labda a bal oldali kapufán csattan.

20. perc Kupuszovics jobbal lágyan a kapu fölé ível középről, honfitársa, a szintén szerb Bainovics passzából.

14. perc Azango 23 méteres, ballábas lövése sem különb.

13. perc Verlinden megáll a jobb szélen, visszahúzza a labdát a bal lábára, jó a beadás, 11-ről azonban a jobb sarok mellé fejel Balogh. Sokkal, mert nem találta el jól a labdát.

11. perc Krsztovics kirúgja az ötös elől a szép csellel meginduló Azango jobbról jövő, lapos beadását.

8. perc MELLÉ, Balogh nem sokkal lő a jobb alsó mellé középről, 15 méterről, egy szép csel és Verlinden indítása után.

5. perc Ilijev kapus ment Balogh elő fejjel és üggyel-bajjal a 16-oson kívül. De végül is jól megoldotta.

3. perc Andzouana nagyot kap a bal szélen Yemtől, Ciganiks 30 méteres szabadrúgása nagyon gyenge.

2. perc HELYZETTEL, Verlinden jobb oldali beadását Brunetti három méterről kapura fejeli, jobbra vetődve eléri azonban a labdát a kapus, az északmacedón válogatott Ilijev, majd takarít Pirinen, de nem sokkal helyez a léc fölé az ötösön belülről.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak sárga mezben és kék nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

Fotók: Duducz Tibor

A Himnuszunk pedig még szebben!

 

Ma is nagyon szépen szól a Nélküled, mint mindig.

A PÉNTEK ESTI DAC–TRENCÍN mérkőzéssel fejeződik be a szlovák élvonalbeli bajnokság. A Dunaszerdahelynek megmaradt az esélye, hogy az ősszel sorozatban ötödször is ott legyen az európai kupaporondon. „Nagy mérkőzés vár ránk. Bízom benne, hogy rengetegen kijönnek az arénába, és együtt kiharcoljuk az Ekl-indulást – mondta a Nemzeti Sportnak Balogh Norbert, a dunaszerdahelyiek 26 esztendős csatára, aki 2025-ig marad az egyesületnél, miután a DAC érvényesítette opciós vételi jogát. – Noha én még nem játszottam a Trencsén ellen, tudom, hogy jó csapat az ellenfelünk. Mindenki tisztában van a péntek esti csata jelentőségével, a klubnak, a szurkolóknak és a játékosoknak is kiemelten fontos. Aki pályára lép, száz százalékot kell nyújtania, mindent ki kell adnia magából, persze Joao Janeiro vezetőedző utasításait betartva. Jó és eredményes futballal akarunk kirukkolni, hogy a lefújást követően büszkén és győztesen vonulhassunk le a pályáról.”

 

A hazaiaktól Pinto, Balic, Kalmár és Szendrei Á. sérült.

„Amíg aLiptószentmiklós ellen a pályán voltam, jól éreztem magam. Magabiztos volt acsapat, kétgólos előnyt dolgoztunk ki. Afordulás után jöttek atovábbi találatok. Örülök, hogy én indítottam el az akciót az első gólunk előtt, volt két veszélyes lövésem is. Bízom benne, hogy legközelebb már gólt is szerzek. Pénteken aTrencsén ellen mindent meg kell tennünk, hogy ott legyünk az európai kupaporondon” – fejezte be lapunknak Szánthó Regő.

 

„Én kértem acserét, mert nem tudtam rendesen lélegezni – mondta aNemzeti Sportnak ameccs után a21 éves dunaszerdahelyi játékos, akinek áprilisban, a Szered elleni összecsapás után pozitív lett a koronavírustesztje. – Három napig lázas voltam, fájt mindenem, rosszul éreztem magam. Agyógyulás után fokozatosan tértem vissza, de sajnos még mindig érzem abetegség utóhatását. Szombaton Nagyszombatban amásodik félidőben tűrhetően éreztem magam, kedden azonban nem tudtam jól lélegezni, fájt atüdőm. Köhögök, orvosi vizsgálatok várnak rám.”

 

Szánthó Regő akeddi találkozón került vissza aDAC kezdőcsapatába, de csak egy félidőt töltött a pályán.

ADunaszerdahely aLiptószentmiklós 4–2-es legyőzése után pénteken ki-ki meccset játszik aTrencsén ellen a labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjében való indulásért.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DAC–TRENCÍN MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik