Döntetlennel ért véget a DAC–Slovan rangadó

Vágólapra másolva!
2021.04.11. 15:47
null
Holman Dávid jól játszott (Fotó: Lelkes Ernő)
A sérülésektől sújtott DAC az éllovas Slovan Bratislavát fogadta a szlovák labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 4. fordulójában. Bár a bajnoki cím sorsa lényegében eldőlt, fontos lett volna a hazaiaknak a győzelem, hogy a 2. hely biztosan meglegyen. Az első félidőben jobban játszott a Slovan, és vezetést is szerzett, de a második félidőre felszívta magát a DAC, és bár kevés lehetősége volt, mégis döntetlenre mentette a rangadót.
SZLOVÁK FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 4. FORDULÓ

DAC–Slovan Bratislava 2–2(0–1)
DAC:Jedlicka – Sommer, Kruzliak, Beszkorovajnij, Davis – Blackman, Christie-Davies (Taiwo, a szünetben), Nebyla (Nicolaescu, 83.), Andzouana (Divkovic, 68.) – Balic (Schäfer, 78.), Ramírez. Vezetőedző: Bernd Storck
Slovan:Ruzinsky – Medvedev, Bajric, Bozsikov, Pauschek – Csavrics (Daniel, 72.), De Kamps, Nono, Moha – Holman (Strelec, 72.), Henty (Abena, 84.). Vezetőedző: Darko Milanic
Gólszerző: Ramírez (53. – 11-esből, 88.), ill.Holman (6. – 11-esből), Bajric (77.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A dunaszerdahelyi Mol Arénában két történelmi esemény is történt. Bemutatkozott a VAR-rendszer és az első olyan bajnoki meccset játszotta a DAC a stadionjában, amikor a kezdőcsapatában nem volt magyar játékos. Schäfer András a sérülése után a kispadon foglalt helyet, Vida Máte nem került be a keretbe.

A hétfői műtétje előtt Kalmár Zsolt megjelent a Mol Arénában, mégpedig azért, hogy átvegye a Fortuna Liga 2020-as legjobbjának járó serleget. A csapat is támogatásáról biztosította a magyar játékost, a csapatképen Kalmár mezével fotózkodtak.

Jobban kezdte a rangadót a vendégcsapat: a 6. percben Martin Jedlicka késve futott ki a kapujából és elakasztotta Lukás Pauscheket. A megítélt büntetőt Holman Dávid biztosan értékesítette (0–1). Gyorsan egyenlíthetett volna a DAC, de César Blackman fejesét Matús Ruzinsky bravúrosan hárította a 11. percben. A folytatásban Slovannak volt több helyzete, ám Jedlicka többször is remekül védett. A hazaiak legnagyobb lehetősége a 37. percben Andzouana előtt adódott, ám a kongói támadó pontatlanul célzott.

A szünetet követően történelmi pillanatoknak lehettünk tanúi: a csereként pályára lépő Taiwót gáncsolta el Kenan Bajric és a bíró hosszú videózás után büntetőt ítélt, melyet EricRamírez értékesített (1–1). Egy óra játék után a szakmai stáb elküldte Schäfer Andrást melegíteni, aki a sérüléséből visszatérve a 78. percben pályára is lépett. Ekkorra azonban már ismét megszerezte a vezetést a Slovan, Bajric javította a korábbi hibáját – tudniillik, hogy büntetőt hozott össze –, s közelről nem hibázott (1–2). A hajrára fordulva aztán ismét jött Ramírez,és Davis remek beadása után szép fejessel újból egyenlített (2–2). A dunaszerdahelyiek csatárának ez volt a 14. gólja és jelenleg ő a Fortuna Liga legjobb góllövője.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: Vége a meccsnek, döntetlen a rangadó. 2–2
90+2. perc: Blackman
esett el az oldalvonal mellett, a Slovan tizenhatosának közeléből. A szabadrúgást Davis adta be, de túl mélyen, Ruzinsky elkapta a labdát.
90+1. perc: Nono esett el a tizenhatoson belül, de a bíró jelezte, hogy ez nem tizenegyes.
88. perc: A gól óta nem került helyzetbe a DAC, mégis sikerült az egyenlítés!

88. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT A DAC! Divkovic passzolt Davies elé, aki balról középre kanyarított, Ramírez pedig 7 méterről a bal alsóba fejelt. 2–2
87. perc:
A bal oldali Slovan-szöglet ezúttal nem hozott helyzetet.
78. perc: Meglehetősen nagy védelmi hiba volt, de miután több ilyet megúszott a DAC, várható volt, hogy egyszer fordul a kocka.
77. perc: GÓÓÓL! VEZET A SLOVAN! Jobb oldali szöglet után érkezett Bajric, ésNebylát megelőzve,5 méterről a kapuba lőtt. 1–2
74. perc: Balic végezhetett el szabadrúgást az alapvonaltól 4 méterre a jobb oldalon, de a beadást könnyen kifejelték a védők.

68. perc: Holman belépője keményebb lett a vártnál, sárga járt érte.
62. perc: Bal oldali Slovan-szöglet után Jedlicka messze öklözte a labdát.

60. perc: Nebyla kapott sárga lapot egy elkésett becsúszásért.
59. perc: Pauschek került helyzetbe 12 méterre a DAC kapujától, a lövésébe azonban az utolsó pillanatban belevetődött egy védő.
57. perc: Nono bal oldali szögletére Holman érkezett, a fejese nem találta el a kaput.
53. perc: GÓÓÓÓL! A tizenegyest Ramírez végezte el, és magabiztosan lőtt a bal alsóba. 1–1
52. perc: TIZENEGYES A DAC-NAK!
Jó sokáig nézték a videót, de megadták.
50. perc: Taiwo
esett el a pozsonyiak tizenhatosán belül, és biztony úgy tűnt, Bajric gáncsolta.
49. perc: Remek kontrát vezetett a Slovan, de Holman elől az utolsó pillanatban sikerült menteni.
48. perc: Kisütött a nap a Csallóközben.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, jobban játszik és vezet a Slovan. 0–1
43. perc: Mi maradt ki?!
A DAC nem tudja levédekezni a tizenhatosra érkező íveléseket, ezúttal Bozsikov fejelhetett 6 méterről, de nagyon gyengén, Jedlicka megfogta a labdát. Utólag kiderült, hogy lesről indult a bolgár.
40. perc: Davies botlott meg a tizenhatoson belül a védője mellett, de a videobíró szerint nem volt tizenegyes.
37. perc: Hosszú indítás pattant le a Slovan tizenhatosa előtt, így lett jó Andzouanának, aki 14 méterről, balról azonnal lőtt, a labda nem sokkal ment a bal kapufa mellé.
32. perc: Cavric ballal tűzte rá 24 méterről, Jedlickának azonban nem okozott gondot a löket hárítása.
29. perc: Egyelőre sokkal jobb a vendégcsapat, a DAC hazai pályán is védekezni kényszerül.
27. perc: Újabb Slovan-helyzet! Ezúttal is ívelt labda érkezett a DAC tizenhatosán belülre, Henty erős, de középre tartó fejesét védte Jedlicka.
20. perc: Jedlicka-bravúr! Nono
vette célba a szögletzászló közeléből a DAC kapuját, és a veszélyesen csavarodó labdát Jedlicka ütötte ki a léc alól.
18. perc: Távoli szabadrúgás után óriási helyzetbe került Bozsikov, de 3 méterről mellélőtt.
11. perc: Andzouana harcolt ki szögletet, amelyet Balic küldött középre, Ramírez visszatette jobbról, Blackman pedig 5 méterről fejelhetett, Ruzinsky azonban bravúrral védett.

6. perc: GÓÓÓL! A tizenegyest Holman végezte el, és jobbal a kapu közepébe lőtt. 0–1
5. perc: Tizenegyeshez jutott a Slovan! Jedlicka
jött ki nagyon rosszul, eltalálta a csatár lábát.
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Slovan tiszta világoskékben, a DAC sárga-kékben játszik.

A DAC játékosai a meccs előtt a műtétre váró Kalmár Zsolt mezével álltak össze csapatképre (fotó: Duducz Tibor)
A DAC játékosai a meccs előtt a műtétre váró Kalmár Zsolt mezével álltak össze csapatképre (fotó: Duducz Tibor)

ELŐZMÉNYEK

Kalmár Zsolt is pályára lép vasárnap a Slovan Bratislava elleni bajnoki rangadón Dunaszerdahelyen, még ha súlyos térdsérülése miatt nem is futballozhat. A DAC magyar válogatott középpályása a meccs előtt veszi át a Fortuna Liga 2020-as legjobbjának járó serleget.

„Hétfőn Majzik Ernő műt meg Budapesten. Néhány nap pihenő után aztán elkezdem a rehabilitációt Győrben és Dunaszerdahelyen, napi hat-nyolc óra munkára számítok. Célom, hogy jó formában térjek vissza”– mondta a Nemzeti SportnakKalmár Zsolt,aki az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn sérült meg, s ki kell hagynia a nyári Európa-bajnokságot is. Elismerésből azonban nincs hiány, mert az Aranyosmarótnak lőtt gólját választották a hónap legszebb találatának a Fortuna Ligában.

Ami a vasárnapi összecsapást illeti, a DAC-ot irányító Bernd Storck elmondta: Schäfer András sérült, míg a térdsérüléséből nemrégiben felépülő Vida Máté a csapattal edz, de egyelőre nem bevetésre kész. A német tréner – bevallása szerint – forgatni fogja a csapatot, mert szem előtt kell tartania, hogy szerdán Szlovák Kupa-mérkőzés vár együttesére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik