FIFA: Japán visszalépett az idei klub-vb rendezésétől

Vágólapra másolva!
2021.09.09. 17:24
null
A serleg a tavalyi döntő előtt, amelyet idén februárban rendeztek meg (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapján szűkszavú közleményben tudatta, hogy a Japán Labdarúgó-szövetség (JFA) a koronavírus-járvány miatt visszalépett az idén decemberben esedékes klubvilágbajnokság megrendezésétől.

 

A hivatalos honlapon megjelent közlemény szerint a decemberben sorra kerülő torna új helyszínét a FIFA később jelöli ki.

Az idei klubvilágbajnokságon is hét csapat szerepel, amelyek közül eddig három résztvevő kiléte ismert.

Európát a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea képviseli, az óceániai konföderációt az új-zélandi Auckland City, míg Afrikából az afrikai Bajnokok Ligáját megnyerő egyiptomi al-Ahli lesz ott.

Az elméleti lehetősége még fennáll annak, hogy a torna történetében első alkalommal egy magyar labdarúgó is szerepelhessen, miután a Gazdag Dánielt foglalkoztató Philadelphia Union még versenyben van a CONCACAF-zóna Bajnokok Ligájában, ám az első elődöntőben 2–0-ra kikapott a mexikói Club Américától – visszavágó egy hét múlva.

A FIFA tavaly év végén döntött arról, hogy idén még a régi rendszer szerint, hét csapattal, Japánban bonyolítják le a tornát. Eredetileg 2021-től már 24 együttes részvételével rendezték volna a tornát Kínában, de a világjárvány – és az Európa-bajnokság, valamint a Copa América idén nyárra halasztása – közbeszólt.

Japán idén olimpiának és paralimpiának is otthont adott, mindkét esemény zárt kapus volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik