FIFA-gála: Casillasnál Ramos, Löwnél Özil volt a legjobb

Vágólapra másolva!
2013.01.07. 21:18
Az immáron négyszeres aranylabdás Lionel Messi barcelonai klubtársát, Andrés Iniestát vélte az év legjobb futballistájának, mellette Xavi és Sergio Agüero kapott még az argentin támadótól szavazatot.

Az ismertebb játékosok közül Samuel Eto'o Messi mellett Yaya Touréra és Xavira voksolt, Steven Gerrard szintén az argentint választotta első helyen, nála még Cristiano Ronaldo és Xabi Alonso kapott szavazatot.Samuel Eto'o Messi mellett Yaya Touréra és Xavira voksolt, Steven Gerrard szintén az argentint választotta első helyen, nála még Cristiano Ronaldo és Xabi Alonso kapott szavazatot.

Gianluigi Buffonnál honfitársa, Andrea Pirlo végzett az élen, megelőzve Messit és Ronaldót, Wesley Sneijder is válogatott társára voksolt, Robin van Persie mögött Messi, Ronaldo volt a sorrend nála, Iker Casillasnál pedig Sergio Ramos volt a legjobb, Ronaldo és Xavi fért még a dobogóra.

Philipp Lahm mindhárom végül dobogósra adott le szavazatot, de nála Iniesta megelőzte Messit és Ronaldót.

A kínai szövetségi kapitányként ténykedő José Camachónál három honfitársa, Iniesta, Xavi és Casillas került az első háromba, Roy Hodgson angol mesternél Messi, Ronaldo és Radamel Falcao volt a sorrend, Didier Deschamps-nál pedig Messi és Ronaldo mögött Xavi volt a harmadik.

Joachim Löw is „hazaszavazott", nála Mesut Özil és Manuel Neuer mögé Xavi kúszott a harmadik helyre, ahogyan Cesare Prandelli is, Pirlo és Buffon után nála azért Messi befért a háromba.

A Japánban edzősködő Alberto Zaccheroninál Pirlo a harmadik helyre volt jó Ronaldo és Messi mögött, míg Louis van Gaalnál Messi, Ronaldo, Falcao volt a sorrend.

Az ír szövetségi kapitány Giovanni Trapattoninál Messi, Ronaldo, Xavi, az oroszokat irányító Fabio Capellónál pedig Messi, Pirlo, Ronaldo volt az első három, míg a szaúdi mester Frank Rijkaardnál Messi, Xavi és Iniesta sorrendben jöttek a voksok.

Szinisa Mihajlovicsnál Zlatan Ibrahimovic felfért a második helyre Messi és Ronaldo közé, Vicente Del Bosquénál pedig három spanyol sajátította ki a dobogót (Casillas, Xavi, Iniesta).

Ottmar Hitzfeld Messi, Iniesta, Ronaldo hármasra szavazott, az Egyesült Államoknál dolgozó Jürgen Klinsmann pedig Messi, Pirlo, Ronaldo voksot adott le.

Hogy a slágerválasztásoktól eltekintsünk, a játékosok szavazataiból néhány: Algériában Karim Benzema Grúziában Wayne Rooneyt, Dzsibutiban Zlatan Ibrahimovicot, Guyanában Didier Drogbát, Dél-Afrikában Yaya Tourét látták a legjobbnak (utóbbi három kapott máshonnan is voksot azért), de a thaiföldi szövetségi kapitány Sergio Busquetsre adott szavazata sem tekinthető papírformának az év játékosa díjra.

A FIFA-gáláról szóló cikkünket ide kattintva olvashatja el!

A teljes listát itt tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik