M. B.
2023.03.28 11:59 Frissítve: 2023.03.28 16:12

Felkészülés: rendőrökkel balhéztak a perui játékosok Madridban – videó

A perui labdarúgó-válogatott még a tegnapi nap folyamán érkezett meg Madridba, ahol Marokkóval mérkőzik meg az Atlético Madrid otthonául szolgáló Metropolitano Stadionban megrendezett felkészülési mérkőzésen. A dél-amerikai csapat játékosai szürreális jelentek főszereplői lettek a szállásukra való megérkezéskor – írja a Marca.

 

Yoshimar Yotúnt (balra) nézte szurkolónak egy spanyol rendőr (Fotó: Getty Images)

A hotel előtt ugyanis perui szurkolók százai várták a nemzeti csapatot, a helyszín biztosítására kivezényelt rendőrök egyike pedig szurkolónak nézte az egyik játékost, név szerint Yoshimar Yotúnt, és megpróbálta visszalökni a tömegbe, mire az a maga részéről kakaskodni kezdett az egyenruhással, ez pedig egy nagyszabású tömegjelenethez vezetett a játékosok és a rendőrök részvételével.

Az esetet követően a perui csapat első számú kapusát, Pedro Gallesét a rendőrség kihallgatta, de nem indított eljárást ellene, így csatlakozott a Marokkó elleni meccsre készülő csapattársaihoz – számolt be a fejleményekről a dél-amerikai ország külügyminisztériuma.

 

2023.06.08 23:10:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egészet Mohamed Bin Szalmán koronaherceg, az ország tényleges uralkodója kontrollálja, és ő döntött úgy, hogy ezen keresztül „rúgja be” a helyi labdarúgás motorját. Természetesen lehet és kell is emögött gazdasági okokat keresni, de a fő szempont azért a rómaiaktól kölcsönzött »panem et circenses«, a kenyeret és cirkuszt örökbecsű igazsága.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.