Felkészülés: Katar legyőzte Luxemburgot Debrecenben

Vágólapra másolva!
2021.03.24. 20:50
null
Muntari (bordóban) gólja döntött (Fotó: Molnár Péter/Hajdú Bihari Napló)
A 2022-es világbajnokságnak otthont adó Katar a debreceni Nagyerdei Stadionban 1–0-ra legyőzte a világbajnoki selejtezősorozat A-csoportjában szabadnapos Luxemburgot. Fehéroroszország Hondurast fogadta, és 1–1-es döntetlent játszott ellene.

 

A 2022-es világbajnokságot rendező Katar válogatottja alanyi jogon résztvevője a tornának, az arab ország csapata mégis „beszállt” az egyik európai selejtezőcsoportba. Az ötlet az UEFA-t irányító Aleksander Ceferintől származik, a katariak pedig örömmel vették a meghívást. A vb-házigazda az európai kvalifikációs sorozat A-csoportjának éppen aktuális szabadnapos együttesével játszik, a következő napokban időrendben Luxemburg, Azerbajdzsán és Írország ellen, méghozzá a debreceni Nagyerdei Stadionban.

Katar egyébként az első két meccset Bécsben játszotta volna, csakhogy a szigorú osztrák karanténszabályok miatt változott a helyszín, míg az írek elleni összecsapás pályaválasztói jogát felcserélték, így ennek a találkozónak is Debrecen ad otthont.

Ami a szerda esti meccset illeti: a katariak Mohammed Muntari 12. percben esett góljával 1–0-ra győztek Luxemburg ellen, amely a találkozót emberhátrányban fejezte be: Aldin Skenderovic a 87. percben megkapta második sárga lapját.

Szintén villant a piros lap Zsogyinóban, ahol Fehéroroszország Hondurast fogadta, és 1–1-es döntetlent hozott a mérkőzés, amelyen a hazai Dzjanisz Lapcevet állították ki az 55. percben. A meccsen egyébként 82 percet játszott a hazaiaknál a Ferencváros korábbi légiósa, Mikalaj Szihnyevics.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Katar–Luxemburg 1–0
(M. Muntari 12.)
Fehéroroszország–Honduras 1–1(Szavickij 22., ill. A. López 45.)

Koszovó–Litvánia 40 (Zeneli 27., 71., Muriqi 63., Halimi 79.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik