Eurofutball: már ügyvezető igazgatója is van a Szuperligának

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.19. 10:47
null
A Szuperliga-projektnek koránt sincs vége (Fotó: AFP)
Új ügyvezető igazgató érkezését jelentette be az Európai Szuperliga fejlesztésével megbízott A22 Sports Management. A madridi székhelyű vállalatot a mai naptól kezdve Bernd Reichart irányítja – szúrta ki a Marca.


Nem áll le az Európai Szuperliga fejlesztése, az Európai Unió Bíróságának döntésére váró szervezet új vezetőt nevezett ki a lehetséges új versenyrendszer létrehozásával foglalkozó cég, az A22 Sports Management élére. A 2021 áprilisában megalakult, majd rövid időn belül megbukott Szuperliga égisze alá tartozó vállat ügyvezető igazgatója Bernd Reichart lesz. A 48 éves német médiaszakember 2021 augusztusáig az RTL Deutschland vezérigazgatójaként tevékenykedett.

„Az európai klubfutball olyan kihívásokkal néz szembe, amelyek nem fogják megoldani saját magukat. A Real Madrid, az FC Barcelona és a Juventus elnökei már elmondták a gondolataikat a témában. Úgy vélem, hogy a megfelelő kérdéseket teszik fel és abban vagyok érdekelt, hogy mindenkinek a véleményét meghallgatva az európai futballtársadalom közös erővel találja meg a válaszokat ezekre a kérdésekre” – fogalmazott közleményében Reichart.

Az Európai Szuperliga – és így az alá tartozó A22 Sports Management is – az Európai Unió Bíróságán vitatja az UEFA versenyszervezési monopolhelyzetének jogosságát. A kontinentális testület várhatóan 2023-ban hoz döntést az ügyben.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik