Eurofutball: hajtott a Rangers, de ez kevés volt, a Celtic a kupadöntős

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.30. 16:28
null
Jota fejes góljával bejutott a döntőbe a Celtic (Fotó: Getty Images)
A Skót Kupa elődöntőjében összejött az Old Firm, tehát a Rangers és a Celtic összecsapása, amelyből utóbbi került ki győztesen, Jota góljával a Celtic nyert 1–0-ra. Mindeközben az Antwerpen története során negyedik alkalommal nyerte meg a Belga Kupát, a vasárnap délutáni döntőben 2–0-ra legyőzte a Mechelent.

 

A két nagy múltú klub Skócia nemzeti stadionjában, a Hampden Parkban találkozott egymással. Az első félidőben a Rangers egyszer sem találta el a Celtic kapuját, a rivális ezzel szemben háromszor is, Jota fejeséből ráadásul gól is született (VIDEÓ ITT!). A második félidőben megváltozott a játék képe, a Rangers egyre több lehetőséget alakított ki, miközben a Celtic jóval kevesebb sikerrel jutott el riválisa kapujáig. Ennek ellenére sikerült megtartania az előnyét, így 1–0-s győzelemmel bejutott a döntőbe.

A Celtic az Inverness-szel küzdhet meg fennállása 41. kupagyőzelméért a június 3-án esedékes fináléban. A másodosztályban szereplő Inverness második alkalommal hódíthatja el a trófeát.

A Belga Kupa döntőjében az Antwerpen Vincent Janssen és Michel-Ange Balikwisha góljával 2–0-ra legyőzte a Mechelent, ezzel története során negyedik alkalommal lett kupagyőztes.

A Máltai Kupa fináléjában a Birkirkara és a Marsaxlokk találkozott egymással, ugyancsak 2–0-s siker született, előbbi javára, amely így már hatszoros kupagyőztesnek mondhatja magát.

SKÓT KUPA
Elődöntő
Rangers–Celtic 0–1
(Jota 42.)

BELGA KUPA
Döntő
Mechelen–Antwerpen 0–2
(V. Janssen 35. – 11-esből, Balikwisha 81.)

MÁLTAI KUPA
Döntő
Birkirkara–Marsaxlokk 2–0
(Iorio 77., Cabrera 85.)

KÉSŐBB
KUPADÖNTŐK

HOLLAND

Ajax–PSV 1–1
(Branthwaite 43., ill. T. Hazard 67.) – tizenegyesekkel 2–3

WALES
The New Saints–Bala Town 6–0
(McManus 19., Redmond 51., Brobbel 56., 90+1., J. Williams 87., Cieslewicz 88.)

AUSZTRIA
Rapid Wien–Sturm Graz 0–2 (Sarkaria 66., 84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik