Eurofutball: a Celtic 53., a Zenit 10. bajnoki címét szerezte

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.07. 20:57
null
A Celtic sorozatban tizedszer, története során 53. alkalommal lett skót bajnok (Fotó: Getty Images)
A Celtic a skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premiership) 34. fordulójában idegenben 2–0-ra nyert a Hearts ellen, így története során 53. alkalommal lett bajnok. Eközben az orosz élvonal 26. fordulójában a Zenit Szentpétervár 3–2-re legyőzte a Szpartak Moszkvát, és sorozatban ötödször, összesen tizedik alkalommal is megnyerte a Premjer-Ligát.

 

A Celtic az első félidő végén emberelőnybe került a Hearts vendégeként, ezt pedig a japán Furuhasi Kjogo révén a 67., aztán a dél-koreai Oh Hjon Gju révén a 80. percben is kihasználta a Celtic, amely 2–0-s győzelmével behozhatatlan előnyre tett szert a rájátszásban a második helyen álló Rangershöz képest, így története során 53. alkalommal ünnepelhetett bajnoki címet a skót élvonalban.



SKÓT PREMIERSHIP
34. FORDULÓ, RÁJÁTSZÁS
Hearts–Celtic 0–2
(Furuhasi 67., Oh Hjon Gju 80.)
Kiállítva: Cochrane (45., Hearts)

A Zenit Szentpétervár hazai pályán a Szpartak Moszkva ellen tehette biztossá története 10. bajnoki címét az orosz élvonalban, de hiába vezettek kétszer is a vendéglátók, a fővárosiak Quincy Promes 85. percben szerzett góljával emberhátrányban is egyenlítettek. A három pont mégis a Zenité lett, hiszen a 92. percben Ivan Szergejev góljával 3–2-re nyert, így négy fordulóval a bajnokság vége előtt 13 pontra növelte előnyét a második helyezett CSZKA Moszkvával szemben, azaz sorozatban ötödször nyerte meg a Premjer-Ligát.

OROSZ PREMJER-LIGA
26. FORDULÓ
Zenit Szentpétervár–Szpartak Moszkva 3–2
(Claudinho 13., Mosztovoj 40., Szergejev 90+2., ill. K. Baldé 33., Promes 85.)
Kiállítva: A. Duarte (75., Szpartak)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik