Nemzetisport.hu 2010.01.26 10:54 Frissítve: 2014.02.12 02:13

Eto'o szerint a játékvezetők tolták Egyiptom szekerét

Samuel Eto'o-t a sportszerűség és a keserűség érzéseinek furcsa elegye vezette, mikor az Afrikai Nemzetek Kupájának negyeddöntőjében Egyiptomtól elszenvedett 3–1-es vereség után nyilatkozott.

Eto'o (9) és Kamerun csalódottan távozik Angolából (Fotó: Reuters)
Eto'o (9) és Kamerun csalódottan távozik Angolából (Fotó: Reuters)

„Úgy érzem, Egyiptomnak bírói segítségre is szüksége volt a továbbjutáshoz – kezdte a Szelídíthetetlen Oroszlánok sztárjátékosa –, de mégsem szeretnék a játékvezetőkre panaszkodni. Ilyen a labdarúgás. Mi játszottuk a focit, Egyiptom meg nyert. Nem érdemeltünk vereséget" – mondta.

Az biztos, hogy az Afrika-kupa súlyos bírói tévedéseinek száma ismét nőtt eggyel – Ahmed Hasszan szabadrúgása 2–1 után nem haladt át a gólvonalon, de az asszisztens elnézte az esetet. Kamerun előtt már Elefántcsontpartnak is volt mit felpanaszolnia, hiszen Algéria ellen a 120. percben szabályos góltól fosztották meg a torna egyik favoritját.

A kameruni válogatott szövetségi kapitánya, Paul Le Guen úgy nyilatkozott, érzése szerint csapata nem volt messze a sikertől.

„A torna elején mellénk állt a szerencse, de a negyeddöntőben Fortuna elengedte a kezünket. Ami a játékot, a kitartást és az akaraterőt illeti, labdarúgóim minőségi teljesítményt nyújtottak" – mondta Le Guen.

EZT LÁTTA BENT AZ ASSZISZTENS: HASSZAN SZABADRÚGÁSA 2–1-NÉL

 

 

Az egyiptomi nemzeti csapat másodedzőjének, Savki Garibnak nem esett nehezére elismerni, hogy Kamerunnak nagyon jó csapata van, és keményen meg kellett küzdeni ellene a sikerért.

„Ami a mi csapatunkat illeti, jól játszottunk, és tudtuk, mit kell tennünk a győzelem érdekében" – fogalmazott a segédedző.

A játékosok már inkább az észak-afrikai rangadóra készülnek az elődöntőben az ősellenség Algéria ellen. A két csapat 1989-ben is igen balhés sorsdöntő meccset vívott a vb-kvalifikációért, a 2009-es selejtezőiket pedig erőszakhullám kísérte mindkét országban. Mohamed Zidan – nem túl bölcsen – már elkezdett üzengetni.

„Élet-halál lesz ez a meccs, mindkét csapat háborúba indul" – nyilatkozta Zidan, a címvédő egyiptomiak csatára.

„Itt az esély, hogy bebizonyítsuk, mi érdemeltük volna meg a vb-re jutást, nem Algéria. Ha megverjük őket, büszkén nézhetjük a világbajnokságot. Mi vagyunk a bajnokok, és jobbak vagyunk náluk, ezt majd meg is mutatjuk" – fogadkozott.

2023.02.08 19:21:44

Minden más foci nemzetisport.hu

A másik félidőben az egyenlítésre is volt esélye az egyiptomiaknak, de végül sima madridi siker született.

2023.02.07 14:05:00

Minden más foci nemzetisport.hu

Tény, Mészöly nem tett lakatot a szájára, olyan volt, mint az életben – de a csapat működött.

2023.02.07 23:13:27

Minden más foci nemzetisport.hu

Pelé az Egyesült Államokban, Zico Japánban, Del Piero Ausztráliában, Dzsudzsák az Emírségekben próbált szerencsét.

2023.02.06 13:12:26

Minden más foci nemzetisport.hu

Ryan Reynolds és Robert McElhenney színre lépésével új időszámítás kezdődött a Wrexham AFC-nél.