P. L.
2023.03.23 17:11 Frissítve: 2023.03.23 17:30

Eszék: európai színvonalú lesz az új, rétfalui stadion

A munka legnagyobb része már véget ért, immár kivilágítva is megtekinthető a horvát labdarúgó-bajnokságban szereplő NK Osijek új hazai stadionja, amely Eszék Rétfalu városrészének keleti részén épül fel. A 13 ezer férőhelyes létesítmény Horvátország legmodernebb arénája lesz, amely várhatóan – még nem hivatalos – az Opus Aréna nevet viseli majd tíz évig.

Az új stadion (Fotó: NK Osijek)

 

Az összberuházás költsége mintegy 65 millió euró – számolt be róla a Sportske novosti napilap. Ebben az utánpótlás- és edzőcentrum kialakítása is benne van. A komplexum összesen hét pályát foglal magába, benne egy hibrid borításút is. Az arénában a modern technológiák egész sora megtalálható, benne a teljes létesítményt pásztázó kamerarendszerrel, LED-es világítással.

Az új eszéki stadiont mindössze a befogadóképesség különbözteti meg a legjobb európai sportkomplexumoktól: 13 005 ülőhellyel szerelik fel. A stadion első emeletén éttermet is kialakítottak. A játékosok számára külön szobák állnak rendelkezésre, és a sajtó részére is nagy területet alakítottak ki.

A gyepszőnyeg olyan minőségű lesz, mint amilyen a madridi Bernabéuban vagy a brazil Maracanában is megtalálható. Szépen fogynak az ülőhelyek is, kilenc skyboxból nyolcnak már van gazdája a következő három esztendőre.

Az NK Osijek játékosai is megnézték az új otthonukat. Még nincs pontos dátuma a hivatalos átadásnak, ez függ a gyepszőnyegtől is, amely várhatóan hat-nyolc hét múlva lesz játékra alkalmas.

Videó a pályabejárásról

Videó az építkezésről

2023.05.28 18:34:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Universitatea Craiova otthonában egy góllal nyerni tudott a Sepsi OSK, és így a kolozsváriak lettek bronzérmesek!

2023.05.28 09:23:01

Minden más foci nemzetisport.hu

A lengyel amputált lábú labdarúgó játszott a Puskás-musicalben, és találkozott Zsóri Dániellel is.

2023.05.27 18:11:19

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek két öngóllal játszottak 1–1-es döntetlent a negyedik Rijekával, megszerezve a harmadik helyet.

2023.05.26 20:49:46

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az évek óta tartó, Háromszéken tomboló futballőrület fenntartásához természetesen a mégoly közvetlen személyi viszonyok is kevésnek bizonyulnának. Kellenek a sikerek, a nemzetközi porondra való kilépések kebeldagasztó pillanatai, mint a dolgos hétköznapok utáni vasárnapok. Vagy a tényleges és szimbolikus pünkösdök, amikor újra „lelkes” lénnyé válik az ember.

2023.05.25 23:03:46

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A siker hajhászása, főleg ilyen fiatal korban, nem egyenlő a siker elérésével.