Eszék: európai színvonalú lesz az új, rétfalui stadion

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2023.03.23. 17:11
null
Az új stadion (Fotó: NK Osijek)
A munka legnagyobb része már véget ért, immár kivilágítva is megtekinthető a horvát labdarúgó-bajnokságban szereplő NK Osijek új hazai stadionja, amely Eszék Rétfalu városrészének keleti részén épül fel. A 13 ezer férőhelyes létesítmény Horvátország legmodernebb arénája lesz, amely várhatóan – még nem hivatalos – az Opus Aréna nevet viseli majd tíz évig.

Az összberuházás költsége mintegy 65 millió euró – számolt be róla a Sportske novosti napilap. Ebben az utánpótlás- és edzőcentrum kialakítása is benne van. A komplexum összesen hét pályát foglal magába, benne egy hibrid borításút is. Az arénában a modern technológiák egész sora megtalálható, benne a teljes létesítményt pásztázó kamerarendszerrel, LED-es világítással.

Az új eszéki stadiont mindössze a befogadóképesség különbözteti meg a legjobb európai sportkomplexumoktól: 13 005 ülőhellyel szerelik fel. A stadion első emeletén éttermet is kialakítottak. A játékosok számára külön szobák állnak rendelkezésre, és a sajtó részére is nagy területet alakítottak ki.

A gyepszőnyeg olyan minőségű lesz, mint amilyen a madridi Bernabéuban vagy a brazil Maracanában is megtalálható. Szépen fogynak az ülőhelyek is, kilenc skyboxból nyolcnak már van gazdája a következő három esztendőre.

Az NK Osijek játékosai is megnézték az új otthonukat. Még nincs pontos dátuma a hivatalos átadásnak, ez függ a gyepszőnyegtől is, amely várhatóan hat-nyolc hét múlva lesz játékra alkalmas.

Videó a pályabejárásról

Videó az építkezésről

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik