Észak-Amerika: Németh gólja után kupadöntős a Sporting KC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.13. 06:51
null
A kapus már verve, Németh Krisztián újra betalált (Fotó: Sporting KC Facebook)
A Sporting Kansas City bejutott az észak-amerikai US Open Cup elnevezésű labdarúgó-sorozat fináléjába, miután az elődöntőben 3–1-re felülmúlta hazai pályán a Real Salt Lake-et. Az SKC harmadik gólját Németh Krisztián szerezte.

A találkozón a vendégek kerültek előnybe a 24. percben, amikor Olmes García betalált Timothy Melia kapujába, ám 11 perccel később Sony Mustivar egy szabadrúgás utáni fejessel egyenlített.

A döntés a hajrára maradt, a 80. percben már a hazaiak örülhettek, miután Benny Feilhaber a kapuba továbbította egy kipattanót. A 85. percben Németh Krisztián tett pontot a meccs végére, a magyar csatár a kapust is kicselezte, majd higgadtan a kapuba helyezett. A válogatott támadót két perccel később lecserélte Vermes Péter edző.

A teljes meccs (Németh gólja 1:55.25-től)

Németh Krisztiánnak már négy gólja van a sorozatban, csupán az eggyel többször beköszönő csapattárs, Dominic Dwyer áll jobban nála.

A Sporting KC ellenfele a döntőben Philadelphia Union lesz, amely 1–0-ra győzte le a Chicago Fire-t Sebastien Le Toux góljával. A mérkőzést szeptember 30-án rendezik a Union otthonában, Chesterben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik