Debrecen: a megyei bajnokságból hívták meg hazája válogatottjába

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.30. 12:10
null
Hamza Khant meghívták a pakisztáni válogatottba (Fotó: deac.hu)
Meghívták hazája válogatottjának edzőtáborába a Hajdú-Bihar vármegyei első osztályban szereplő DASE pakisztáni labdarúgóját, Hamza Khant – számolt be róla a dehir.hu. 

 

A Debreceni Egyetemen tanuló labdarúgó a DASE megye egyes csapatánál heti háromszor edz a DEAC műfüves pályáján, a csapatot pedig magyar és külföldi egyetemisták alkotják néhány utánpótlás-játékossal kiegészülve.

A csapat hiába játszik csak a magyar negyedosztályban, így is van aktív válogatott labdarúgója, hiszen meghívták a pakisztáni válogatott edzőtáborába Hamza Khant. A gazdálkodás és menedzsment szakon tanuló labdarúgó a helyi lapnak elmondta, rengeteget tanulhatott a társaktól és az edzőtől is ottléte alatt.

„Mindig csapatjátékosnak tartottam magam, de bekerülni a keretbe és a nemzeti csapat sikeréért dolgozni egészen más, fantasztikus érzés volt” – húzta alá Khan, aki nem került be a végső, 23-as keretbe, de így is örök élmény volt számára a válogatott összetartás.

Khan egyébként mielőtt 2021-ben Debrecenbe érkezett volna, a pakisztáni élvonalban is játszott, fiatalabb korában pedig Angliában és Üzbegisztánban is megfordult.

„Hamza jó mentalitású, az edzésen és a mérkőzésen mindig a maximumra törekszik. Megtaláltuk a posztját is az utóbbi időben azzal, hogy bal oldali belső védőt játszatunk vele, mert jól fejel és a bal lába is kiváló” – mondta Khanról edzője, Kovács Miklós.

A labdarúgó reméli, a következő összetartásra is meghívót kap, saját fejlődése érdekében pedig szeretne szintet lépni és bemutatkozni a DEAC NB III-as csapatában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik