D. S. B.
2023.03.30 12:10 Frissítve: 2023.03.30 12:29

Debrecen: a megyei bajnokságból hívták meg hazája válogatottjába

Meghívták hazája válogatottjának edzőtáborába a Hajdú-Bihar vármegyei első osztályban szereplő DASE pakisztáni labdarúgóját, Hamza Khant – számolt be róla a dehir.hu. 

Hamza Khant meghívták a pakisztáni válogatottba (Fotó: deac.hu)

 

A Debreceni Egyetemen tanuló labdarúgó a DASE megye egyes csapatánál heti háromszor edz a DEAC műfüves pályáján, a csapatot pedig magyar és külföldi egyetemisták alkotják néhány utánpótlás-játékossal kiegészülve.

A csapat hiába játszik csak a magyar negyedosztályban, így is van aktív válogatott labdarúgója, hiszen meghívták a pakisztáni válogatott edzőtáborába Hamza Khant. A gazdálkodás és menedzsment szakon tanuló labdarúgó a helyi lapnak elmondta, rengeteget tanulhatott a társaktól és az edzőtől is ottléte alatt.

„Mindig csapatjátékosnak tartottam magam, de bekerülni a keretbe és a nemzeti csapat sikeréért dolgozni egészen más, fantasztikus érzés volt” – húzta alá Khan, aki nem került be a végső, 23-as keretbe, de így is örök élmény volt számára a válogatott összetartás.

Khan egyébként mielőtt 2021-ben Debrecenbe érkezett volna, a pakisztáni élvonalban is játszott, fiatalabb korában pedig Angliában és Üzbegisztánban is megfordult.

„Hamza jó mentalitású, az edzésen és a mérkőzésen mindig a maximumra törekszik. Megtaláltuk a posztját is az utóbbi időben azzal, hogy bal oldali belső védőt játszatunk vele, mert jól fejel és a bal lába is kiváló” – mondta Khanról edzője, Kovács Miklós.

A labdarúgó reméli, a következő összetartásra is meghívót kap, saját fejlődése érdekében pedig szeretne szintet lépni és bemutatkozni a DEAC NB III-as csapatában.

2023.06.08 23:10:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egészet Mohamed Bin Szalmán koronaherceg, az ország tényleges uralkodója kontrollálja, és ő döntött úgy, hogy ezen keresztül „rúgja be” a helyi labdarúgás motorját. Természetesen lehet és kell is emögött gazdasági okokat keresni, de a fő szempont azért a rómaiaktól kölcsönzött »panem et circenses«, a kenyeret és cirkuszt örökbecsű igazsága.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.