DAC: Kalmár Zsolt már dekázik, készül a visszatérésre

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.12.10. 08:45
null
Fotó: Dömötör Csaba
Több mint fél éve műtötték meg Kalmár Zsolt keresztszalagját, s a Dunaszerdahely magyar válogatott játékosa immár keményen dolgozik, hogy 2022-ben ismét fontos gólokat szerezve legyen sikeres csapatával.

 

– Már lövi a gólokat a dunaszerdahelyi Mol Akadémián?
– Ott még nem tartok, de hamarosan annak is elérkezik az ideje – válaszolta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, a szlovák élvonalban szereplő DAC 26 éves, 27-szeres magyar válogatott középpályása.

– Május végén műtötték meg elszakadt keresztszalagját. Milyen állapotban van a térde, hogyan halad a felépülése?
– A megfelelő ütemben, ahogyan vártuk. Továbbra is az erősítésre helyezzük a hangsúlyt, naponta két-három órát töltök konditeremben. A műtét után hat hétig csak feküdtem, ami kedvezőtlen hatással volt az izmaimra, úgyhogy az a legfontosabb, hogy ismét megerősítsem őket. Türelmesnek kell lennem, már látom a fényt az alagút végén.

– Milyen gyakorlatokat végez az erősítésen kívül?
– Futok. Fokozatosan növelem a tempót, de még nem sprintelek, azt csak az izomzatom megfelelő állapotba kerülését követően lehet - remélem, már januárban.

– Előkerült már a labda?
– Otthon labdázgatok a kétéves Noel fiammal, meg időnként dekázom. Bízom benne, hogy januárban már az edzőpályán rúghatom a labdát, és csatlakozhatok a csapatedzésekhez.

– Lassan véget ér az év. Hogyan emlékszik vissza rá?
– Nagyon jól kezdődött a DAC-ban és a válogatottban is. Gólokat szereztem, a szlovák bajnokság, vagyis a Fortuna Liga legjobb mesterlövésze voltam, ha nem jön a sérülés az Andorra elleni vb-selejtezőn március végén, talán gólkirály lettem volna. Mindenesetre így is engem választottak a szlovák ligában az idény legjobb játékosának. A nyári Európa-bajnokságról sajnos lemaradtam, de mankóval azért kibicegtem csapatunk meccseire a Puskás Arénába, fantasztikus volt a hangulat. Egy szó, mint száz, motivált vagyok, szeretném ott újrakezdeni jövőre, ahol az idén márciusban abbahagytam.

– Mozgalmas időszakon van túl a DAC, hiszen az idén három edző irányította a csapatot...
– Furcsa volt az elmúlt néhány hónap, sok mindenen ment keresztül a csapat, és lássuk be, nem ott állunk, ahol kellene és illene. Jelenleg negyedikek vagyunk, tizennégy ponttal lemaradva az éllovas Slovan mögött. Ebben az évben még két bajnokink lesz, ezeken megmutathatjuk, igenis sokkal több van bennünk, mint amit a tabella állása sugall. A következő meccsünk vasárnap éppen a nagy rivális Slovan otthonában lesz!

– Beszélt már az egy hónapja Kisvárdáról szerződtetett Joao Janeiro vezetőedzővel?
– Persze. Szinte mindennap ott vagyok a Mol Akadémián, gyakran találkozunk. Ragyogóan mutatkozott be a DAC kispadján, három bajnoki, három győzelem, remélem, folytatódik ez a sorozat. A hétvégén mindent meg kell tenni a Slovan legyőzése érdekében!

– Júniusban lejár a szerződése a DAC-nál. Tárgyalt már a hosszabbításról?
– Folyamatosan egyeztetünk. Nagyon sokat kaptam a klubtól és a szurkolóktól egyaránt. Szeretek a csapatban futballozni, őszintén remélem, hogy június után is lesz rá lehetőségem.

– Amióta a válogatottnál júniusban átadta tizenhármas számú mezét Schäfer Andrásnak, valósággal szárnyal dunaszerdahelyi csapattársa, tizenegy meccsen három gólt szerzett. Márciusban már ismét öné lesz a mez?
– Úgy legyen! A válogatott meghívót azonban nem ajándékba adja Marco Rossi szövetségi kapitány, keményen meg kell dolgozni érte. Mindenesetre az a célom, hogy a visszatérésemet követően jó és eredményes játékkal ismét rászolgáljak a kerettagságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik