DAC: elmondták, Szánthó Regő miért nem igazolt hozzájuk

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.02.15. 18:29
null
A DAC és az FTC elképzelése<em> „</em>távol állt egymástól<em>"</em> Szánthó Regővel kapcsolatban (Fotó: Török Attila)
Balogh Norbertről, Kalmár Zsoltról, valamint a ferencvárosi Szánthó Regőről is beszélt a Dunaszerdahely keddi sajtótájékoztatóján Joao Janeiro vezetőedző és Jan Van Daele sportigazgató.

 

Sajtótájékoztatót tartott kedden a szlovák élvonalban jelenleg negyedik helyen álló DAC, mások mellett szóba került a Budapest Honvédtól igazolt Balogh Norbert is.

„Jól ismerik őt a régióban, tehetséges játékos, aki kifejezetten szeretett volna a DAC-ban futballozni. Illik a csapatunkba, a stílusunkhoz. Edzésben volt, velünk kedden készült először. Most azt mondom, pénteken, az Aranyosmarót elleni bajnokin még nem játszik, de addig azért még sok időnk van” – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére a dunaszerdahelyi csapatot irányító Joao Janeiro.

Az egyesületnél a német élvonalbeli Union Berlinhez kerülő Schäfer András távozásán kívül a tél egyik nagy eseménye Kalmár Zsolt szerződéshosszabbítása volt, aki a tavaly márciusi súlyos térdsérülése miatt még nincs teljes értékű munka elvégzésére alkalmas állapotban.

„Nagyszerű futballista, számítunk rá, a klubnál mindenki a visszatérése segítésén dolgozik. De nem akarunk semmit sem sürgetni, az a legfontosabb, hogy tökéletesen felépüljön. Nem vagyok orvos, nem tudom megmondani, mikor térhet vissza, mindenesetre bízom benne, hogy még ebben az idényben” – mondta a portugál szakvezető.

A beszélgetésen szóba került Szánthó Regő esete, konkrétan az, hogy a Ferencváros 21 esztendős játékosa miért nem került végül a DAC-hoz.

„Klubunk figyeli a fiatal, tehetséges labdarúgókat, így őt is – vette át a szót Jan Van Daele sportigazgató. – Jelenleg azonban nincs a legjobb állapotban, mert keveset játszott. Másfél hónapja beszéltem a Ferencváros képviselőjével, s mivel az ügyben a Fradi elképzelése nem állt közel a miénkhez, nem állt módunkban igazolni. Sajnáljuk, hogy így történt, mert a következő fél évben aligha játszik sokat.

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy információink szerint a DAC ingyen, kölcsönadási díj nélkül (csak a játékos fizetését átvállalva) szerette volna Szánthót kölcsönvenni – nem meglepő, hogy a Ferencváros ebbe nem egyezett bele.

A szlovák bajnokságban a DAC öt ponttal van lemaradva a harmadik helyezett Rózsahegytől, a fő cél azonban nem változik.

„Még tizenkét forduló van hátra, és egyértelmű célunk sorozatban ötödször is kijutni az európai kupaporondra” – hangsúlyozta a belga sportvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik