DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
2023.01.18 21:41 Frissítve: 2023.01.18 22:24

DAC: A mester szerint bekerülhetek a kezdőcsapatba – Csinger Márk

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) szereplő DAC magyar tehetsége, Csinger Márk abban bízik, hogy a tavaszi szezonban bekerül a kezdőcsapatba.

Csinger Márk (jobbra) a DAC-nál tölti a tavaszi szezont (Fotó: DAC/1904 Facebook)

 

Csinger Márk tavaly nyáron az olasz másodosztályú SPAL-t elhagyva igazolt a DAC-hoz, amely azonnal kölcsön is adta őt, méghozzá a Győri ETO-nak. A 19 éves játékosnak nem igazán vált be a győri időszak, október közepén ugyanis megsérült a Kecskeméti TE elleni kupameccsen.

,,Kulcscsonttörést szenvedtem, ezért megműtötték a vállam. Örülök, hogy teljes mértékben felépültem, így elkezdhettem a felkészülést” – mondta Csinger Márk a Nemzeti Sportnak az első dunaszerdahelyi találkozója után, amelyet a DAC a Soroksár ellen vívott.

,,Nagyon jó volt újra pályán lenni. Kiélezett meccs volt, minden tőlem telhetőt megtettem, szerintem jól sikerült a bemutatkozás. Akár gólt is szerezhettem volna, de Szánthó Regő remek beadása után rosszul találtam el a labdát” – folytatta az ifjú középhátvéd, aki a második félidőt játszotta végig a felkészülési meccsen.

A dunaszerdahelyiek két héttel ezelőtt kezdték el a felkészülést a tavaszi szezonra.

,,Kemény napok ezek. Naponta kétszer edzünk, kivéve persze a vasárnapokat, amikor pihenhetünk. Fárasztó időszak, hiszen a futás mellett sok időt töltünk a konditeremben. A lehetőségek Győrben is adottak voltak, ám az edzések intenzitásában van különbség. A DAC-nál minden energiánkat bele kell tenni a tréningekbe, különben azonnal figyelmeztetik a játékost. Jól érzem magam, kezdek beilleszkedni. Természetesen a csapattársaim közül a magyarokkal beszélek a legtöbbet” – nyilatkozta a jászberényi születésű Csinger.

,,A tavaszt Dunaszerdahelyen töltöm. Beszéltem a mesterrel, azt mondta, ha keményen dolgozom, van esélyem bekerülni a csapatba. Csak rajtam múlik az egész. Bízom benne, hogy játszani fogok, ahogyan az U21-es magyar csapatot is erősíteni szeretném.” 

A DAC támadója, Szendrei Ákos, aki az ősszel a Mol Fehérvár FC-ben szerepelt kölcsönben, tavasszal az ETO játékosa lesz. 

2023.03.30 15:33:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Negyvenhárom edző, negyvenhárom életpálya, negyvenhárom történet.

2023.03.29 23:13:02

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. De vissza a múltba, amikor még másként mérték a futball népszerűségét. Történelmileg annyit tudunk, hogy a játék térhódításával párhuzamosan a legnagyobbak neve előkerült a kuplékban, kabarétréfákban, reklámokban, sőt még filmekben is szerepeltek a leghíresebbek, így lassan azok is tudták, kik ők, akiket egyébként nem érdekelt e sportág.

2023.03.29 23:01:05

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A status quóban eleve jómódúak még inkább azokká válnak.

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…