Csehország: idő előtt befejezettnek nyilvánították a bajnokságot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.24. 17:31
A koronavírus-járvány miatt idő előtt ért véget Csehországban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, erről pénteken döntött a liga.

A szervezet közölte a konkrét okot is: miután pozitív eset történt az SFC Opavánál, az egész csapatnak 14 napos karanténba kell vonulnia, ami ellehetetlenítette, hogy tartsák a szezon ütemtervét, az augusztus 2-i befejezést. Az Opava a hatcsapatos alsóházi rájátszásban volt érdekelt, amelyből még két teljes forduló lett volna hátra.miután pozitív eset történt az SFC Opavánál, az egész csapatnak 14 napos karanténba kell vonulnia, ami ellehetetlenítette, hogy tartsák a szezon ütemtervét, az augusztus 2-i befejezést. Az Opava a hatcsapatos alsóházi rájátszásban volt érdekelt, amelyből még két teljes forduló lett volna hátra.

Hozzátették: a másodosztályból az FK Pardubice és az FC Zbrojovka Brno jutott fel az élvonalba, ahonnan ezúttal rendhagyó módon nem lesz kieső, mert a létszámot 18 csapatra emelik a következő idényre. Ehhez kapcsolódóan a második vonalban kevesebb, 14 együttes küzd majd. Dusan Svoboda, a liga elnöke kiemelte: az átmeneti helyzet után a tervek szerint visszatérnek a kétszer 16 csapatos modellhez.

A liga hangsúlyozta, korábban erre az esetre gondolva határoztak arról, hogyha az újrakezdést követően nem sikerül befejezniük a szezont, akkor azt rangsorolás nélkül zárják le, a nemzetközi kuparészvételt jelentő helyeket illetően a 30 fordulós alapszakasz végeredményét veszik alapul.

A bajnoki címet ettől függetlenül odaítélték az SK Slavia Prahának, amely az alapszakaszban is első lett, és egy hónappal ezelőtt már a felsőházi rájátszásban is biztossá tette címvédését. A prágaiak mellett az FC Viktoria Plzen indulhat még a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a Sparta Praha, az FK Jablonec és a FC Slovan Liberec pedig az Európa-ligában képviseli Csehországot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik