Copa: Brazília gálázott, Ecuador a Fradi sztárja nélkül ikszelt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.09. 06:56
null
Brazília kiütötte Haitit (Fotó: AFP)
Az Egyesült Államokban zajló centenáriumi Copa América B-csoportjának második fordulójában Brazília 7–1-re kiütötte Haitit, amely vereségével kiesett a tornáról. Ecuador 2–2-es döntetlent játszott Peruval, így az utolsó körben dől el, melyik két csapat jut tovább a négyesből.

Brazília–Haiti

Az első fordulóban az Ecuadorral meglepetésre csak ikszelő brazil válogatott Haiti ellen megmutatta, kár lenne még leírni. Philippe Coutinho, a Liverpool sztárja a 14. percben nagyszerű szóló után, 17 méteres bombájával megszerezte a vezetést Dunga csapatának (1–0).

A 23 esztendős játékos a 29. percben közvetlen közelről is betalált, hat perccel később Renato Augusto bólintott tizenegy méterről a kapuba (3–0).

A második félidőben sem vett vissza Brazília. Az 59. percben a nem sokkal korábban beálló, több európai élcsapat által is körberajongott Gabriel lőtte ki tizenkét méterről a bal alsót (4–0).

Ezt követően Lucas Lima is eredményes volt, erre James Marcelin révén gyorsan válaszolt Haiti (5–1), de a brazil hengernek még nem volt vége: Augusto nem sokkal később a második gólját is megszerezte, míg a hosszabbításban Coutinho ünnepelhetett triplát, és adta meg a kegyelemdöfést Haitinak (7–1).

Ecuador–Peru

Peru számára óriási téttel bírt az Ecuador elleni összecsapást, győzelemmel ugyanis biztosíthatta volna a csoportból való továbbjutását. A piros-fehérek neki is mentek ellenfelüknek, aminek meg is lett az eredménye, és 13 perc után Christian Cueva, valamint Édison Flores találatával már 2–0-ra vezettek.

A folytatás azonban már Ecuadorról szólt – a 39. percben Enner Valencia szépített, a második játékrész elején Miller Bolanos egyenlített – 2–2 lett a vége.

A hosszabbításban az ecuadori Achilier második sárga lapja miatt hamarabb mehetett zuhanyozni. Cristian Ramírez, a Ferencváros védője nem lépett pályára.

COPA AMÉRICA
CSOPORTKÖR
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Brazília–Haiti 7–1
(Coutinho 14., 29., 90+2., Augusto 35., 86., Gabriel 59., L. Lima 67., ill. Marcelin 70.)
Ecuador–Peru 2–2 (E. Valencia 39., Bolanos 48., ill. Cueva 5., Flores 13.)

Az állás: 1. Brazília 4 pont (7–1), 2. Peru 4 (3–2), 3. Ecuador 2 (2–2), 4. Haiti 0 (1–8)

AZ UTOLSÓ FORDULÓ PROGRAMJA
VASÁRNAP (MAGYAR IDŐ SZERINT HÉTFŐN, HAJNALBAN)
0.30: Ecuador–Haiti
2.30: Brazília–Peru

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik