Copa América: videós átok sújtotta a brazilokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 06:51
null
Roberto Firmino mind a három meg nem adott gólban benne volt (Fotó: AFP)
Három gólt szerzett a brazil labdarúgó-válogatott Venezuela ellen, mégis 0–0-s döntetlen került a jegyzőkönyvbe a két csapat szerda hajnali Copa América-csoportmérkőzése után.

Az első félidő hajrájában Roberto Firmino gólját még videós segítség nélkül nem adta meg a játékvezető a gólszerző szabálytalansága miatt, a második félidőben aztán jött a VAR, és előbb Gabriel Jesus találatát „vette el” Firmino lesállása miatt, majd Philippe Coutinhóét, mert az akció közben – ki más… – Firmino kézzel ért a labdához.

BRAZÍLIA–VENEZUELA 0–0 – ÖSSZEFOGLALÓ

„Éljen sokáig a VAR! – lélegzett fel a lefújás után Rafael Dudamel, a venezuelaiak szövetségi kapitánya, akinek csapatát immár négyszer mentette meg a góltól a videózás ezen a tornán.– Szinte tökéletes mérkőzést produkáltunk egy nagyszerű labdarúgókat felvonultató csapat ellen. A brazilok kemény teszt alá vetettek minket, de a csapat tudta, mi a teendő, a srácok betartották a megbeszélteket. Számunkra ez történelmi eredmény.”

Thiago Silva szerint a második félidőben az ellenfél át sem jött a felezővonalon, és a brazil győzelem csak apróságok miatt maradt el, de a közönség nem bizonyult megértőnek – a lefújás után pfujozástól volt hangos az egyébként fájdalmasan foghíjas salvadori aréna.

„Meg kell értenünk a szurkolókat, hiszen gólokért váltanak jegyet. Ha én a lelátón ülök, valószínűleg én is pfujoltam volna” – mondta önkritikusan Tite, a brazilok szövetségi kapitánya.

Egy kis stat: a brazilok 2007 óta nem képesek megnyerni két egymást követő mérkőzést a Copán, míg a venezuelaiaké a torna történetének első olyan csapata, amelyik két meccs után 0–0-s gólkülönbséggel áll.

A házigazdák Peru ellen játsszák az utolsó csoportmérkőzésüket; a peruiak szintén négypontosak, miután szerdára virradóra legyőzték Bolíviát, amely sorozatban a hetedik Copa-mérkőzését veszítette el.

Marcelo Martins a kezezés miatt megadott büntetőből Bolíviát juttatta előnyhöz, Paolo Guerrero még a szünet előtt egyenlített, majd a fordulás után az ő beadásából Jefferson Farfán fejjel Perunak szerzett vezetést. Edison Flores pimasz góllal tette biztossá a fehér-pirosak győzelmét.

Egy kis stat: ebben az évezredben Peru először nyert meg olyan Copa-mérkőzést, amelyiken az ellenfele szerezte az első gólt.

PERU–BOLÍVIA 3–1 – ÖSSZEFOGLALÓ

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Bolívia–Peru 1–3 (Martins 28. – 11-esből, ill. P. Guerrero 45., Farfán 55., Flores 96.)
Brazília–Venezuela 0–0

A 2019-es Copa América menetrendje és eddigi eredményei itt!

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Brazília 2 1 1 3–0 +3 4
2. Peru 2 1 1 3–1 +2 4
3. Venezuela 2 2 0–0 0 2
4. Bolívia 2 2 1–6 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik