CS. M. 2021.06.29 07:41 Frissítve: 2021.06.29 10:24

Copa América: Messi vezérletével nyert Argentína az utolsó csoportmeccsen

A Brazíliában zajló Copa América csoportkörének utolsó játéknapján Argentína többek közt Lionel Messi két góljának és egy gólpasszának köszönhetően 4–1-re nyert Bolívia ellen, míg Uruguay 1–0-ra legyőzte Paraguayt. A negyeddöntőben az argentinok Ecuadorral, a házigazda brazilok Chilével találkoznak.

Lionel Messi két gólt szerzett és egy gólpasszt adott Bolívia ellen (Fotó: AFP)

Uruguay–Paraguay 1–0

A paraguayi válogatott úgy lépett pályára, hogy akár még a csoportelsőséget is megszerezheti, végül a kvartett harmadik helyén zárt. Uruguay jóval több helyzetet alakított ki ellenfelénél, s egy góllal nyert is: Edinson Cavani a 21. percben talált be büntetőből (1–0). 

Mindkét csapat bejutott a negyeddöntőbe, ahol Uruguay Kolumbia ellen lép pályára, míg Paraguaynak Peru lesz az ellenfele. 

Bolívia–Argentína 1–4

Remek meccsel zárta, s meg is nyerte csoportját Argentína. A hatszoros Aranylabdás Lionel Messi ezúttal brillírozott, ugyanis két gólt szerzett – a második találatánál parádésan emelte át a kirohanó kapust –, emellett kiosztott egy pazar gólpasszt is. Rajta kívül Alejandro Gómez és Lautaro Martínez volt még eredményes az argentinoknál. A bolíviaiak egyetlen gólját Erwin Saavedra szerezte (1–4). 

Messi gólpassza...

...és nagyszerű találata

Argentína Ecuador ellen játszik az elődöntőbe jutásért, míg Bolívia a csoport utolsó helyén zárva kiesett. A házigazda brazil válogatott Chilével találkozik a negyeddöntőbe.

Brazília és Argentína külön ágon van, így amennyiben eljutnak addig, a döntőben találkozhatnak egymással. 

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
A-CSOPORT
Bolívia–Argentína 1–4
(Saavedra 60., ill. Alejandro Gómez 6., Messi 33., 42. – az elsőt 11-esből, Lautaro Martínez 65.)
Uruguay–Paraguay 1–0 (Cavani 21. – 11-esből)

Az A-csoport végeredménye: 1. Argentína 10 pont, 2. Uruguay 7 pont, 3. Paraguay 6 pont, 4. Chile 5 pont, 5. Bolívia 0 pont

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Argentína–Ecuador
Uruguay–Kolumbia
Brazília–Chile
Paraguay–Peru

  

2022.05.18 22:11:16

Minden más foci BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Éppen ezért lenne nagy felelősségük a mostani amatőröknek, öregfiúknak, hogy a legalacsonyabb szinten is példát mutassanak alázatból, sportszerűségből, labdarúgás-szeretetből. Ha a gyerekek azt látják, lehet a könnyebb utat választani, és nincs is igazi következménye a simlisségnek, nem várhatjuk el tőlük a későbbiekben, hogy megfeszüljenek a nagy győzelmekért.

2022.05.18 07:47:19

Minden más foci CSELŐTEI MÁRK

James Tavernier csak egy karnyújtásnyira van attól, hogy az Európa-liga gólkirálya legyen.

2022.05.16 14:49:16

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Amikor éppen nem állt magyarellenes rigmusok miatt a játék, dominált a Sepsiszentgyörgy, és az alsóház élén végzett.