Benfica: az Ajax korábbi játékosát szerződtették

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.06.20. 21:26
null
David Neres 2027-ig lett a Benfica játékosa (Fotó: slbenfica.pt)
A Sahtar Doneck támadójával, David Neressel erősített a portugál első osztályban szereplő Benfica. Neres télen is klubot váltott, akkor az Ajaxtól távozott. A Sahtarban mindössze öt felkészülési meccsen lépett pályára.

 

Hivatalos Twitter-oldalán jelentette be a portugál Benfica David Neres szerződtetését. A brazil támadó a Sahtar Donecktől érkezik, ahol hivatalos mérkőzésen pályára sem lépett. Az orosz–ukrán háború előtt csak felkészülési mérkőzéseken ölthette magára a doneckiek mezét, majd a bajnokság felfüggesztése miatt ott egy meccset sem játszhatott.

Neres 2022 januárjában, öt év után hagyta el az Ajaxot, amelyben eddigi legsikeresebb éveit töltötte. Vezéregyénisége volt a 2018–2019-es Bajnokok Ligája-elődöntős csapatnak, gólt szerzett a Juventus és a Real Madrid ellen is.

A 2017–2018-as évadban 14 gólt szerzett és 12 gólpasszt osztott ki a holland bajnokságban (Eredivisie), ám sérülései és gyenge teljesítménye miatt egyre kevesebb lehetőséget kapott az amszterdamiaknál, ezért döntött a váltás mellett. Most a Benficában próbál újra formába lendülni, a szerződése 2027-ig szól, és 15 millió eurót fizettek érte a portugálok.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik