nemzetisport.hu 2013.07.01 16:02 Frissítve: 2015.03.30 02:58

Belgium: Roland Duchatelet távozik a Standardtól

Távozik a belga Standard Liege labdarúgócsapatának éléről Roland Duchatelet. A klub tulajdonos-elnöke a szurkolók nyomására mond le a tisztségéről, a hírt az együttes hivatalos honlapja közölte.

A Standard-szurkolók nyomására távozik a tulajdonos-elnök (Fotó: standard.be)

 

A szurkolók tulajdonosba vetett bizalma megtört az elmúlt hetekben – miután a helyi sajtóban sorra olyan cikkek, nyilatkozatok jelentek meg, melyek szerint Duchatelet számára a futball, az eredményesség csak sokadlagos kérdés az üzlet és a várható haszon árnyékában –, sőt, amint arról beszámoltunk: ennek kapcsán több ezer fős tüntetésre is sor került, melynek kizárólagos célja az ő eltávolítása volt. Duchatelet ezek után úgy érezte, hogy a jövőben nincs biztonságban a testi és lelki épsége a drukkerek részéről.

Akik mindjárt megoldást is találnának, legalábbis Duchatelet kész tárgyalni tulajdonrészének átadásáról azzal a személlyel, akit a szurkolók lehetséges vevőjelöltként pártfogolnak, bár még nem nevesítettek. Duchatelet döntése azonban csak a váltás egyik eleme, hiszen a klub üzleti partnereinek kilencven százalékának is áldását kell adnia rá, és hasonlóan kell cselekednie a pártoló tagok többségének is.

Duchatelet fia, Roderick az Újpest FC tulajdonosaként nem találja a közös hangot a drukkerekkel: miközben az elmúlt hónapok rámentek az anyagi háttér rendezésére, körvonalaiban sem látszódik az a keret a Megyeri úton, amely a lila-fehér hagyományoknak, valamint a rajongók óhajának megfelelően lenne képes teljesíteni a magyar mezőnyben. Eközben a család harmadik tagja, Roland Duchatelet élettársa, Marieke Höfte a belga másodosztályú Sint-Truiden vezetőjeként adott alapot mindenfajta találgatásokra.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Roland Duchatelet lépése milyen hatással lesz Roderick Duchatelet újpesti szerepvállalására, illetve Marieke Höfte Sint-Truidennél betöltött szerepére.

2022.01.18 12:00:40

Minden más foci HEGYI TAMÁS

Weisz Leó huszonöt éves korában edzőnek állt, Németországban csinált karriert a 20-as, 30-as években.

2022.01.17 18:24:03

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A két Chelsea-mester, Tuchel és Hayes a legjobb edző, Édouard Mendy a legjobb kapus; Messi és Haaland az Év csapatában.

2022.01.14 14:20:27

Minden más foci B. D. K.

A 24 éves Bojart korábban megválasztották a legszexibb futballbírónak.

2022.01.13 22:48:16

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A Barcelona története legdrágább játékosának Messivel egy szinten kellene futballoznia, de tudomásul kell venni, hogy Messivel senki sincs egy szinten« – ráadásul csak akkor ment neki, amikor Messi nem játszott, de amikor az argentin volt a vezér, Coutinho a láthatatlan embert alakította.

2022.01.13 16:55:21

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

Előkerültek olyan finomságok, amelyeket mi innen nem tudhattunk vagy nem vettünk észre.