nemzetisport.hu
2013.07.01 16:02 Frissítve: 2015.03.30 02:58

Belgium: Roland Duchatelet távozik a Standardtól

Távozik a belga Standard Liege labdarúgócsapatának éléről Roland Duchatelet. A klub tulajdonos-elnöke a szurkolók nyomására mond le a tisztségéről, a hírt az együttes hivatalos honlapja közölte.

A Standard-szurkolók nyomására távozik a tulajdonos-elnök (Fotó: standard.be)

 

A szurkolók tulajdonosba vetett bizalma megtört az elmúlt hetekben – miután a helyi sajtóban sorra olyan cikkek, nyilatkozatok jelentek meg, melyek szerint Duchatelet számára a futball, az eredményesség csak sokadlagos kérdés az üzlet és a várható haszon árnyékában –, sőt, amint arról beszámoltunk: ennek kapcsán több ezer fős tüntetésre is sor került, melynek kizárólagos célja az ő eltávolítása volt. Duchatelet ezek után úgy érezte, hogy a jövőben nincs biztonságban a testi és lelki épsége a drukkerek részéről.

Akik mindjárt megoldást is találnának, legalábbis Duchatelet kész tárgyalni tulajdonrészének átadásáról azzal a személlyel, akit a szurkolók lehetséges vevőjelöltként pártfogolnak, bár még nem nevesítettek. Duchatelet döntése azonban csak a váltás egyik eleme, hiszen a klub üzleti partnereinek kilencven százalékának is áldását kell adnia rá, és hasonlóan kell cselekednie a pártoló tagok többségének is.

Duchatelet fia, Roderick az Újpest FC tulajdonosaként nem találja a közös hangot a drukkerekkel: miközben az elmúlt hónapok rámentek az anyagi háttér rendezésére, körvonalaiban sem látszódik az a keret a Megyeri úton, amely a lila-fehér hagyományoknak, valamint a rajongók óhajának megfelelően lenne képes teljesíteni a magyar mezőnyben. Eközben a család harmadik tagja, Roland Duchatelet élettársa, Marieke Höfte a belga másodosztályú Sint-Truiden vezetőjeként adott alapot mindenfajta találgatásokra.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Roland Duchatelet lépése milyen hatással lesz Roderick Duchatelet újpesti szerepvállalására, illetve Marieke Höfte Sint-Truidennél betöltött szerepére.

2022.09.24 20:09:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Hat szögletből két gólt szereztek a vendégek, a csoportelsőségről a portugál–spanyol rangadó dönt majd.

2022.09.23 23:35:59

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A több klubot magában foglaló modell sikeres lehet, de mint minden máshoz ebben az üzletágban, ehhez is türelem, alázat és a kormánykeréknél igazán okos emberek csoportja kell.

2022.09.23 17:14:54

Minden más foci nemzetisport.hu

A hétfői Magyarország–Olaszország meccsen a tét a csoportelsőség lesz.

2022.09.22 16:03:21

Minden más foci nemzetisport.hu

Törőcsik András: „Bíztam abban, ott lehetek a vb-n, de azt is tudtam, nem én leszek a sztárja."

2022.09.22 20:21:42

Minden más foci nemzetisport.hu

Magabiztos győzelmükkel a franciák megelőzték az osztrákokat a csoportban.