Belgium: hivatalosan is bajnok az FC Bruges

Vágólapra másolva!
2020.05.15. 20:58
null
Hivatalos az FC Bruges 17. bajnoki címe (Fotó: AFP)
Hivatalosan is az FC Bruges-t nevezték meg bajnoknak a belga labdarúgó-élvonalban pénteken, miután a liga megerősítette áprilisi döntését, amellyel a koronavírus-járvány miatt lezárta az idényt – jelentette be a Twitteren az érintett klub.    

 

Az FC Bruges 15 pontos előnnyel állt az élen a második helyezett Genttel szemben márciusban a pontvadászatban, amelyből már csak egy forduló lett volna hátra a rájátszás megkezdése előtt. Az ezüstérem 29 forduló alapján a Gentnek, a bronz a Charleroi-nak jutott, a negyedik pedig a Bölöni Lászlótól a héten megváló Royal Antwerp lett.

A liga vezetősége április 2-án nyilvánította befejezettnek a belga bajnokságot – Európában ez volt az első ilyen jellegű döntés –, ami miatt az európai szövetség nemtetszését fejezte ki, és azzal fenyegetett, hogy ősszel a belga csapatok nem indulhatnak a kontinentális kupákban.

Egy kiskapu azonban sokáig nyitva maradt a folytatásra, mivel a határozatot még jóvá kellett hagynia a felső két osztály 24 csapatának. Erre végül pénteken került sor. A liga várhatóan arról is dönt, hogy a tabella sereghajtója, a Waasland-Beveren kiesik az élvonalból.

A bruges-i együttes története 17. bajnoki címét hódította el, a legutóbbi öt kiírást tekintve pedig a harmadikat.

Belgiumban jelenleg július végéig szól a sportesemények rendezésének tilalma. Az országban idáig 54 644 ember esetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét, a közegészségügyért felelős belga hatóság pénteki tájékoztatása szerint jelenleg 8959 halottja van a járványnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik