Ázsia-kupa: bronzot ért a bongyor hajú tízes zsenialitása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.30. 12:37
null
Abdurrahman (szemben) és a góllövőlistát öt találattal vezető Mabhut kulcsszerepet vállalt az „emírek” bronzérmében (Fotó: Reuters)
Az Egyesült Arab Emírségek labdarúgó-válogatottja szerezte meg a bronzérmet az Ausztráliában zajló Ázsia-kupán, miután a 3. helyért lejátszott mérkőzésen 3–2-re legyőzte Irakot.

Az EAE remek kontra végén szerzett vezetést a 16. percben: a torna egyik legjobbja, Omar Abdurrahman ugratta ki Ahmed Halilt, aki higgadtan értékesítette a ziccert. Irak egy éles szögből leadott Valid Szalim-lövéssel egyenlített (a kapus nem állt a helyzet magaslatán...), majd még a szünet előtt fordított Amdzsad Kalaf góljával.

A második félidő már az Egyesült Arab Emírségeké volt: Abdurrahman újabb zseniális, löbbölt passzából ismét Halil talált a kapuba, míg a végeredményt az 57. percben tizenegyesből Ali Ahmet Mabhut állította be. A büntető előtt Ahmad Ibrahim Halafot kiállították. Meglepő lenne, ha az egész tornán pazar teljesítményt nyújtó Omar Abdurrahman nem keltené fel egy nagy európai klub érdeklődését...

Az Egyesült Arab Emírségek a második érmét szerezte meg az Ázsia-kupák történetében: 1996-ban a második helyen végzett, ezen kívül még 1992-ben szerepelt a legjobb négy között, ám akkor lemaradt a dobogóról.

ÁZSIA-KUPA
A 3. HELYÉRT
Irak–Egyesült Arab Emírségek 2–3
(2–1)
Newcastle, Hunter Stadion, 12829 néző.
Gólszerző: Szalim 28., Kalaf 42., ill. A. Halil 16., 51., Mabhut 57. – 11-esből
Kiállítva: Halaf (55.)
DÖNTŐ
Január 31., szombat
10.00
Dél-KoreaAusztrália
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik