Árverés: több mint 12 millió forintért kelt el Bobby Charlton Puskással elcserélt meze

Vágólapra másolva!
2023.03.10. 08:58
null
30 ezer fontért kelt el Bobby Charlton egykori meze, amit Puskás Ferenccel cserélt el (Fotó: the-saleroom.com)
Harmincezer fontért, napi árfolyamon átszámítva 12.791 millió forintért kelt el egy árverésen a Manchester United legendás játékosának, Bobby Chaltonnak az 1959-es, Real Madrid elleni barátságos mérkőzésen viselt meze, amit Puskás Ferenccel cserélt el, a mezt a magyar labdarúgóklasszis unokája bocsátotta árverésre a the-saleroom.com-on.

 

A Manchester Unitedet érintő 1958-as müncheni légi katasztrófa után 1959 és 1962 között a Manchester United több felkészülési mérkőzést is játszott európai élklubokkal, hogy újjáépítse a klubot a tragédiát követően – írja a the-saleroom.com.

Hozzáteszik, a „vörös ördögök” 1959 október 1-jén a Real Madrid ellen léptek pályára, s az angolok kiválósága, Bobby Charlton összecsapott Puskás Ferenccel is. A két kiválóság a mérkőzés után mezt cserélt, a Bobby Charltontól megszerzett ereklyét Puskás Ferenc családja sokáig őrizte, ám nemrég kalapács alá vetették, s március 7-én 30 ezer fontért, azaz napi árfolyamon átszámítva 12.791 millió forintért talált új gazdára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik