nemzetisport.hu 2015.04.06 16:53

Argentína: kiállította, visszahívta, törölte a 11-est, kitört a káosz

Akár eltiltásra is számíthat Germán Delfino, Argentína egyik legjobb játékvezetője, amiért befújt egy büntetőt és kiosztott egy piros lapot, majd egy percen belül megváltoztatta a döntését, és mindkét ítéletét semmissé tette a Vélez Sarsfield–Arsenal argentin bajnoki mérkőzésen.

Mint később, a televíziós felvételek alapján kiderült, a játékvezető második ítélete volt a helyes. A tizenegyest és az emberelőnyt a Vélez csapata kapta volna, a játékosok a döntés visszavonásakor majd' felrobbantak mérgükben.

A játékvezető elismerte, akadtak gondjai a mérkőzés közben, a játékvezetés helyenként kaotikusnak tűnhetett, amiért vállalja a felelősséget. Jelenleg vizsgálják az esetet, előfordulhat, hogy nem fújhat majd a júniusi Copa América mérkőzésein.

A kérdéses eset egy beadás után történt. A játékvezető úgy látta, a hátvéd, Daniel Valencia kezét érte a labda. Büntetőt ítélt, és második sárga lappal kiállította a vétkest, vagyis azt, akit annak vélt.

Az első piros lap (Forrás: YouTube)

Az ismétléseken jól látható volt, hogy nem a védő, hanem a csatár, Mariano Pavone kezezett. Ezt az egyik partjelző is látta a mellette helyet foglaló operatőr monitorán.

Mi is történt itt pontosan? (Forrás: YouTube)

Szólt a játékvezetőnek, aki megváltoztatta a döntését, visszarendelte Valenciát a pályára, helyette Pavone kapta meg a sárga lapot.

Edzők, játékosok, rendőrök és újságírók is a pályára mentek, kitört a zűrzavar. Fabian Cubero, a Vélez csapatkapitánya mindeközben, a pályán adott televíziós interjút, tiltakozván a játékvezető, a televíziós visszajátszások alapján megváltoztatott döntése ellen.

Demonstráló interjú a pályán, meccs közben (Forrás: YouTube)A Vélez végül 2–1-re megnyerte a találkozót.

2022.08.10 20:20:49

Minden más foci VARGA ÁDÁM (összefoglaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)

Nem okozott sok veszélyt a lelkesen küzdő német csapat • Ancelotti a Szuperkupa legeredményesebb edzője.

2022.08.08 15:47:11

Minden más foci B. D. K.

Már több mint 3.1 milliárd forintot gyűjtött össze a modell, akit egykoron CR-rel is összeboronáltak.

2022.08.07 14:26:44

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Mindkét csapat nyerhetett volna, annyi helyzet volt, végül egy sem ment be...