Aranylabda: íme, itt a gála harmadik német díjazottja!

Vágólapra másolva!
2015.01.12. 19:57
A német Nadine Kessler lett 2014 legjobb női labdarúgója – jelentették be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfő esti zürichi gáláján.

A Wolfsburggal Bajnokok Ligáját és német bajnoki címet nyerő Nadine Kessler az ötszörös győztes – és a 2–0-ról elveszített BL-döntőben két gólt szerző – brazil játékost, a Svédországban légióskodó Martát (Tyresö, később FC Rosengaard) és a 2012-ben díjazott amerikai Abby Wambachot (Western New York Flash) előzte meg a szavazáson.Nadine Kessler az ötszörös győztes – és a 2–0-ról elveszített BL-döntőben két gólt szerző – brazil játékost, a Svédországban légióskodó Martát (Tyresö, később FC Rosengaard) és a 2012-ben díjazott amerikai Abby Wambachot (Western New York Flash) előzte meg a szavazáson.

A szavazatok igencsak megoszlottak az első három helyezett, valamint a többiek között: Kessler a voksok 17.52 százalékával győzött, Marta 14.16, Wambach 13.33 %-ot kapott.

A 26 éves Kessler a harmadik német egyéni díjazott az idei FIFA-gálán: előtte az év edzője címet a férfiaknál (Joachim Löw) és a női futballban is (Ralf Kellermann) német sportember kapta meg.

RÉSZLETES BESZÁMOLÓNK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik