Cristiano Ronaldo nyerte meg a 2016-os Aranylabdát!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.12. 19:11
null
Cristiano Ronaldo nyerte meg a 2016-os Aranylabdát (Fotó: AFP)
A France Football hétfő este nyilvánosságra hozta, hogy 2016-ban Cristiano Ronaldo kapta meg a legrangosabb egyéni elismerést, az év legjobbjának járó Aranylabdát! A második helyen az ötszörös győztes Lionel Messi, a harmadikon a BL- és Eb-döntős Antoine Griezmann végzett.

AZ ARANYLABDA-SZAVAZÁS VÉGEREDMÉNYE
1. Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid) 745 pont
2. Lionel Messi (argentin, Barcelona) 316
3. Antoine Griezmann (francia, Atlético Madrid) 198
4. Luis Suárez (uruguayi, Barcelona) 91
5. Neymar (brazil, Barcelona) 68
6. Gareth Bale (walesi, Real Madrid) 60
7. Rijad Mahrez (algériai, Leicester City) 20
8. Jamie Vardy (angol, Leicester City) 11
9. Gianluigi Buffon (olasz, Juventus) 8
Pepe (portugál, Real Madrid) 8
11. Pierre-Emerick Aubameyang (gaboni, Borussia Dortmund) 7
12. Rui Patrício (portugál, Sporting CP) 6
13. Zlatan Ibrahimovic (svéd, PSG/Manchester United) 5
14. Paul Pogba (francia, Juventus/Manchester United) 4
Arturo Vidal (chilei, Bayern München) 4
16. Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München 3
17. Toni Kroos (német, Real Madrid) 1
Luka Modric (horvát, Real Madrid) 1
Dimitri Payet (francia, West Ham United) 1

Felkerült a 30-as listára, de nem kapott szavazatot: Sergio Agüero, Kevin De Bruyne, Paulo Dybala, Diego Godín, Gonzalo Higuaín, Andrés Iniesta, Koke, Hugo Lloris, Thomas Müller, Manuel Neuer és Sergio Ramos.

ÖSSZEFOGLALÓ

Ahogyan arra számítani lehetett, a Real Madrid tagjaként Bajnokok Ligáját, míg a portugál válogatottal Európa-bajnokságot nyerő Cristiano Ronaldo kapta meg a 2016-os Aranylabdát. A 31 esztendős portugál klasszis 2008, 2013 és 2014 után negyedszer érdemelte ki a legrangosabb egyéni elismerést, nála többször csak az ötszörös győztes Lionel Messi végzett az élen.

A Barcelona argentin kiválósága ezúttal a második helyen zárt, megelőzve az Atlético Madrid francia támadóját, a BL- és Eb-döntőt játszó Antoine Griezmannt. A végső sorrend 173 újságíró szavazata alapján alakult ki. CR óriási fölénnyel, 745 ponttal végzett az élen, több voksot kapott, mint Messi, Griezmann, Suárez, Neymar és Bale összesen.

A negyedik helyen Luis Suárez, az ötödiken Neymar zárt, de az angol bajnok Leiceter City két húzóembere, Rijad Mahrez és Jamie Vardy is befért az első tízbe – ellentétben például Paul Pogbával.

Érdekesség, hogy a France Football először nyilvánosságra hozta a 6–17. helyezettek névsorát, majd 20 órakor győztest hirdetett, és csak utána ismertette a 2–5. helyen záró játékosok nevét.

„Ha Portugália nem nyert volna Eb-t, a Real Madrid pedig BL-t, akkor nem én lennék a győztes. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy negyedszer is megkaptam az Aranylabdát. Az érzéseim ugyanolyanok, mint amikor először átvettem a díjat. Soha nem hittem volna, hogy négyszer nyerhetek. Nagyon büszke és nagyon boldog vagyok. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak és a hazámnak” – mondta a díj átvétele után Cristiano Ronaldo, aki az előző szezonban 16 góllal a Bajnokok Ligája legeredményesebb játékosának bizonyult.

Az elmúlt hat évben a FIFA és a France Football közösen ítélte oda az Aranylabdát, az idei évtől azonban a nemzetközi szövetség és a francia szaklap ismét külön díjat ad át. A FIFA-gála január 9-én lesz Zürichben, az év játékosának járó elismerést Cristiano Ronaldo, Lionel Messi vagy Antoine Griezmann kapja majd meg.

ÍGY VETTE ÁT CRISTIANO RONALDO AZ ARANYLABDÁT


PERCRŐL PERCRE – EZ VOLT A 2016-OS ARANYLABDA-SZAVAZÁS

21.17: Élő tudósításunk ezzel a végéhez ért, köszönjük kitartó figyelmüket!

21.11: HIVATALOS: Lionel Messi a második, Antoine Griezmann a harmadik!

Felkerült a 30-as listára, de nem kapott szavazatot Sergio Agüero, Kevin De Bruyne, Paulo Dybala, Diego Godín, Gonzalo Higuaín, Andrés Iniesta, Koke, Hugo Lloris, Thomas Müller, Manuel Neuer és a BL-döntőben is gólt szerző Sergio Ramos.

21.04: A Get French Football értesülései szerint Messi a második és Griezmann a harmadik.

21.01: Lemaradt a dobogóról, a negyedik helyen végzett az európai aranycipős Luis Suárez.

Most már talán csak az a kérdés, hogy Lionel Messi és Antoine Griezmann közül ki lesz a második és a harmadik?

20.52: A France Football folytatja a helyezettek ismertetését! Az ötödik a brazil válogatottal olimpiai, a Barcelonával spanyol bajnoki címet szerző Neymar lett.

20.50: Megint felhangzott a „SÍÍÍÍ!” – de CR ezúttal visszafogta magát.



20.37: A Nemzeti Sport Online gratulál a győztesnek.

20.21: Cristiano Ronaldo az egyedüli négyszeres aranylabdás futballista! Nála több elsőséggel csak az ötszörös győztes Lionel Messi büszkélkedhet. Michel Platini, Johan Cruyff és Marco van Basten egyaránt háromszor érdemelte ki a legrangosabb egyéni díjat.



20.15: Cristiano Ronaldo első szavai négyszeres aranylabdásként: „Ha Portugália nem nyert volna Eb-t, a Real Madrid pedig BL-t, akkor nem én lennék a győztes. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy negyedszer is megkaptam az Aranylabdát. Az érzéseim ugyanolyanok, mint amikor először átvettem a díjat. Soha nem hittem volna, hogy négyszer nyerhetek. Nagyon büszke és nagyon boldog vagyok. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak és a hazámnak.”

20.08: A legfontosabb kérdésre már választ kaptunk, de arra még nem, hogy kik végeztek a 2–5. helyen.

20.00: A France Football nyilvánosságra hozta, hogy 2016 aranylabdása Cristiano Ronaldo!



19.58: Bale, Mahrez és Vardy esetében egyelőre nem közölték, hogy hány szavazattal végeztek a hatodik, a hetedik, illetve a nyolcadik helyen.

19.56: A hatodik helyezett a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid kiválósága, a walesi válogatottal Európa-bajnoki elődöntőbe jutó Gareth Bale.

19.53: A hetedik helyet Vardy csapattársa, a BBC szavazásán az év legjobb afrikai játékosának megválasztott Rijad Mahrez szerezte meg.

19.47: A nyolcadik helyen a Leicester City angol válogatott csatára, Jamie Vardy zárt.

19.42: A másik pedig a Real Madrid Európa-bajnok középhátvédje, a portugál Pepe.

19.37: A kilencedik helyen két játékos osztozik: az egyik Gianluigi Buffon.

19.32: A BBC szavazóinak 53 százaléka úgy gondolja, hogy Cristiano Ronaldo nyeri a 2016-os Aranylabdát.

19.30: A holtversenyben 14. helyen zártó Arturo Vidal korábban így fogalmazott, amikor az Aranylabdáról kérdezték.

Az NSO olvasóinál CR nyert
Az NSO olvasóinál CR nyert

„Mindig a támadók nyerik. Ezeket az elismeréseket azok a játékosok kapják meg, akiknek jobb a marketingjük. Ha a megnyert trófeák száma döntene, egész más lenne a helyzet” – mondta a kétszeres Copa América-győztes chilei.

19.27: Mint a mellékelt képen látható, az NSO olvasóinál Cristiano Ronaldo nyert. A második helyen Lionel Messi, a harmadikon pedig Antoine Griezmann végzett. Köszönjük a csaknem 33 ezer szavazatot!

19.23: Közben kiderült, hogy a BBC szavazásán az év legjobb afrikai játékosának a Leicester City algériai támadóját, Rijad Mahrezt választották meg. A díjra még Aubameyangot, André Ayew-t, Sadio Manét és Yaya Tourét jelölték.

19.18: A 11. pozícióban a Borussia Dortmund gaboni gólvágója, Pierre-Emerick Aubameyang zárt. Az afrikai csatár ebben a szezonban eddig minden sorozatot figyelembe véve 20 mérkőzésen 19 gólt szerzett.

19.13: Az eddigi legnagyobb meglepetés, hogy a 12. helyet az Európa-bajnok portugál válogatott első számú kapusa, Rui Patrício szerezte meg.

19.07: A 13. helyen a Manchester United svéd centere, Zlatan Ibrahimovic végzett.

19.00: Azt már tudjuk, hogy Toni Kroos, Luka Modric és Dimitri Payet végzett a 17., Robert Lewandowski a 16., míg Paul Pogba és Arturo Vidal a 14. helyen. Felvetődik a kérdés, hogy ha 30-an kerültek fel a szűkített listára, akkor miért a 17. helyezettől ismertetik a végeredményt? Azért, mert 11 játékos nem kapott szavazatot, az ő nevüket azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

18.30: Ha az előző hat évben is csak az újságírók szavazatai alapján ítélték volna oda a legrangosabb egyéni elismerést, akkor a francia Franck Ribéry és a holland Wesley Sneijder is aranylabdás futballistának mondhatná magát.

A barcelonai illetőségű Mundo Deportivo már szűk egy héttel ezelőtt, december 6-án kiszivárogtatta, hogy Cristiano Ronaldo az idei Aranylabda-szavazás győztese. Az eredményhirdetés napján, vagyis ma délután pedig a The Sun jutott hozzá a France Football keddi címlapjához, amelyen a Real Madrid klasszisa örül a negyedik Aranylabdájának.

Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya Lionel Messit jobb játékosnak tartja, de Cristiano Ronaldónak adná az Aranylabdát.

Mutatunk egy álomcsapatok azokról, akik nem kerültek fel a France Football 30-as listájára.

Egész ütőképes kis csapat lenne ez így
Egész ütőképes kis csapat lenne ez így

A 2016-os Aranylabda-szavazás jelöltjei:
Sergio Agüero (argentin, Manchester City)
Pierre-Emerick Aubameyang (gaboni, Borussia Dortmund)
Gareth Bale (walesi, Real Madrid)
Gianluigi Buffon (olasz, Juventus)
Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid).
Kevin De Bruyne (belga, Manchester City)
Paulo Dybala (argentin, Juventus)
Diego Godín (uruguayi, Atlético Madrid)
Antoine Griezmann (francia, Atlético Madrid)
Gonzalo Higuaín (argentin, Juventus).
Zlatan Ibrahimovic (svéd, Manchester United)
Andrés Iniesta (spanyol, Barcelona)
Koke (spanyol, Atlético Madrid)
Toni Kroos (német, Real Madrid)
Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München)
Hugo Lloris (francia, Tottenham Hotspur)
Rijad Mahrez (algériai, Leicester City)
Lionel Messi (argentin, Barcelona)
Luka Modric (horvát, Real Madrid)
Thomas Müller (német, Bayern München)
Manuel Neuer (német, Bayern München)
Neymar (brazil, Barcelona)
Dimitri Payet (francia, West Ham United)
Pepe (portugál, Real Madrid)
Paul Pogba (francia, Manchester United)
Rui Patrício (portugál, Sporting CP)
Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid)
Luis Suárez (uruguayi, Barcelona)
Jamie Vardy (angol, Leicester City)
Arturo Vidal (chilei, Bayern München)

Köszöntjük kedves olvasóinkat élő közvetítésünkben! Hétfő este kiderül, hogy melyik játékos kapja meg a 2016-os Aranylabdát!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik