Arany-kupa: bombagólt lőtt a veterán, leégett a címvédő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.08. 08:32
Két meglepő eredménnyel kezdődött meg magyar idő szerint hétfőre virradóra a közép-amerikai labdarúgó-válogatottak kétévenkénti tornája, az Arany-kupa: Panama legyőzte a címvédő, hatszoros bajnok Mexikót, Martinique pedig Kanadát.

Gabriel Torres korán vezetést szerzett a panamaiaknak, és bár az irányítást átvevő Mexikó megérdemelten egyenlített, a második félidő elején szerzett újabb Torres-gól már a meccset is eldöntötte.

Noha a legutóbbi két kiírást megnyerő Mexikó – amely a közelmúltban a legjobbjaival vett részt a Konföderációs Kupán – hazai klubokban játszó fiatal kerettel érkezett a tornára, egy esetleges kudarc José Manuel de la Torre szövetségi kapitány állását is veszélybe sodorhatja, hiszen a válogatott nem áll a legjobban a vb-selejtezőben sem.

Az A-csoport másik mérkőzését a 37 esztendős Fabrice Reuperné a 93. percben, egy kipattanót 22 méterről a léc alá ágyúzva döntötte el Martinique javára. A FIFA-tagsággal nem rendelkező karibi válogatott 2003 óta először vesz részt az Arany-kupán, és a torna története során ez a második győzelme.

A három négyes csoportból az első két-két helyezett, valamint a két legjobb csoportharmadik jut be a negyeddöntőbe. A döntőt július 28-án rendezik meg Chicagóban.

12. CONCACAF ARANY-KUPA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ, PASADENA
Mexikó–Panama 1–2
(Fabián 45+2., ill. G. Torres 7., 48. – az elsőt 11-esből)
Kanada–Martinique 0–1 (Reuperné 93.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik