Anzsi: Hiddink azonnali hatállyal lemondott

Vágólapra másolva!
2013.07.22. 17:19
null
Hiddink váratlanul lemondott az Anzsi vezetőedzői posztjáról (Fotó: Action Images)
Az orosz élvonalban szereplő Anzsi Mahacskala vezetőedzője, Guus Hiddink azonnali hatállyal szerződést bontott a dagesztáni együttessel. Egyes pletykák szerint ez nem véletlen, hisz a spanyol gigász Barcelona éppen új trénert keres Tito Vilanova betegség miatti kényszerű távozása miatt...


A 66 esztendős holland szakember 2012 februárjában ült le az Anzsi kispadjára, irányításával a klub története legjobb bajnoki helyezését érte el, Samuel Eto'óék ugyanis a harmadik helyen zártak a Premjer-ligában.

Az orosz bajnokság mostani idényében még csak két kör ment le, így Hiddink távozása némileg meglepő lehet. Helyét korábbi segédje, Rene Meulensteen vette át.

„Nem volt könnyű döntés – kezdte búcsúbeszédét Hiddink. – Ugyanakkor mindig is mondtam, a küldetésem abban a pillanatban véget ér az Anzsinál, amikor a klub képes magától, a segítségem nélkül fejlődni. Ez az idő most jött el. Meggyőződésem, hogy fényes jövő áll az Anzsi előtt, örülök, hogy részese lehetettem ennek a projektnek.”

Egyes nemzetközi portálokon Hiddinket máris a Barcelonával hozták szóba. Mint ismert, a katalánoknál Tito Vilanova a múlt héten távozott a vezetőedzői posztról, hogy a betegségéből való felépülésre tudjon koncentrálni.

Az Anzsi amúgy ebben az idényben két bajnokijából egyet sem nyert meg, otthon csak ikszelt a Lokomotiv Moszkvával (Eto'o ráadásul büntetőt rontott az utolsó percben), majd idegenben 2–1-re kikapott a Dinamo Moszkvától, amelyben Dzsudzsák Balázs eltiltás miatt nem lépett pályára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik