B. D. K. 2021.05.12 14:54 Frissítve: 2021.05.12 15:26

Ajax: ez ám a gesztus! Van der Sar bejelentette, a bérletesekkel megosztják a trófeát – videó

Mint arról beszámoltunk, az Ajax az FC Emmen elleni győzelmével biztossá tette bajnoki címét a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 31. fordulójában. A klub korábbi klasszis kapusa, egyben a holland klub jelenlegi vezérigazgatója, Edwin van der Sar videoüzenetben megköszönte szurkolóik folyamatos támogatását és kijelentette, a bérletesek egy-egy darabot kapni fognak az elhódított trófeából – olvasható a klub honlapján.

Nemes gesztust gyakorolt az Ajax (Fotó: english.ajax.nl)

 

„Ebben az idényben javarészt a szurkolóink nélkül kellett pályára lépnünk. Legalábbis anélkül, hogy a lelátón lettek volna. Ennek ellenére minden héten éreztük a támogatásukat. Útban a stadion fele, a közösségi oldalakon és a személyes kapcsolatokon keresztül is” – fogalmazott Edwin van der Sar.

A közleményben az áll, az Ajax beolvasztja a trófeát és több mint 42 ezer kis bajnoki csillagot gyárt belőle, amelyet a bérletesei között oszt szét, megköszönve ezzel az egész éves támogatásukat, és egyben kárpótolva is őket, amiért fizikailag nem lehettek jelen ebben a bajnoki idényben.

A kis csillagok (Fotó: english.ajax.nl)

 

„Egy darab az Ajaxból” – nevezte el a holland klub a kezdeményezésüket.

„Korábban, mikor azt mondtuk, ez a siker a tiétek, kifejeztük a szurkolóink iránti szeretetünket, ám azzal, hogy megosztjuk a serleget, hatványozottan is bizonyítjuk ezt. Egy viharos év után a szimpatizánsainkat így arról biztosítjuk, hogy magukénak is érezzék a sikerünket.”

Minden bérletes kapni fog egy csillagot, amelynek 3.45 grammjából 0.06 grammot a serlegből olvasztanak be. Aggodalomra azonban semmi ok, a kupa „nem fogy el”, mivel a holland sportági szövetség (KNVB) a rendhagyó idényre való tekintettel egy második trófeát is odaítélt a bajnoknak, amely már a vitrinbe kerül.

 

 

 

2021.06.21 14:34:48

Minden más foci B. D. K.

Alisha Lehmann nagyon népszerű, az Instagramon már több mint hárommillió követővel rendelkezik.

2021.06.19 21:50:33

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Meg nem mondom, mikor lett megbocsáthatóan kegyetlen(ebb) a futball, mindenesetre nem csodálkoznék, ha valamelyik fogadási iroda a könyöklések számát is felvenné a tippelési lehetőségek közé.

2021.06.14 09:54:56

Minden más foci B. D. K.

A 34 éves hölgy argentin médiaszemélyiség, futballügynök, showgirl, televíziós műsorvezető és modell.

2021.06.13 08:33:25

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A futballértelmiségi edző sosem tett semmit megszokásból, mindig volt benne bizonyítási vágy.

2021.06.12 08:15:41

Minden más foci PIETSCH TIBOR

„Mire vágyunk? Hogy aki nálunk van, tanuljon, fejlődjön, de közben érezze nagyon jól magát.”