D. S. B.
2022.08.10 11:10 Frissítve: 2022.08.10 11:54

Ajax: be akartak törni a csapatkapitányhoz, aki meg is sérült az incidensben

Július 27-ről 28-ra virradó éjszaka be akartak törni a holland Ajax szerb csapatkapitányának dél-amszterdami házába. Dusan Tadics el akart menekülni, de a két rabló elkapta, s a velük folytatott küzdelemben a középpályás kisebb sérülést szenvedett – írják a holland lapok.

 

A hírek szerint a rablók célpontja kifejezetten Dusan Tadics volt (Fotó: AFP)

Sisakot viselő, fekete ruhás fegyveres rablók akartak betörni az Ajax szerb játékosának a házába, de Dusan Tadics épp hazaért, amikor észrevette a tetteseket. A 33 éves játékos megpróbált elmenekülni, de kisebb dulakodásba keveredett a tettesekkel, s könnyű sérüléseket szenvedett. A dulakodás során Tadicsnak sikerült kinyitnia az egyik támadó sisakját és felpofoznia a tettest, majd végül sikeresen elmenekült egy közeli szállodába, ahonnan hívta a rendőröket.

A robogóval menekülő rablóknak nem sikerült semmit elvinniük Tadics házából.

A holland nyomozók úgy vélik, a rablóknak kifejezetten a szerb labdarúgó volt a célpontjuk, azzal a céllal, hogy elvegyék tőle értékes óráját és kirabolják a házát.

A hatóságok még nem tartóztattak le senkit az ügyben, de bíznak benne, hogy hamarosan azonosítani tudják az elkövetőket.

A holland lapok azt írják, nem először vették célba az Ajax csapatkapitányát, mert korábban megjelentek sisakos emberek a házánál, de akkor Tadics nem volt otthon és nem tudtak behatolni, ugyanakkor a labdarúgó azóta megerősítette házának biztonságát.

Az esetben könnyebb sérüléseket szenvedő Tadics néhány nappal később pályára tudott lépni az Ajax PSV elleni holland Szuperkupa-mérkőzésén, ahol az amszterdamiak nyolcgólos találkozón kaptak ki.

Nem ez az első hasonló eset Hollandiában, hiszen tavaly a PSV csatárának, Eran Zahavinak a családját meg is kötözték, amikor betörtek otthonukba.

2022.09.24 20:09:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Hat szögletből két gólt szereztek a vendégek, a csoportelsőségről a portugál–spanyol rangadó dönt majd.

2022.09.23 23:35:59

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A több klubot magában foglaló modell sikeres lehet, de mint minden máshoz ebben az üzletágban, ehhez is türelem, alázat és a kormánykeréknél igazán okos emberek csoportja kell.

2022.09.23 17:14:54

Minden más foci nemzetisport.hu

A hétfői Magyarország–Olaszország meccsen a tét a csoportelsőség lesz.

2022.09.22 16:03:21

Minden más foci nemzetisport.hu

Törőcsik András: „Bíztam abban, ott lehetek a vb-n, de azt is tudtam, nem én leszek a sztárja."

2022.09.22 20:21:42

Minden más foci nemzetisport.hu

Magabiztos győzelmükkel a franciák megelőzték az osztrákokat a csoportban.