Hollandia: nyolcgólos meccsen Ajax-verés, a PSV-é a Szuperkupa

Vágólapra másolva!
2022.07.30. 22:09
null
Til (feketében) volt a meccs legjobbja (Fotó: AFP)
Fennállása során 13. alkalommal nyerte meg a holland Szuperkupát a PSV Eindhoven, ezúttal a nagy rivális Ajax ellen győzedelmeskedve 5–3-ra.

 

Tizedik alkalommal vívott meg egymással a holland Szuperkupáért az Ajax és a PSV, az eddigi kilenc egymás elleni mérkőzésükön az Ajax vezetett 5–4-re – a lehetőség tehát ott volt az eindhoveniek előtt, hogy címvédőként kiegyenlítsék a mérleget.

Az első negyedóra végén ettől kicsit távol kerültek, mert az Ajax Steven Bergwijn révén vezetést szerzett. A PSV viszont a félidő utolsó negyedórájában az ötszörös holland válogatott középpályás, Guus Til duplájával fordított.

Az amszterdamiak a második félidő elején Antony révén egyenlítettek, ám bő tíz perccel később a PSV az addig két gólpasszt kiosztó Cody Gakpo révén ismét a kapuba talált. Négy perccel később megint jött Til, és szerencsésen megpattanó lövéssel teljessé tette mesterhármasát. Az Ajax viszont nem adta fel, és Mohammed Kudus remek lövésével 4–3-ra zárkózott fel. A 79. percben csökkenni látszottak az Ajax reményei az egyenlítésre, amikor a játékvezető – hosszas videózás után – kiállította az Iszmael Szajbarinak odalépő (alig negyedórával korábban pályára lépő) Calvin Bassey-t, akit tíz napja igazolt az Ajax a Rangerstől.

Az 5–3-as végeredményt a 9 (!) perces hosszabbítás elején a csereként 20 perce beszálló Xavi Simons állította be, amikor kényszerítő után kicselezte Jay Gorter kapust, majd az üres kapuba gurított.

Ezzel a PSV 13. alkalommal hódította el a holland Szuperkupát – az Ajax ellen ötödik alkalommal, így egyenlített az amszterdamiak elleni sikereket tekintve. Míg az eindhoveniek trénere, Ruud van Nistelrooy edzői pályafutása első trófeáját nyerte meg.

HOLLAND SZUPERKUPA
PSV–Ajax 5–3
(Til 32., 45+2., 69., Gakpo 65., Simons 90+1., ill. Bergwijn 15., Antony 54., Kudus 72.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik