AIPS: Nagyon elégedett vagyok a Nemzetek Ligájával és a Konferencialigával – Ceferin

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2022.10.03. 19:43
null
Gianni Merlo és Aleksander Ceferin az AIPS pódiumán (Fotó: AIPS)
Kilencszázhetven nappal a 2020 februárjában rendezett budapesti kongresszus után ezúttal Róma ad otthont a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) 84. kongresszusának.

Az első plenáris program hétfőn Aleksander Ceferin UEFA-elnök és Gianni Merlo AIPS-elnök pódiumbeszélgetése volt, amelyen az európai futball több aktuális témája szóba került. Aleksander Ceferin kiemelte, hogy szerinte a nemrég létrehozott versenysorozatok jót tettek a sportágnak, és a kontinens futballjának összetartó erejére is felhívták a figyelmet.

„A Nemzetek Ligája és a Konferencialiga még érdekesebbé, színesebbé tette az európai futballt, nagyon elégedett vagyok velük – mondta az 54 éves sportvezető. – Sokan megkérdőjelezték a két új sorozat létjogosultságát. A Konferencialigában azonban a Roma döntője talán több szurkolót érdekelt, mint az Európa-liga fináléja, ez is azt bizonyítja, hogy jó ötlet volt a létrehozása. Emellett örömteli, hogy a Szuperliga-kezdeményezés, valamint a koronavírus-járvány után az európai futballtársadalom egységesebb, mint valaha.”

Csisztu Zsuzsa – aki a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnökeként Mravik Gusztáv alelnökkel és Szöllősi György elnökkel, lapunk főszerkesztőjével képviseli országunkat a rendezvényen – arról érdeklődött, Ceferin mit szól Thomas Bach NOB-elnök nyilatkozatához, miszerint meg kellene vizsgálni, hogy ne büntessék meg az orosz sportolókat a háború miatt. Az UEFA elnöke azonban diplomatikus, egyúttal kitérő választ adott, mondván, nem szeretné kommentálni „Thomas barátja” szavait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik