S. Á.
2022.10.03 19:43 Frissítve: 2022.10.03 20:34

AIPS: Nagyon elégedett vagyok a Nemzetek Ligájával és a Konferencialigával – Ceferin

Kilencszázhetven nappal a 2020 februárjában rendezett budapesti kongresszus után ezúttal Róma ad otthont a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) 84. kongresszusának.

Gianni Merlo és Aleksander Ceferin az AIPS pódiumán (Fotó: AIPS)

 

Az első plenáris program hétfőn Aleksander Ceferin UEFA-elnök és Gianni Merlo AIPS-elnök pódiumbeszélgetése volt, amelyen az európai futball több aktuális témája szóba került. Aleksander Ceferin kiemelte, hogy szerinte a nemrég létrehozott versenysorozatok jót tettek a sportágnak, és a kontinens futballjának összetartó erejére is felhívták a figyelmet.

„A Nemzetek Ligája és a Konferencialiga még érdekesebbé, színesebbé tette az európai futballt, nagyon elégedett vagyok velük – mondta az 54 éves sportvezető. – Sokan megkérdőjelezték a két új sorozat létjogosultságát. A Konferencialigában azonban a Roma döntője talán több szurkolót érdekelt, mint az Európa-liga fináléja, ez is azt bizonyítja, hogy jó ötlet volt a létrehozása. Emellett örömteli, hogy a Szuperliga-kezdeményezés, valamint a koronavírus-járvány után az európai futballtársadalom egységesebb, mint valaha.”

Csisztu Zsuzsa – aki a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnökeként Mravik Gusztáv alelnökkel és Szöllősi György elnökkel, lapunk főszerkesztőjével képviseli országunkat a rendezvényen – arról érdeklődött, Ceferin mit szól Thomas Bach NOB-elnök nyilatkozatához, miszerint meg kellene vizsgálni, hogy ne büntessék meg az orosz sportolókat a háború miatt. Az UEFA elnöke azonban diplomatikus, egyúttal kitérő választ adott, mondván, nem szeretné kommentálni „Thomas barátja” szavait.

2022.11.29 13:13:35

Minden más foci nemzetisport.hu

A korábban kilenc tornán szereplő játékosaink többször rukkoltak ki páratlan teljesítménnyel. Íme!

2022.11.29 08:52:22

Minden más foci nemzetisport.hu

A lapok kíméletlen őszinteséggel számoltak be a második világháború előtti az esetekről.

2022.11.28 13:31:06

Minden más foci nemzetisport.hu

A tagsági igazolvány világbajnoki címmel, BEK-/BL-győzelemmel és Aranylabdával váltható ki.

2022.11.24 17:30:06

Minden más foci nemzetisport.hu

Igaz, nem volt könnyű kicsikarni a három pontot az emberhátrányban is veszélyesen futballozó Rózsahegy ellen.