A Juve sikerrel hangolt az Európa-ligára

Vágólapra másolva!
2010.07.24. 22:48
null
Alessandro del Piero is gólt szerzett a Lyon ellen
Az Európa-liga-selejtezőre hangoló Juventus felkészülési mérkőzésen Alessandro del Piero és Simone Pepe góljával 2–1-re legyőzte a francia Olympique Lyont a dél-olaszországi Cosenzában.

A Juventus Dél-Olaszországban, a calabriai Cosenzában lépett pályára a francia Olympique Lyon ellen. Meg kell jegyezni, hogy a Juventus számára egyáltalán nem bemelegítő jellegű volt a találkozó a szezonra, hiszen az olasz csapatokkal ellentétben már csütörtökön tétmérkőzést vív majd az ír Shamrock Rovers otthonában az Európa-ligában.

KELLEMETLEN
MONTPELLIER-FIASKÓ
A francia bajnokságra és a Győri ETO elleni Európa-liga párharcra készülő Montpellier kínos vereséget szenvedett el a negyedosztályú Gazélec Ajacciótól.
A korzikai csapat 1–0-ra győzött a Jourdren – Bocaly (Stabouli, 68.), Spahic (El Kaoutari, a szünetben), Yanga-Mbiwa, Jeunechamp (Collin, a szünetben) – Pitau (Dernis, 57.), Estrada (Belhanda, a szünetben), Szaihi – Hasan Kabze (Ait-Fana, a szünetben), Giroud (Lacombe, 57.), S. Camara (Koita, 68.) összeállítású, legjobb felállásában játszó Montpellier ellen.
A találkozót a Gazélec fennállásának 100. évfordulójára rendezett ünnepség keretében játszották. A Montpellier egy győzelem, két döntetlen, egy vereség mérleggel zárta felkészülési meccseit. 

A mérkőzés 22. percében a francia csapat jutott vezetéshez, miután tizenegyest rúghatott, a büntetőt Ederson váltotta gólra. Öt perccel később azonban Aly Cissokhót kiállította a játékvezető, miután a Cataniától érkezett uruguayi Jorge Martínez ellen szabálytalankodott, a Juventus pedig ezután többet mutatott támadásban.

A 39. percben Amaurival szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, az újabb büntető értékesítésével Alessandro del Piero egalizált.

A szünetben Luigi Delneri pályára küldte David Trezeguet-t, Simone Pepét és Diegót is, a játék pedig továbbra is főként a Lyon büntetőterületének előterében folyt.

Két csere nevéhez fűződött a Juventus mindent eldöntő gólja a 75. percben, a Lyon kicsit kinyílt, így Pepe vezethette fel a labdát, Diegóhoz passzolt, aki a védők felett átemelve passzolta vissza a labdát társához, ő pedig a jobb alsó sarokba rúgta azt.

NÉGY GÓL 25 PERC ALATT

Nem mindennapi bravúrt mutatott be a Sunderland csatára, Fraizer Campbell a Hull City elleni felkészülési mérkőzésen: 25 perc alatt rámolt be négyet Halmosi Péter csapatának!

 

A mérkőzést a tartalékcsapattal készülő Fülöp Márton nélkül felálló Sunderland 4–2-re nyerte meg, Halmosi Péter ezúttal nem lépett pályára a Hullban.

A „FARKASOK” IS NYERTEK
A Roma megnyerte második nyári tesztmérkőzését az olasz harmadosztályú Südtirol-Alto Aldige ellen 4–1-re. A „farkasoknál" a csapatkapitány Francesco Totti mellett Adriano is betalált, a hajrában pedig Jérémy Menez és Stafano Okaka Chuka növelte az előnyt.
 NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Juventus (olasz)–Lyon (francia) 2–1
Bordeaux (francia)–Tours (francia) 1–0
Nimes (francia)–Toulouse (francia) 1–2
Zulte-Waregem (belga)–Roda (holland) 1–1
Valenciennes (francia)–FC Bruges (belga) 0–1
Saint-Etienne (francia)–Nice (francia) 2–0
Standard Liege (belga)–Auxerre (francia) 1–2
Alto Adige (olasz)–Roma (olasz) 1–4
Athlone (ír)–Villarreal (spanyol) 0–3
Gazélec Ajaccio (francia)–Montpellier (francia)
1–0
Benfica (portugál)–Monaco (francia)
3–2
Sunderland (angol)–Hull City (angol)
4–2
MÁR KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Lianoning Hongyun (kínai)–Birmingham City (angol)  0–2
Nürnberg (német)–PSV (holland)  0–1
Venlo (holland)–Mönchengladbach (német)  1–2
Vitesse (holland)–Hibernian (skót)  1–1
1860 München (német)–Borussia Dortmund (német)  1–1
Newcastle United (angol)–Norwich City (angol)  1–2
Preston North End (angol)–Everton (angol)  0–3
Kaiserslautern (német)–Liverpool (angol)  1–0
Rochdale (angol)–Bolton Wanderers (angol)  1–1
Bohemians (ír)–Aston Villa (angol)
2–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik