1. HNL: változások az Eszék keretében, a csapat változtatna az idei sorozatán

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.08.27. 16:06
null
Fotó: nk-osijek.hr
Az idei nyár nemzetközi átigazolási időszakának hajrája az NK Osijek labdarúgócsapatának e heti felkészülésére is hatással lehet, ráadásul az eszéki együttes a múlt hétvégi zágrábi rangadója után a bajnokságban újabb komoly erőpróba előtt áll: vasárnap 21.05 órától a Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Hajduk Splitet fogadja.

 

Az elemzések alapján legalább kilenc volt azoknak a labdarúgóknak száma (köztük a magyar válogatott Kleinheisler László is), akik a mostani transzferidőszak utolsó napjaiban akár még távozhatnak Eszékről. Ennek megfelelően a jobb oldali védő (a korábban a DVTK-ban is futballozó)Alen Grgica HNK Rijekában folytatja pályafutását, míg a szintén leginkább a védelemben bevethető Mato Milos a lengyel Widzew Lodzhozigazolt át.

A SuperSport HNL 7. fordulójában sorra kerülő NK Osijek–Hajduk Split mérkőzésen a hazaiak joggal bízhatnak kapitányuk, Mile Skoric visszatérésében, emellett az elmúlt napokban Mijo Caktas, Mihael Zaper, illetve Darko Nejasmic is teljes értékű edzésmunkát végezhetett, viszont Mihret Topcagic és Slavko Bralic sérüléssel bajlódik.

A feladat roppant egyszerű, a Maksimir-stadionban, a Dinamo Zagreb ellen mutatott első félidei teljesítményünket kell kitolni egy teljes találkozó időtartamára a Hajduk ellen – fogalmazottNenad Bjelica, az NK Osijek vezetőedzője a vasárnapi meccs előtt.

„Bár ellenfelünket a futball valamennyi szegmensében tiszteljük, becsüljük, ugyanakkor bízunk magunkban, és amit Zágrábban az első játékrészben mutattunk, azzal a szinttel ellenfelünket legyőzhetjük. Úgy gondolom, a splitiek olyan kerettel rendelkeznek, hogy a kispadon is hét-nyolc olyan játékosuk van, aki ugyanúgy volt már kezdő ebben a szezonban, vagyis kár csupán abban bízni, hogy nekik európai kupameccsük volt csütörtök este.”

Az NK Osijek jelenleg utolsó (10.) a tabellán, s már hetek óta nyeretlen a bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik