Kleinheisler elképesztően nagy gólt lőtt, ismét nyert az Eszék

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.03.19. 17:55
null
Jogos a dicséret... (Fotó: <a href="https://nk-osijek.hr/utakmice/osijek-lokomotiva-40745079/">NK Osijek</a>)
A horvát labdarúgó-élvonalban, az 1. HNL-ben az Eszék a zágrábi Lokomotivát fogadta, és 2–0-ra nyert helyzetek sorát elpazarolva – és Kleinheisler László bombagólt szerzett.

HORVÁTORSZÁG, 1. HNL
26. FORDULÓ

Eszék–Lokomotiva Zagreb 2–0 (1–0)
Eszék,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V: Vidulin
Eszék:
Ivusic – Skoric, Loncar (Guti, 50.), Cseberko – I. Silva, J. Vukovic, Zaper, Bockaj (Matos, 84.) – Kleinheisler (Pilj, 83.) – I. Santini (Bohar, 55.), Miérez (A. Erceg, 84.). Vezetőedző: Nenad Bjelica
Lok. Zagreb:
K. Santini – Cipetic, K. Papadopulosz, Leskovic, Celikovic (Chajia, 76.) – M. Matic, Cokaj – Aliyu, Kallaku (Pivaric, 77.), A. Marin (Petrak, 77.) – R. Simic. Vezetőedző: Samir Toplak
Gólszerző: Kleinheisler (14.), Miérez (79.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az előző fordulóban bombagólt lőtt Kleinheisler László, ezzel segítve csapatát az elsőségért folytatott harcban, most pedig, a Lokomotiva Zagreb elleni hazai bajnokin, ha lehet mondani, „még bombább”gólt vágott: Ivan Santini jobb oldali beadását a 16-os elől, kissé balról ballal irgalmatlan nagy erővel vágta a léc alá.

A nemrégiben Kínából leigazolt, 31 esztendős Ivan Santini ezzel a gólpasszal Kleinheslernek és az Eszéknek jót tett, de az ellenfél kapusának, saját testvérének már nem. A nagy vándor, 33 esztendős Krsevan Santini nem védhette a magyar középpályás bombáját, de öccse remek indítása után szépen vetődött ki Ramón Miérez elé, majd a „kis” Santini közeli lövésébe szépen lépett bele jó ütemben az ötös előtt a rutinos görög védő, Kirjakosz Papadopulosz, a Schalke, a Lipcse és a Leverkusen egykori légiósa.

Pár fejessel veszélyeztettek csak a vendégek, az eszéki támadók első épkézláb fejeséből azonban Ramón Miérez eldöntötte a mérkőzést a hajrára fordulva. Az utolsó percben a hazai cserejátékosok elszórakoztak még pár helyzetet, a Kleinheisler váltó (Gyurcsó Ádám nem volt ezúttal kerettag a hazaiaknál) Marin Pilj két lépésről a lécre lőtt, de belefért mindez az Eszéknek: a kisebbik zágrábi csapat „kipipálva”, nemsokára jön azonban a Dinamo elleni rangadó...

PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc LÉC, Milos jobb oldali beadását Pilj három méterről jobbal a lécre emeli!

90+1. perc Pilj indítását Erceg jobbal tízről az elforduló Santini bal vállába rúgja! ZICCER, ISMÉT.

90. perc Ez jobb, Bohar passzát eléri azonban az ötös jobb sarka előtt Erceg előtt a kivetőső Santini, aki nem sokra rá a 16-os jobb sarkán belül lép oda nagyon szépen Erceg elé.

89. perc Bohar 22-ről lágyan a nagyon kint álló kapushoz emel...Három perc a ráadás.

A vendégmester Toplak nem volt anno nagy spíler játékosként, de a Bochumig csak eljutott. Bjelica 9-szeres horvát válogatott, játszott Eszéken, de a Kaiserslauternben és a betisben is.

88. perc Pivaric bal oldali kornerét kifejeli a rövid alsó elől Silva.

83. perc Marin Pilj be, Kleinheisler le, Miérezt Ante Erceg, Bockajt meg Mato Milos váltja.

79. PERC ITT A MÁSODIK, Bockaj jobbról most az ötös elé nyes egy szabadrúgást, RAMÓN MIÉREZ meg hat méterről remekül fejel a bal alsó sarokba, Papadopulosz elől. 2–0!

Az olykor szeles szélső, Bockaj anno 34 meccsen 7 kanadai pontot szerzett a Lok. Zagrebben, ahonnan ingyen került Eszékre, 2017-ben.

77. perc Maric, Celikovic és Kalllaku le, Oliver Petrak, a belga Moutir Chajia és Josip Pivaric be a vendégeknél.

74. perc Enis Cokaj visszahúzza Bohart, sárga lap. Bockaj a sorfalba vágja a szabadrúgást.

68. perc Miérez veszélyes jobb oldali szabadrúgását lekapcsolja középen Cokaj, jő aztán a kapusa.

Fejjel sokkal jobbak a vendégek, és a 193 centiméter magas albán légiós, Indrit Tuci még itt sincs, sérült.

67. perc Bockaj a jobb alsó elé rúgja a 29 méteres szabadrúgást, Santini melléről kipattan a labda, de javít. Marin megindul a balon, Josip Vukovic ellöki, sárga lap.

66. perc Marko Leskovic kap sárga lapot a 16-os felé törő Miérez fellökéséért.

66. perc Simic lő Marin passza után jobbal 18-ról a jobb alsó felé, de véd vetődve Ivusic.

62. perc Silva szereli szép becsúszással a balon Marint, kirúgás.

55. perc Santini le, Damjan Bohar váltja. Ék helyett szélső.

55. perc Bockaj jobb oldali beadásánál Santini nekimegy a testvérének, szabadrúgás kifelé.

A kapus Krsevan Santini 33 éves, ő az idősebb, játszott az Eszékben is, és öt országban légióskodott.

51. perc Helyzet, Miérez bal oldali, lapos beadását Santini bevetődve hatról a testvére elé tudja csak tolni.

50. perc A brazil Guti váltja végül.

48. perc Loncart kell hosszasan ápolni.

47. perc Helyzettel, Santini az ötös jobb sarka elől a bevetődő Papadopuloszba lő, aztán ballal tízről feladja a labdát a testvérének.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

A budafoki keret jövő hétfőn ötnapos edzőtáborba utazik Harkányba, majd március 26-án, pénteken Kleinheisler László és Gyurcsó Ádám horvát együttese, az NK Osijek vendégeként lép pályára.

Két felkészülési mérkőzést is játszik a válogatott szünetben az NB I-ben kieső helyen álló Budafoki MTE labdarúgócsapata: Csizmadia Csaba együttese szombaton a másodosztályú Gyirmóttal, jövő pénteken (március 26-án) a horvát első osztályú NK Osijekkel csap össze.

E párharc legjobb góllövői:
Mirko Maric 9
Antonio Perosevic 4
Ramón Miérez 3
Ante Budimir 3
Haris Hajradinovic 3

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Egy perc a ráadás. Santini emel Santini kapushoz 33-ról. A TESTVÉRÉHEZ!

40. perc Kallaku jobb oldali szögletét Cokaj 12-ről nem sokkal fejeli a léc fölé.

38. perc Simic fejel középről, hétről Ivusichoz

37. perc Skoric a földön, ápolás.

34. perc Silva jobb oldali, lapos beadását rosszul veszi le középen Santini, majd Silvához gurít, aki jobbról jobbal, külsővel a kapu tetejére emel.

31. perc Maric jobb oldali szögletét az ötös jobb sarka elől kapura sarkazza Cokic, de közbelépnek a védők.

A mostani összecsapáson Kleinheisler Lászlóék az esélyesek, már csak azért is, mert pályaválasztóként 11 forduló óta veretlenek, ebben az időszakban egy döntetlen mellett tízszer győztek.

Nenad Bjelica vezetőedző együttese kitartóan üldözi a listavezető Dinamo Zagrebet, igaz, jelentős erőpróba vár rá, ugyanis három idegenbeli bajnokival kezdi az áprilist, majd pedig következik a Dinamo elleni hazai csúcsrangadó.

26. perc Silva jobb oldali beadását rosszul éri el Keinheisler, de lökött is, szabadrúgás.

24. perc Loncar ismét megindul, Antonio Marin felvágja, sárga lap.

Kleinheisler csak két gólt őtt az idényben, legutóbb egy csodálatosat, most pedig egy überzseniálisat.

19. perc Roko Simicnek sárga lap, hátulról kegyetlenül felrúgta a jobbszélsőnek felcsapó Loncart.

16. perc Az ék Santini emel, vagy inkább pörget remekül Miérez elé, aki kissé rosszul veszi le a labdát, jő és ment előle az ötös bal sarka előtt Santini kapus.

Lecsapott a barcikai terminátor.


14. PERC A SZOKÁSOS BOMBAGÓL KLEINHEISLER LÁSZLÓTÓL, SŐT! Santini jobb oldali beadását kissé balról, 17-ről irgalmatlan erővel vágja ballal, kapásból a kapu bal felső sarkába. ÉLETE LEGSZEBB GÓLJA: 1–0!

12. perc Mezőnyharc, nem a legizgalmasabb.

7. perc Cseberko passza után Santini jobbal hatalmasat rúg a labda helyett az eléugró Cokajba.

2. perc Áll a játék, Cseberko cipőt köt...

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak fehér-kék mezben és kék nadrágban, a vendégek sötétkék mezben és fehér nadrágban.

Gyurcsó alighanem sérült lehet, mert nincs a keretben.

Egy kis örökmérleg: 39 mérkőzés, 14 eszéki és 15 zágrábi sikerrel, 53, ill. 51 rúgott góllal.

A tabellán második Osijekben két magyar futballista, a télen a Hajduk Splittől megszerzett Gyurcsó Ádám, valamint Kleinheisler László várja a bevetést, utóbbi az előző fordulóban a Sibenik 4−0-s legyőzése alkalmával megszerezte idénybeli második bajnoki gólját.

Klubcsúcsot állított fel a legutóbbi fordulóban az NK Osijek, a 25. játéknapon 17. bajnoki győzelmét aratta. A horvát élvonal történetében az eszékiek korábban még sohasem jutottak el ilyen gyorsan 17 sikerig egy idényen belül, és ragyogó szereplésüket pénteken a 10. helyezett Lokomotiva Zagreb ellen folytathatják, amelyet ebben az évadban már kétszer megvertek.

„Rendszeres a konzultáció Szakály Ferenc klubelnök és köztem, így arról is beszélünk, hogy egyes játékosok milyen állapotban vannak, legyenek azok sérültek, vagy újonnan érkezettek. Gyurcsó Ádám esetében is az a helyzet, reméljük, mielőbb bizonyíthatja, miért is érkezett, mivel a potenciál megvan benne. A válogatott szünet mindenesetre jól jöhet ilyen szempontból számunkra is, s a jövőben én azt sem bánnám, ha minél több kikérő érkezne, mivel az azt jelentené, hogy jól érzékelhetően jó szakmai munka folyik nálunk. Csapatszellemünkről legyen elég annyi, meg kell nézni, futballistáink miként is örülnek a góljainknál. Az egész keretnek úgy kell dolgozni, hogy mindenki tudja, bárki bármikor bevetésre kerülhet, tehát senki sem lazíthat és nem lehet elkeseredett, ha éppen kevesebb lehetőséghez jut.”

A keret új embereiről, vagy az eddig kevesebb lehetőséghez jutó labdarúgókról is kérdezték Bjelicát.

„A találkozó mellett a hazaút nyolc órája is sokat kivett a játékosokból, akiken jól érezhettük a regeneráció alkalmával is a fáradságot – fogalmazott az Eszék 49 esztendős szakvezetője a klub pénteki meccse előtti sajtótájékoztatóján. – Több labdarúgónk ráadásul sérüléssel is bajlódott a dalmáciai mérkőzésünket követően. Ettől függetlenül hiszek abban, hogy a zágrábiak elleni meccset megnyerhetjük, hiszen jobbak vagyunk. Ez még akkor is igaz, ha Samir Toplak barátom személyében új edzővel érkezik ellenfelünk. Hogy mennyire változhat például az összeállításuk, azt nem tudjuk és nekünk kár is azzal foglalkozni, csak arra koncentrálunk, hogy nem szabad lebecsülni a Lokomotivát és a saját játékkal kell előrukkolni.

Legutóbb az eszékiek nem éppen szokványos mérkőzést vívtak, hiszen ahogy később Nenad Bjelica vezetőedző fogalmazott, áramkimaradás miatt jócskán elhúzódó bajnokit még játékos karrierjében sem élt át, igaz, a csapatot vigasztalhatta, hogy 4–0-s győzelmet aratott idegenben.

Pénteken 18 órától a tabellán 2. helyen álló NK Osijek együttese a friss edzőváltáson átesett, egyben sereghajtó Lokomotiva Zagrebet fogadja Eszéken a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában.

A horvát élvonal, az 1. HNL 25. fordulójában Szebenikóra látogatott az Eszék, az NK Sibenikhez, és egy igazán emlékezetes mérkőzésen 4–0-ra győzött.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ESZÉK–LOK. ZAGREB LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik