Négy gólt kaptak az eszékiek Nagygoricán

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.12.12. 14:50
null
Nem ment most az eszékieknek (Fotó: nk-osijek.hr)
A horvát labdarúgó-élvonal, az 1. HNL 15. fordulójában a harmadik helyezett Gorica otthonában 4–1-re kikapott a rangadóra éllovasként érkező NK Osijek.


HORVÁT 1. HNL
15. FORDULÓ
Gorica–NK Osijek (Eszék) 4–1 (1–0)
Nagygorica,
Radnik Stadion, zárt kapuk mögött. V: F. Jovic
Gorica:
Kahlina – Musa Muhammed, Moro, Jovicic, Cabraja – Babec, Kalik (Golubickas, 85.) – Spikic (J. Mitrovic, 74.), Suk, K. Lovric (Hamad, 90+1.) – M. Dieye (Dvornekovic, 90+1.). Vezetőedző: Valdas Dambrauskas
Eszék: Skoric – I. Silva, Skoric, Majstorovic, M. Jurcevic (Loncar, a szünetben) – Zaper, J. Vukovic (Jugovic, a szünetben) – Bockaj (Miskovic, 74.), Ljopa (Kleinheisler, 61.), Bohar – Miérez. Vezetőedző: Nenad Bjelica
Gólszerző: M. Dieye (13.), Kalik (54., 65.), J. Mitrovic (78.), ill. Miérez (48.)

Rangadóra érkezett az eszéki csapat Nagygoricába, ahol a hazaiak mellett szólt egyrészt, hogy ők sincsenek rossz formában, hiszen a dobogó harmadik fokán álltak, másrészt mostanában nagyon megy nekik odahaza az Osijek ellen – a vendégek azonban 11 fordulóra nyúló veretlenséggel a hátuk mögött érkeztek a bajnokira.

No és listavezetőként, ennek ellenére sokkal jobban kezdett a Gorica, és csak azért lőtt egy gólt az első félidőben (a lesipuskás ghánai légiós, Matar Dieye révén), mert Igor Silva és a volt Gorica-játékos, Mile Skoric több nagy mentést is bemutatott.

Ugyan Kleinheisler László felépült kisebb sérüléséből, csak csereként kezdte a mérkőzést, és a szünetben sem ő állt be csapatába, hanem két védekező típusú játékos, Vedran Jugovic és Danijel Loncar. Hamar egyenlített az Osijek, Ramón Miérez tulajdonképpen kapott egy gólt ajándékba, csakhogy a vendégkapus, Ivica Ivusic is hibázott egy nagyot – igaz, Anthony Kalik nagyon eltalálta a labdát, amely a lécről pattant a gólvonal mögé.

Az ausztrál U23-as válogatott játékos nem sokra rá nagyon egyszerűen, de igen hatékonyan oldott meg egy ziccerhelyzetet, ezzel eldőlni látszott a mérkőzés, pedig ekkor már Kleinheisler László is a pályán volt. A hazaiak csereembere, Josip Mitrovic azonban higgadtan értékesített egy ziccert, ezzel véglegessé vált az Eszék veresége, még a hajrá előtt.

Kleinheisler bizonyítani akart, sok jó passzt adott, de helyzetét elrontotta.

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc Kleinheisler a léc fölé lő ballal, 14-ről.

90+1. perc Hamad és Matija Dvornekovic be, Lovren és Dieye be.

88. perc Mitrovic lő kapura a 16-os elől, ballal, nagyot véd a jobb alsó sarok előtt Ivusic.

87. perc Ante Majstorovic kap sárga lapot Babec felrúgásáért.

85. perc Kalik le, Paulius Golubickas be.

84. perc Továbbra is a hazaiak támadnak, Dieye jobb oldali beadása mintha egy védő kezén csattant volna, de tovább. Bizony.

78. PERC NAGYON ELDŐLT, Babec passza után JOSIP MITROVIC még a kapust is kicselezi, és ballal az ötös bal sarka elől az üres kapuba lő. 4–1!

74. perc Josip Mitrovic be, Spikic le, Robert Miskovic meg Bockajt váltja a másik oldalon.

73. perc Kahlin elkapja szépen a bal felső előtt Miérez bal oldali beadását.

71. perc Dieye elfut a jobbon kapusa kirúgásával, de rossz a beadás.

70. perc Kahlina elkapja a jobb alsó előtt Bockaj jobblába,s lapos, 17 méteres lövését.

65. PERC ITT A HARMADIK, ANTHONY KALIK kapura tör Dieye passzával. jobbal a jobb alsóba lő 16-ról, középről. 3–1!

61. perc Kleinheisler László be, Ljopának nagyon nem ment ma.

57. perc De nem szándékos kéz ez. Bizony, gól a gól.

Kalik ausztrál U23-as válogatott, a Hajduk Splittől érkezett a nyáron. A kivásárlási ára 3.6 millió euró, ebből 900 ezer lesz az őt ingyen elengedő Hajduké.

Megnézi még a VAR is, nyilván. A kapus a játékos a hasához szorított kezére rúgta a labdát.

54. PERC MEKKORA GÓLLAL VEZETNEK A HAZAIAK! Pocsékul jön ki a vendégkapus egy kósza indításra, és azt ANTHONY KALIKBA rúgja, ő meg jobbal a 16-os bal sarka elől, 28 méterről a bal felsőbe ível, a labda a lécről pattan a gólvonal mögé. 2–1!

49. PERC RAMÓN MIÉREZ kiegyenlít, Bockaj nem túl jó, ballábas, távoli lövését kiejti elé a hazai kapus, az argentin jobbal az ötösről, középről a bal alsóba lő. 1–1!

46. perc A ghánai Nasino Moro kap sárgát Miérez ellökéséért.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Kettős csere az Eszéknél: Vedran Jugovic és Danijel Loncar a pályán, Vukovic és Jurcevic jön le. Védő és szűrő a pályán.

Mészáros Lőrinc korábban sem titkolta, különleges helyet foglal el szívében Eszék: szívesen járt mérkőzésekre, baráti látogatásokra a városba. Ahogyan az is közismert, hogy Horvátországnak a helyszínen szurkolt a moszkvai világbajnoki döntőben, 2018-ban. Beszédében kifejtette: „Számomra, mint magyar állampolgár, nagy megtiszteltetés az egyik legszebb horvát város díszpolgárává válni. Örülök, hogy a csapattal együtt sikerrel teljesítettük a kitűzött célokat és ezzel betartottuk az NK Osijek focicsapat átvételekor tett ígéretünket. Ez a munka több szempontból is örömteli számomra, mivel szeretem a futballt, szeretem Horvátországot, és imádom Eszéket. Az NK Osijek stadionja nemsokára Horvátország legjobb stadionja lesz és mindent megteszünk azért, hogy bajnokok legyünk, valamint Európában is sikereket érjünk el” – fogalmazott a 234. születésnapját ünneplő város új díszpolgára.

A méltatásban kiemelték, Mészáros Lőrinc Eszéken személyesen, tulajdonosként vállalt szerepet, amikor 2016 elején többségi tulajdonos lett az NK Osijeknél. A fejlesztések és építkezések során mindvégig tiszteletben tartotta a régió legnépszerűbb futballklubjának szurkolóit, hagyományait és érdekeit. A fejlesztéseknek köszönhetően visszatértek az eredmények és a szurkolók, ismét nemzetközi mérkőzések sorát játszották Eszéken, sikeres játékospolitika révén pedig nagy haszonnal értékesített tehetséges futballistákat a klub, miközben egyre erősödött, és immár a nagy rivális zágrábi Dinamo legyőzése sem volt lehetetlen. alpolgármester rámutatott: ennél is fontosabb, hogy a nagyszerű helyi, horvát szakemberek segítségével megkezdődött a klub hosszú távú terveinek megvalósítása, a futballakadémia és az új stadion építése, eurótízmilliók ráfordításával.

Boris Pilizota, Eszék alpolgármestere és az újdonsült díszpolgár, Mészáros Lőrinc (Fotó: Mészáros Csoport)

A szlavóniai Eszék díszpolgárává avatták Mészáros Lőrincet a sport és a Dráva-parti település fejlődésében nyújtott egyedülálló hozzájárulásáért – közölte szerkesztőségünkkel a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatósága. Az ezt tanúsító oklevelet Boris Pilizota, a város alpolgármestere nyújtotta át a nagyvállalkozónak. Az elismerést azok a személyek kaphatják, akik elévülhetetlen érdemeket szereznek a város és polgárainak fejlődésében. Mészáros Lőrincet a város képviselőtestülete pártállástól függetlenül, egyhangúan választotta meg díszpolgárrá.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
Kristijan Lovric 5
Mirko Maric 4
Alen Grgic 2
Cherif Ndiaye 2
Joey Suk 2

45. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS.

45. perc Cabraja bal oldali beadása a kapusé.

44. perc Jovicic balról is megpróbálkozik egy nagy bedobássa, és újít: nem a mezébe, egy lila törölközőbe törli előtte a labdát. De ebből sincs helyzet.

42. perc Spikic helyzetben, de kissé jobbról 10-ről nem tud túljárni Ivusic kapus eszén.

40. perc Dieye helyzetben, de ment előle becsúszva az ötösön Skoric, zseniálisan! Egykori csapata ellen, ugyebár.

39. perc A hazai 11-es, Dario Spikic megrúgja a meginduló eszékit, Vukovicot.

37. perc Lovric 21 méteres lövése is kapuscsemege.

36. perc Jovicic megabedobását kifejeli Majstorovic, Cabraja bal oldali beadása egy védőről a kapus öléhez csusszan.

30. perc Skoric kifejeli Baebec elől az ötösön Jovicic hatalmas bedobását. Kontra, Miérez jobbról éles szögből bead, kivetődik a kapus. Nem volt bent érkező egyébként...

27. perc Spikic lő kapura a 16-os elől, de véd balra vetődve Ivusic.

26. perc A Silvát megrúgó Kristjan Lovric kap sárga lapot.

24. perc Bockaj lő a léc fölé nem sokkal jobbal, 24-ről, kissé jobbról.

Skoric 2011-ben igazolt Eszékről Nagygoricára, vissza már 2013-ban a HASK Zagrebtől került.

20. perc A Suknak odacsúszó Miérez kap szóbeli figyelmeztetést. Az argentin aztán a 16-os bal sarka elől jobbal a kapushoz lő, Bohar indítását követően.

A gól után mezőnyjáték, két veszélyes hazai beadással. Nem megy az Eszéknek egyelőre.

13. PERC VEZET A HNK! Spikic cselezget a jobbon, alaposan megforgatja Jurcevicet, a beadását Suk ballal hétről a jobb alsóba lőné, bevetődve, de eléri ezt szintén vetődve a kapus. A kipattanó azonban MATAR DIEYÉÉ, aki ballal az üres kapuba lő, a léc alá, két lépésről, a bal sarok elől. 1–0!

11. perc Nem sokkal fejel a bal alsó mellé az ötös jobb sarka előteréből, 12-ről egy szögletet Skoric.

Egy kis örökmérleg: 13 találkozó, 4 Gorica- és 7 Osijek-sikerrel, 17, ill. 25 góllal.

9. perc Jovicic odacsap SIlva orrára, nincs sárga lap. De, mégis.

8. perc Kimarad! Miérez futtatja szépen Bohart, a beadása remek, de bátortalan Ljopa, kivetődik elé a kapus.

5. perc Nagy mentés, a jobb oldali szögletet hatról, kissé balról kapura fejeli Moro, de ment a bal sarok előtt jobb lábbal Silva!

5. perc Dieye lő az ötös jobb sarka elől jobbal, becsúszva blokkol Skoric, takarít Ivusic kapus.

Nincs rossz idő, nem esik az eső, de nagyon mély a talaj.

3. perc Jovicic elől mentik fejjel Bohar bal oldali beadását.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta pirosban, az eszékiak fehér mezben és kék nadrágban.

Ott egyébként 2019 májusa óta nem terem babér nekik, legutóbbi három mérkőzésükön egy döntetlen mellett kétszer vereséget szenvedtek.

A tabellát vezető eszékiek remek formában vannak, 11 forduló óta nem találnak legyőzőre, szombaton mindenesetre rangadót vívnak a harmadik helyen álló Gorica otthonában.

Rangadót játszik szombaton a listavezető NK Osijek, a harmadik helyezett Gorica vendége lesz a horvát élvonalban. A klubhonlap tájékoztatása szerint Kleinheisler László, a 26 éves, 29-szeres magyar válogatott középpályás felépült kisebb sérüléséből, így számíthat rá az NK Osijeket irányító Nenad Bjelica a hétvégi fordulóban.

Legutóbb. Damjan Bohar 59. percben szerzett góljával 1−0-ra legyőzte a vendég Varazdint az NK Osijek, és továbbra is vezeti a horvát első osztályt. A szombaton Kleinheisler László nélkül felálló eszékiek szeptember óta veretlenek a bajnokságban, a vizsgált időszakban két döntetlen mellett kilencszer győztek.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A GORICA–OSIJEK LABDARÚGÓ-BAJNOKI MECCS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik