Kleinheisler gólja is kellett – hátrányból nyert az NK Osijek a sereghajtó otthonában

POLGÁR LÁSZLÓ (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)POLGÁR LÁSZLÓ (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.02.06. 14:56
null
Javítana a Dragovoljac otthonában az NK Osijek (Fotó: nk-osijek.hr)
Hiába került hátrányba már az első tíz percben az NK Osijek, Kleinheisler is betalált és magabiztos, 3–1-es győzelmet arattak az eszékiek a Hrvatski Dragovoljac otthonában.

 

HORVÁT 1. HNL
22. FORDULÓ
NK Hrvatski Dragovoljac–NK Osijek 1–3 (1
–1)
Zágráb,
Stjepan Spajic Stadion. Vezette: D. Kulusic
Dragovoljac: Subaric – Majstorovic (Cvetkovic, 74.), Vulikic, Galesic, Smolcic, Jurisic – Hodza, Cirjak (M. Kukoc, 66.), Frigan (Peric, 85.) – Karrica, Bristric (Veljaca, 74.). Vezetőedző: Kresimir Sunara
NK Osijek: Ivusic – Jurcevic, Loncar, Skoric, Miérez (Topcagic, 71.) – Zaper, Fiolic (Petkovic, 86.), Kleinheisler (Hiros, 86.) – Bohar (Caktas, 70.), Fucak (Brlek, 80.), Milos.Vezetőedző: Nenad Bjelica
Gólszerző: Karrica (8.), ill. Kleinheisler (29.), Bohar (54. – 11-esből), Caktas (81.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Bár a fordulóig csak hét pontot gyűjtött, és ezzel a a horvát első osztályú labdarúgó bajnokság (1. HNL) „biztos” sereghajtója a Hrvatski Dragovoljac, a Kleinheiser Lászlót is soraiban tudó NK Osijek legénységét igencsak meglepte a zágrábiak szervezett játéka.

Ugyan Nenad Bjelica vezetőedző eszéki gárdája annak szellemében érkezett Zágrábba, hogy a házigazda ne növelje a már említett pontjai számát, a hazaiak meglepték szlavóniai ellenlábasukat, akik ott folytatták, ahol a múlt héten a Slaven Belupo elleni vesztes meccsen abbahagyták.

Jócskán időbe telt, amíg az NK Osijek rendezte sorait, majd ki más, mint a magyar válogatott Kleinheisler László lövésével egyenlíteni is tudtak a vendégek. (A fórumok egymástól eltérően adták a magyar középpályásnak a találatot, illetve a HD labdarúgójának, Galesicnak az öngólt, akin valóban irányt változtatott a tizenhatoson kívüli próbálkozás.)

A GÓLT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Az előző fordulóban Bjelicát családi haláleset miatt nélkülözni kénytelen fehér-kékek még a hét folyamán jó ideig magukban hordozták a kaproncaiakkal szembeni vereség hatását, s a zágrábi Kranjcevic utcában sem a szájuk íze szerint alakult a mérkőzés. A már említett egyenlítés azonban mintha valamit megváltoztatott volna, s onnantól, ha nem is varázsütésre, de az Eszék egyértelműen átvette a találkozó irányítását – mindez a statisztikákban is visszaköszönt.

A labdabirtoklás százaléka folyamatosan emelkedett a javukra, próbálkozásaik, lövési kísérleteik, emellett a kaput eltaláló labdáik is jóformán mindenben a kétszeresére rúgtak annál, mint amit a házigazda Dragovoljac nyújtott. Ebbe mindezeken túl Damjan Bohar büntetőből szerzett találata, valamint Mijo Caktas gólja is belefért, mellyel már biztossá is vált az NK Osijek 3–1-es sikere. Mindez azt is jelentette, hogy az Eszék a táblázat második helyéről várhatja a 23. forduló programját.

PERCRŐL PERCRE

90+7. perc: Véget ért a mérkőzés. Az NK Osijek magabiztos győzelmet aratott a Dragovoljac otthonában.

90+2. perc: Ivusic védett Peric lövése után.

HAT PERC A RÁADÁS!

90. perc: Caktas passzolt szépen Hiros elé, aki váratlanul lőtt a kapura, de Subaric bravúrral védeni tudott.

86. perc: Az eszékiek ismét cserélnek, Fiolic helyére Petkovic, Kleinheisler helyett pedig Hiros a pályán.

85. perc: Frigan hagyja el a pályát, Peric érkezik a helyére.

84. perc: Vulikic kapja a sárga lapot a szabálytalanságot követően.

81. perc: GÓÓÓÓL! Tovább növeli előnyét az NK Osijek, Caktas a gólszerző. Jurcevic passzolt a csereként beállt középpályásnak, aki könnyedén lőtt a kapuba Subaric kapus mellett. 1–3

80. perc: Fucak hagyja el a pályát, Brlek érkezik a helyére az eszékieknél.

74. perc: A hazaiak is változtatnak: Cvetkovic és Veljaca érkezik a pályára, Bristrica és Majstorovica számára ért véget a mérkőzés.

70. perc: Az eszékiek is cserélnek: Bohar és Miérez hagyja el a pályát, Caktas és Topcagic érkezik a pályára.

66. perc: Marino Kukoc érkezik Cirjak helyére a hazaiaknál.

63. perc: Hodza próbálkozott, de a lövése nem jelentett veszélyt Ivusic kapujára.

60. perc: Loncar volt szabálytalan, amiért sárga lapot kapott.

54. perc: GÓÓÓÓÓL! Bohar értékesíti a büntetőt, a bal felső sarokba lőtt, ezzel pedig megszerzi a vezetést az NK Osijek!

53. perc: Frigan kap sárga lapot, miután a tizenhatoson belül szabálytalankodott Miérez ellen. Büntetővel következhet az NK Osijek.

49. perc: Miérez fejelt Bohar beadása után, azonban csak a keresztlécet találta el.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész, egyik oldalon sem történt változás.

45. perc: Véget ért az első félidő.

43. perc: Fucko tette próbára a hazaiak kapusát! A vendégek támadója Miéreztől kapott egy passzt, lövése a keresztléc alá tartott, de Subaric bravúrral védeni tudott. Két másodperccel később Kleinheisler próbálkozott a kipattanót követően, de a kapus ismét hárítani tudott.

41. perc: Fiolic ívelt középre, azonban Bohar nem tudta jól megfejelni a labdát.

36. perc: Fiolic próbákozott ismét, ezúttal 18 méterről lőtt, de a labda elkerülte a kapu jobb oldalát.

34. perc: A távolból úgy tűnt, hogy az egyik hazai védő kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, azonban a játékvezető nem ítélt büntetőt az eset után.

29. perc: GÓÓÓÓL! Kleinheisler vezette át a labdát a középpályán, 20 méterről lőtt, a labda pedig Galesicán megpattanva Subarica kapujába jut. 1–1

28. perc: Majstrovic dobta be a labdát, Frigan lőtt hét méterről, de Ivusic védeni tudott.

26. perc: Miérez járt közel az egyenlítéshez! Bohar ívelte be a labdát, az argentin leszakadt a védőjéről, felugrott fejelni, de csak a keresztlécet találta el.

23. perc: Frigan került az eszékiek tizenhatosán belülre, de nem volt veszélyes a kapura.

22. perc: Zaper lőtt távolról, de Subaric könnyedén fogta a labdát.

18. perc: Hodza próbálkozott távolról, de az egyik védőről szögletre pattant a labda. A sarokrúgást Karrica végezte el, de a védők kivágták a labdát.

16. perc: Miérez kapta meg a labdát a bedobás után, azonban Subaric védeni tudott. A szögletet Fiolic végezte el, de a védők kifejelték a labdát.

11. perc: Fucak próbálkozott, de Subaric védeni tudott.

8. perc: GÓL! Skoric vesztett labdát, Jurisic pedig Karrica elé passzolt, aki nem hibázott és megszerezte a vezetést a Dragovoljacnak.1–0

6. perc: Fucak futott el a bal szélen, Bohar elé passzolt, azonban a szlovén játékos egy nagyon ígéretes szituációban elveszítette a labdát.

5. perc: Bristric lőtt, azonban a labda a kapu jobb oldala mellett szállt el.

2. perc: Fucak passzolt Kleinheisler elé a tizenhatoson belül, Bohanak készítette vissza, azonban csak a kapufát találta el, majd Miérez próbálkozott, de Subaric blokkolni tudott.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

ELŐZMÉNYEK

Nem indult jól a tavaszi szezon az NK Osijek számára, hiszen az első mérkőzésen 2–1-re kikapott a Slaven Belupótól, amivel egy 13 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata szakadt meg az eszékieknek. A Dragovoljac ezzel szemben ott folytatta, ahol 2021-ben befejezte a bajnokságot: 2–1-re kikapott a Lokomotiv Zágrebtől, így egymás után a hetedik bajnokiját veszítette el.

Az eszékiek jelenleg a 4. helyen állnak 40 ponttal, három ponttal maradnak el az éllovas Dinamo Zagreb mögött – a zágrábiak azonban egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak –, így egy győzelemmel pontszámban utol is érhetné riválisát az együttes. A Dragovaljac ezzel szemben csupán hét pontot gyűjtött össze 21 mérkőzésen, 14 ponttal maradnak el a 9. helyen álló Istrától.

A két csapat 2014 után találkozott ismét egymással az idei kiírásban, ráadásul kétszer is: a 4. fordulóban 2–1-re, míg a 13.-ban 1–0-ra nyert az NK Osijek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik