P. L. 2021.07.31 16:00 Frissítve: 2021.07.31 17:06

1. HNL: a horvát futball nagy ígérete az Eszék ellen is játszhat

Az NK Osijek labdarúgócsapata a horvát bajnokság 3. fordulójában vasárnap 21 órától a Slaven Belupót fogadja. Nenad Bjelica vezetőedző eszéki legénysége csütörtökön az Európa-konferencialiga selejtezőjében a lengyel Pogon ellen továbbjutott, a hétvégén pedig a kaproncaiakkal szemben szerezné meg harmadik győzelmét a szezonban.

 

Lovro Zvonarek a horvát futball egyik legnagyobb ígérete (Forrás: Twitter)

 

Az eszékiek igyekeznek úgy beosztani erejüket – már az idény ezen szakaszában is –, hogy ne legyen érzékelhető a több fronton történő helytállás, a begyűjthető pontok esetében pedig minden meccsnek jelentősége van a hazai bajnokságban.

„Minden találkozónak ugyanúgy futunk neki, tehát tisztelünk minden riválist, másfelől viszont bízunk a saját kvalitásainkban, hogy képesek vagyunk bárkit legyőzni” – fogalmazott Bjelica, akinek együttese augusztusban legkevesebb hét, de akár kilenc mérkőzéssel is számolhat.

„Mindenki, aki szerepet kap a meccseinken, a lehető legtöbbet nyújtja a pályán. Természetesen ilyen sorozatok alkalmával mindenkinek lesz esélye a játékra, emellett folyamatosan figyeljük a labdarúgókat, hogy milyen állapotban vannak. Négy tétmeccsünket követően azonban futballistáink még nincsenek olyan állapotban, hogy ne tudnának regenerálódni, bár változtatások lehetnek együttesünk összeállításában. Akik lehetőséget kapnak, tőlük pedig joggal várjuk el, hogy a maximumot.”

Bjelica ellenfelükre, a Slaven Belupóra is kitért, mivel a kaproncaiak időről-időre jó néhány játékost hoznak fel saját utánpótlásukból, illetve a már kissé leírt futballistákat is jól építik fel ismét. A Slaven soraiban találjuk például Lovro Zvonareket is, aki májusban a horvát labdarúgóliga legfiatalabb gólszerzőjévé vált, amikor 16 évesen és 14 naposan volt eredményes az NK Varazdin ellen. Találatával Alen Halilovic korrekordját adta át a múltnak és az ifjú Zvonarekkel kapcsolatos érdekesség, hogy édesapjával együtt gyakori vendég Nagykanizsán. Sportszakmailag persze jóval fontosabb: a perlaki származású horvát utánpótlás-válogatott Zvonarek még mindig ellenáll a Dinamo Zagreb hívásának, miközben már a Bayern München, valamint az RB Salzburg is ajánlatokkal bombázza.

HORVÁT 1. HNL
3. FORDULÓ
Augusztus 1., vasárnap
21.00:
NK Osijek (Eszék)–Slaven Belupo – élőben az NSO-n!

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.