Feltételesen szabadlábra helyezték Dubaiban Quincy Promest

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.17. 15:07
Feltételesen szabadlábra helyezték Quincy Promest az Egyesült Arab Emírségekben (Fotó: Getty Images)
A holland Het Parool beszámolója szerint feltételesen szabadlábra helyezték Dubaiban az 50-szeres holland válogatott labdarúgót, Quincy Promest, akit még tavaly nyáron előbb unokatestvére megkéselése miatt másfél év börtönre ítéltek, majd idén további hat évet kapott kábítószer-kereskedelem miatt.

Az Ajaxtól 2021 februárjában az orosz Szpartak Moszkvához visszatérő Promest még 2020 decemberében vádolták meg azzal, hogy egy családi eseményen egy késsel megsebesítette unokatestvérét, végül 2023-ban súlyos testi sértés miatt másfél éves börtöntbüntetést kapott. 

Mivel Promes az eljárás alatt nem hagyta el Oroszországot – és így a tárgyalásokon sem vett részt – a holland bíróság nem tudta letartóztatni őt, ugyanis a két ország között nincs kiadatási egyezmény, s mivel Oroszország jelenleg háborúban áll, ilyen esetben jogsegély sincs az országok között.

Promesszel szemben a késeléssel párhuzamosan egy másik eljárás is indult, ugyanis azzal vádolták meg, hogy még 2020 telén 1350 kilogramm kokain csempészésében segédkezett, ebben az ügyben idén februárban találták bűnösnek, amely után a korábbi másfél év mellé egy hatéves börtönbüntetést is kapott. 

A 32 éves támadót ez után sem tudták őrizetbe venni, ám a téli felkészülési időszakban elutazott a Szpartak Moszkva dubai edzőtáborába és ezzel az ő szempontjából nagy hibát követett el, ugyanis amikor a csapat hazafelé tartott az Emírségekből, a reptéren a hatóságok elfogták őt, s azóta őrizetben volt – Hollandia és az Egyesült Arab Emírségek tavaly kötött egymással korlátozott kiadatási szerződést, s a hollandok kérésére vették őrizetbe.

A Het Parool holland lap most arról számolt be, hogy Promest feltételesen szabadlábra helyezték Dubaiban, ahol a Hollandiának való kiadatásra vár, s továbbra sem hagyhatja el az országot, ám ha hazaviszik Hollandiába, minden bizonnyal el kell kezdenie letölteni a büntetését.

Promes ügyvédei, Robert Malewich és Sophie Hof a lapnak nem kívánták kommentálni ügyfelük szabadlábra helyezését.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik