Hősiesen harcolt, de kikapott Kolozsváron a Sepsi

Vágólapra másolva!
2024.04.28. 20:00
Fotó: Riti József Attila
A román Superliga rájátszásának 7. fordulójában a CFR 2–1-re legyűrte odahaza a Sepsi OSK-t.


ROMÁN SUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ, 7. FORDULÓ
CFR–Sepsi OSK 2–1 (1–1) 
Kolozsvár, Dr. Constantin Radulescu Stadion, 5387 néző. Vezette: Birsan
CFR: Sava – Mogos, Boben, Kresic (el-Kadduri, 72.), Camora (Aly Abeid, 78.) – Muhar, Kader Keita (Avounou, a szünetben), Tahcidisz – Deac, P. Michael (Birligea, 62.), Fica (Otele, a szünetben). Vezetőedző: Francisc Dican
Sepsi OSK: Niczuly Roland – Ciobotariu, Ninaj, F. Stefan – Oroian, Kallaku (Aganovic, 63.), Alimi, Dumitrescu – Stefanescu (Debeljuh, 63.), Safranko, Varga K. (Popsa, 62., Varga R. 78.). Vezetőedző: Bernd Storck 
Gólszerző: Muhar (6., 90+6.), ill. Alimi (20.)
Kiállítva: Oroian (21.), F. Stefan (45+2.)

Egy teljes félidőt játszott emberhátrányban Kolozsváron a Sepsi OSK, amely így is csak másodpercekre volt attól, hogy ponttal távozzon a CFR otthonából. 

Tapogatózásnak, kivárásnak nyoma sem volt a fellegvári stadionban, a két erdélyi csapat egyből döntésre próbálta vinni a dolgot. Az első csapást a CFR vitte be, Karlo Muhar szöglet utáni fejesgóljával – a hazai sarokrúgások okozták az első félidőben a legtöbb gondot a Sepsi védelmének. Viszont a túloldalon Marius Stefanescut buktatta Alin Fica, a hosszas videózás után megítélt büntetőt pedig Isznik Alimi gurította lazán a kapu közepébe. 

A Sepsi alig egy percig örülhetett az egyenlítésnek, mert Fica visszarántásáért Darius Oroian megkapta második sárga lapját. A szentgyörgyiek azonban tíz emberrel is jól lezárták a területet a hazaiak előtt, Niczuly pedig kétszer is bravúrral védett. A félidő végén viszont tovább fogyatkozott a Sepsi, a Peter Michael utolsó védőként akasztó Florin Stefant állította ki a játékvezető.  

A piros-fehérek nyolc mezőnyjátékossal állandó védekezésre kényszerültek a második félidőben, de állták a sarat. Philip Otele és Daniel Birligea lövésénél ugyan a kapufa is kisegítette őket, de a kapkodó kolozsvári támadók csak a hajrában tudtak igazán komoly nyomást gyakorolni rájuk. 

Ez a nyomás pedig a hat perces ráadás legvégén érett góllá, amikor Karlo Muhar maradt egyedül Niczullyal, és bár az első lövés még elakadt a szentgyörgyi kapusban, a kipattanót már belőtte a horvát középpályás. 

A „Szép volt fiúk!” és a székely himnusz azért joggal szólt a mintegy 60 vendégszurkoló torkából a hősiesen harcoló csapatnak.

Fotó: Riti József Attila


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik