Ronaldo piros lapot kapott, az Al-Hilal jutott be a Szaúdi Szuperkupa döntőjébe

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.08. 23:43
Cristiano Ronaldo piros lapot kapott az Al-Hilal ellen, az Al-Naszr nem jutott a Szaúdi Szuperkupa döntőjébe (Fotó: Getty Images)
A Szaúdi Szuperkupa elődöntőjében az Al-Ittihad az Al-Vahda ellen nyert, míg az Al-Hilal a Cristiano Ronaldo fémjelezte Al-Naszrt legyőzve jutott be a döntőbe.

Az első elődöntőben az Al-Ittihad esélyeshez méltóan játszott az Al-Vahda ellen. Karim Benzema góljával már az 1. percben vezetést szerzett az Ittihad, majd az előnyt Abderrazak Hamdallah duplázta meg a félidő végéhez közeledve. A második játékrészben az Al-Vahda tizenegyest rontott, a szépítés így is összejött a 97. percben, a továbbjutást viszont Benzemáék ünnepelhetik.

A szaúdi bajnokság első két helyezettje az Al-Hilal és az Al-Naszr találkozott a másik elődöntőben. Az első félidő hajrájában Otávio szerzett volna vezetést, de gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A második játékrész már az Al-Hilalról szólt. A bajnoki éllovas ugyanis bő tíz perc alatt két gólt is szerzett: előbb Szalem Al-Davszari tekert jobbal a bal alsóba, majd Malcom fejelt a kapuba. 

A két csapat közti feszültség végül kisebb csetepatét okozott, melynek következtében Cristiano Ronaldo piros lapot kapott. A portugál ráadásul dühében az öklét emelte a játékvezető felé, majd hosszassan megtapsolta a bírót.

Az emberhátrány ellenére Sadio Mané szépített a 99. percben, de az egyenlítésre már nem maradt idő, így az Al-Hilal jutott a döntőbe.

SZAÚDI SZUPERKUPA
ELŐDÖNTŐ
Al-Ittihad–Al-Vahda 2–1 (Benzema 1., Hamdallah 42., ill. Al-Eisza 90+7.)
Al-Hilal–Al-Naszr 2–1 (Al-Davszari 61., Malcom 72., ill. Mané 90+9.)
Kiállítva: Cristiano Ronaldo (Al-Naszr, 86.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik