Női NL: a franciákat magabiztosan legyőző Spanyolország a sorozat első győztese

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 22:19
A világbajnokság után a Nemzetek Ligáját is megnyerte a spanyol női válogatott (Fotó: Getty Images)
A világbajnok spanyol válogatott lett a női labdarúgó Nemzetek Ligája első győztese, miután a döntőben 2–0-ra legyőzte Franciaországot.

 

Hazai környezetben játszhatta a finálét Montse Tomé szövetségi kapitány együttese (az ibériai csapattal vb-t nyerő Jorge Vilda a Kissgate-ügy áldozata lett), a sevillai La Cartuja Stadionban közel 33 ezer néző szorított az aranylabdás Aitana Bonmatí vezette gárdának, amely az elődöntőben laza hármassal küldte haza Hollandiát. A másik oldalon a franciák szoros meccsen búcsúztatták Németországot, így a döntő két sportági nagyhatalom csatáját hozta.

A mérkőzés az előzetes várakozásokhoz képest spanyol dominanciát hozott, amely a 32. percben ért góllá: Aitana Bonmatí Carmona centerezését lőtte a hálóba két méterről (VIDEÓ ITT). A szünet után Mariona Caldentey a tizenegyespont magasságából a jobb alsóba lőtt, gyakorlatilag lezárva a meccset (VIDEÓ ITT). A franciák kétgólos hátrányban sem tudtak megújulni – Hervé Renard együttese egyszer sem találta el a spanyol kaput a meccsen –, így a regnáló világbajnok teljesen megérdemelten nyerte meg a női szakágban 2023 őszén útjára indított Nemzetek Ligáját.

NŐI NEMZETEK LIGÁJA
DÖNTŐ
Spanyolország–Franciaország 2–0 (Bonmatí 32., Caldentey 53.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik