Lionel Scaloni folytatja a munkát a vb-címvédőnél

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.18. 10:38
Lionel Scaloni szövetségi kapitány (balra) számíthat Claudio Tapia szövetségi elnök támogatására
Tavaly év végén kilátásba helyezte távozását Lionel Scaloni, az argentin válogatott szövetségi kapitánya, de miután a héten találkozott a szövetség elnökével, úgy fest, a Copa Américán még biztosan ő vezeti a világbajnok együttest.

A frászt hozta az argentin szurkolókra Lionel Scaloni, amikor november végén, a Brazília ellen a Rio de Janeiró-i Maracanában aratott vb-selejtezős győzelmet követő sajtótájékoztatón arról beszélt, távozhat a válogatott kispadjáról.

„Úgy érzem, muszáj elgondolkodni a jövőmön. Nehezemre esik folytatni, és nehéz a győzelmek útján maradni. Ezt mondom majd a szövetség elnökének és a játékosaimnak is, a csapatnak ugyanis olyan edzőre van szüksége, akiben megvan a megfelelő energia” – jelentette ki Lionel Scaloni, akivel Argentína 2018 óta 67 mérkőzésen 46 győzelmet aratott és 15 döntetlen mellett mindössze hatszor kapott ki, a világbajnoki címen kívül elhódította Copa Américát, az Európa-bajnok Olaszország ellen pedig megnyerte a Finalíssimát.

Két hónapot kellett várni, hogy valamelyest megnyugodjanak a kedélyek, hétfőn ugyanis sor került a szövetségi kapitány és a szövetség (AFA) elnökének régóta várt találkozójára. Az argentin sajtó beszámolói szerint a Claudio Tapiánál tartott megbeszélés oldott légkörben zajlott, egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a kapitány a helyén marad. Sőt a legfontosabb téma, amelyet megvitattak, hogy a következő két FIFA-játéknapon mely válogatottakkal érdemes Argentínának megmérkőznie. A kérdés elsősorban azért lényeges, mert az a két meccs lesz az utolsó felkészülési lehetőség a június 20-án kezdődő Copa América előtt, Scaloni éppen ezért arra kérte Tapiát, hogy lehetőleg európai, azaz erős válogatottakkal kössön le mérkőzéseket.

Noha a megbeszélésről egyik fél sem nyilatkozott hivatalosan, Claudio Tapia a saját közösségi oldalára kitett egy közös képet „Jó volt látni téged, Gringo” képaláírással, címkének (hashtag) pedig azt írta: „ScalonetaModoOn”, ami arra utal, hogy a kapitány folytatja a munkát.

A megbeszélésről távozó Scalonit természetesen próbálták faggatni az odasereglő újságírók, de a kapitány csak a tőle autogramot kérő gyerekeknek mondott annyit, hogy elégedett az egyeztetést követően.

Az argentin sajtóban így csak azzal kapcsolatban nincs egyetértés, hogy Scaloni meddig marad biztosan a válogatott élén – a többség persze bízik benne, hogy a 2026-os világbajnokságon is ő vezeti az együttest –, de azt most már mindenki készpénznek veszi, hogy a nyári Copa Américán ott lesz a kispadon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik