Kassa: Farkas Balázs lett a futballklub sportigazgatója

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.01.06. 15:25
null
Farkas Balázs a Kassa új sportigazgatója (Fotó: Northstar Kommunkikáció)
Korábbi magyar válogatott labdarúgó, Farkas Balázs vette át a sportigazgatói teendőket a szlovák Niké Ligában szereplő FC Kassa csapatánál. A többségi magyar tulajdonban lévő egyesületnél a korábbi sportigazgató, Pavel Turczyk a menedzsmentben dolgozik tovább.

„Nem ismeretlen a kassai közeg számomra, hiszen korábban az akadémiai fejlesztésekért dolgoztam. A klub az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül, az alsóbb osztályokból felküzdve magát ismét az élvonalban játszik. Tradicionális csapatról beszélünk, amely újjászületett. A cél, hogy ezen a felfelé ívelő pályán maradjon a klub és Kelet-Szlovákia meghatározó labdarúgó csapatává váljon” – mondta Farkas Balázs.

Balázs munkája az elmúlt években nagymértékben hozzájárult a klub utánpótlásképzésének fejlődéséhez, jelenleg az összes korosztályunk az első osztályban szerepel, valamint a Kassai Labdarúgó Akadémia elit akadémiai státusszal rendelkezik a Szlovák Labdarúgó-szövetség licenceljárása alapján. Ezt a szintű fejlődést és dinamizmust szeretnénk látni az első csapatnál is – fogalmazott Geri Ádám klubigazgató.

Farkas Balázs játékosként megfordult többek között a Videotonban, az Újpestben, a Győrben és a Vasasban is. A 44 éves szakember a magyar válogatottban négy alkalommal lépett pályára. Az FC Kassa a szlovák első osztály 10. helyéről várja a tavaszi folytatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik