Felkészülés: a DAC három góllal kapott ki az Austria Wientől

D. T.D. T.
Vágólapra másolva!
2024.01.26. 19:04
Vitális Milán 63 percet játszott az Austria Wien ellen (Fotó: DAC)
A téli felkészülés második mérkőzésén a Dunaszerdahely 3–0-s vereséget szenvedett az osztrák Austria Wien otthonában. A hazaiak az utolsó félórában szerezték a gólokat.

A találkozóra a hazai klub kérésére zárt kapuk mögött került sor a bécsi Generali Arenában.

Hazai lövéssel kezdődött a meccs, a másik oldalon pedig szép támadás után a héten leigazolt Ivan Dolcek a kapufát találta el. Ezután inkább a küzdelem dominált, majd félóra játék után Matej Trusát rántotta le mint utolsó ember a hazai Marvin Martins, aki – mivel felkészülési meccsről volt szó – csak sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A szabadrúgásból Dolcek a kapu fölé küldte a labdát. A másik oldalon – szintén rögzített helyzetből – Dominik Fitz a kapufát találta telibe. Ezután Vitális Milán szabadrúgását tornázta ki a hazai kapus.

A fordulás után ismét a magyar játékos lövésével volt gondja az osztrák hálóőrnek. Egy óra játék után Yhoan Andzouana kellemetlen lövését védte a hazai kapus. Ezután kilencet cserélt a Dunaszerdahely és bő negyedóra alatt három gólt kapott.

„Kiegyenlített mérkőzés volt. Úgy gondolom, hogy nekünk volt több helyzetünk, de gólt nem szereztünk. A támadások befejezését gyakorolnunk kell. Sajnálom, hogy a bal alsó sarokba tartó lövésemet kitolta a hazai kapus” – mondta a Nemzeti Sportnak Vitális Milán, aki a 63. percig játszott.

A győri Keresztes Krisztián az első félidőt végigjátszotta. Veszelinov Dániel már nem utazott el a Dunaszerdahellyel Bécsbe, mivel a Fehérvár FC-hez tart. 

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Austria Wien (osztrák)–DAC (szlovákiai) 3–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik